superKRYSTEK1 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Witam Czy ktoś z Was używa ponton Suzuki - Suzumar 360 lub 390 ??? http://www.ribypontony.pl/Pontony-k2/Suzumar-m42/Suzumar-360 A-p147.html Prosiłbym o opinie na ich temat, wykonanie,materiał itp itd. pozdrawiam Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Widziałem, macałem, podobał mi się. Standard wykonania +/- Honwave’a (co nie dziwi), którego używam i sobie chwalę. Wyższy niż Busha (którego także jestem szczęśliwym posiadaczem) i wszystkich ProMarinów i tym podobnych produkcji. Nawet chciałem nabyć, ale w zeszłym roku wyszli i stanęło na Bushu. Znając życie produkowany zapewne w Chinach, ale Honwave też z PRC pochodzi (Sun Selections Ltd) i jakoś bardzo mu to nie szkodzi. „Europejskie” klejenie Busha może się schować, takoż i materiał. A jak to wpłynie na trwałość? Najbliższe 10-20 lat pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Krzysiu mnie zastanawia to że ta Suzana ma pawęż pod silnik 15 km Czym to jest powodowane?Podobnej wielkości Bush ma 25 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Ciut mało, aczkolwiek wystarczająco. Honwave też ma chyba 15KM, ale przy 320cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 A czy to nie osłabia konstrukcji?Czy nie lepiej mieć większy zapas ewentualnej mocy?10 km różnicy to sporo przy tej samej długości jednostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 superKRYSTEK1 Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Suzumar 3900A też ma przystosowaną pawęż do 15KM OT:Przemek kupiłbym Busha Crab 400 ale zapewne krzykną 4500zł jak za Kaimana 360R więc szukam różnych rozwiązań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 No nie wiem, czy to kwestia pawęży, czy fantazji producentów, tudzież innych parametrów. Pawęż w Honwave-ie 320 (15KM) wygląda co najmniej tak samo solidnie jak w Kaimanie 360 (25M), a właściwie solidniej, bo jest porządnie zabezpieczona i zalaminowana. Mocowanie do balonów wygląda tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olsztyniak Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Cześć wszystkim odświeżam temat mam w planie kupić suzumara 360 tylko problem jest taki że mam silnik 20KM krótka stopa i tak się zastanawiam czy olać wytyczne producenta czy lepiej to nie brać bo może się coś rozlecieć. Dodam tylko że na ponton jest okazyjna cena dlatego się nad nim zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kristofer232 Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Ale jaki problem z silnikiem? Jeśli ponton z kilem i sztywną podłogą to zestaw będzie bardzo fajny z 20km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Olsztyniak Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Chodzi o zalecenia producenta który podaje że dopuszczalny silnik to 15KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lexi Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 ..różnica 5 koni to nie różnica, to solidny ponton - da rade.Miałem, pływałem i bylem bardzo zadowolony (z Suzuki 15 fruwał w 2 osoby) z tym ze ja miałem z air-mata V a to do wędkowania się średnio nadaje natomiast do rekreacji kapitalna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
superKRYSTEK1
Witam
Czy ktoś z Was używa ponton Suzuki - Suzumar 360 lub 390 ???
http://www.ribypontony.pl/Pontony-k2/Suzumar-m42/Suzumar-360 A-p147.html
Prosiłbym o opinie na ich temat, wykonanie,materiał itp itd.
pozdrawiam Krystian
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi