Skocz do zawartości

Pike Fight 2017 - oglądacie?

MarCinFin

Rekomendowane odpowiedzi

@BOB1 ja już jestem spakowany na sobotni wypad ;) Ryby łowią piękne. 

Oglądając poprzednie serie Pike Fight i Fly vs Jerk wiele się nauczyłem, szczególnie jeżeli chodzi o czytanie wody. Wędkarze czasami uzasadniali swoje wybory co do wytypowanych miejsc np. szukanie miejsca z cieplejszym prądem wody, gdzie cała duża zatoka ma 6-7 C a tylko w wybranym paśmie woda jest o 2 C wyższa itd. Co do przynęt to wiadomo każdy swoje promuje ale czasami są zbliżenia i można zobaczyć pracę przynęty prawidłowo prowadzonej. Tak między wierszami. 

Ja w ten weekend mam ostatni wypad-rekonesans przed przyjazdem 3 dobrych kumpli z PL i tygodniem wędkowania na archipelagu. Mo być grubo i bez jeńców. Oczekiwania są duże, co najmniej kilka 100+. W moim przypadku chciałbym przebić się przez 10 kg+.  Tak jak piszesz nadzieja umiera ostatnia. 

Edytowane przez MarCinFin
  • Like 1

Szkoda że w sezonie 2016 tylko dwa odcinki są tłumaczone bo fakt informacji dawali dużo.

Wydaje mi się, że to forumowy kolega @ PawlusSidewinder popełnił te tłumaczenia... Jest z tym zapewne trochę roboty ale może jeszcze kiedyś coś wrzuci na YT. 

Tymczasem dziś nowy odcinek ;-).

Edytowane przez lukson

• 2 tygodnie później...

Team Soder rządzi, chłopaki maja rękę do dużych ryb.

No i nie są zobowiązani do łowienia tylko na przynęty firmy którą reprezentują. Jako jedyni łowią na spinnerbaity które dały im największe ryby.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Szkoda że w sezonie 2016 tylko dwa odcinki są tłumaczone bo fakt informacji dawali dużo.

Kiedyś oglądałem tylko fragmenty w ramach relaksu. Po Waszych wpisach zacząłem oglądać całościowo.

Fajne rzeczywiście, ale mam wrażenie, że walor rozrywkowy w serii 2017 przeważa nad edukacyjnym :-)

W 2016 r. było pod tym względem lepiej?

Kiedyś oglądałem tylko fragmenty w ramach relaksu. Po Waszych wpisach zacząłem oglądać całościowo.

Fajne rzeczywiście, ale mam wrażenie, że walor rozrywkowy w serii 2017 przeważa nad edukacyjnym :-)

W 2016 r. było pod tym względem lepiej?

Nie było. Tak samo jak w fly vs jerk, chodzi tu o rozrywkę i emocje. Uczyć można się obserwując ich łowienie. Instruktaże są na innych filmach
  • Like 2

• 5 tygodni później...
  • 4 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...