Skocz do zawartości

Woblerki i robaczki ala Druciarz

Damian83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie na wstępie chcę się przywitać ,więc cześć wszystkim.

Swoją zabawę rozpocząłem dawno temu lecz mi nie wychodziło i postanowiłem zaprzestać swoich prac ,gdy zawitałem do Niemiec sprowadziłem sprzęt wędkarski z domu i tak zaczęła się przygoda.Gdy wykupiłem kartę okazało się że moje przynęty słabo się nadają do połowu w rzekach gdyż wcześniej łowiłem tylko na jeziorach oraz stawach ,lecz nie poddałem się zaczęła się ciężka nauka wędkowania na dużej rzece gdzie są silne prądy do tego dużo literatury i spędzania czasu nad wodą.tak minął rok. Następnie zacząłem gromadzić przynęty odpowiednie do łowiska.

Na sam początek zakupiłem gotowe korpusy boleniowe i okleiłem je materiałem i pomalowałem

wyszło tak

d7db471d161fecd3med.jpg

4962e902ebbb138emed.jpg

wiem powiecie nie dokładnie itd lecz wszystkiego nadal się uczę i jeszcze dużo przede mną

lecz te woblery są bardzo łowne po wrzuceniu do wody przy drugim rzucie siadł bolek 60 cm na drugi dzień to samo więc łowią i to najważniejsze.

tak zacząłem swoją przygodę.

Ps. potem dodam więcej zdjęć i opisy.

Edytowane przez Damian83
  • Like 5

Więc następny krokiem było znów kupno korpusików i wykończenie ich wyszło to nawet nawet ale nadal nie doskonale,lecz trzeba się szkolić i uczyć więc się nie poddaję a wyszło to tak kilka 2,5 cm z jajeczkiem oraz 4 cm .

408194fa0f1eec0amed.jpg

883ea4b71c85a77amed.jpg

1b7912ebc2140be3med.jpg

abcb35b1bc5e09c5med.jpg

Z niektórych jestem zadowolony bo wyszły przyzwoicie niektóre trzeba by poprawić ale co tam uznałem że jadę z tematem dalej.

• Like 1

Jeśli chcesz poprawić swoje umiejętności "strugacza woblerów", to trafiłeś we właściwe miejsce. Zobaczysz za rok, jaki wielki postęp poczyniłeś. Masz na to moją gwarancję. Tak właśnie działa magia jerkbait.pl :)

Jeden warunek - musisz często, w miarę możliwości przynajmniej raz na tydzień, wrzucać w swój wątek zdjęcia nowych prac. 

Tradycyjnie - witaj we własnym wątku :)

Następne woblerki które już malowałem wyszły moim zdaniem super a to dla tego że zagłębiłem temat malowania woblerów oraz trafiłem tu do was jest tu sporo dobrych rad i ludzi którzy pomagają to bardzo cenię i dziękuję a oto moje efekty pracy malowanie część pędzelkiem a reszta gąbką i wykałaczką teraz wiem że kropki robimy wiertłem lub łebkami gwoździ ale wtedy jeszcze nie doczytałem ale człowiek uczy się całe życie więc jedziemy takie tam wobki topki ala Druciarz.

33d344433c601321med.jpg

2335e33ac3f39769med.jpg

335b24d4400eabf2med.jpg

teraz lepsza część

16c30d660708aa1cmed.jpg

bf6bcac1ddc7ad1emed.jpg

5545ec2a8ab23de7med.jpg

5c94548f52ea6278med.jpg

cd11c1071480b1efmed.jpg

Uwagi ,porady ,wypowiedzi oraz krytyka mile widziana od bardziej doświadczonych pozdrawiam niebawem więcej zdjęć oraz prace nad którymi teraz pracuję.

• Like 2

Jeśli chcesz poprawić swoje umiejętności "strugacza woblerów", to trafiłeś we właściwe miejsce. Zobaczysz za rok, jaki wielki postęp poczyniłeś. Masz na to moją gwarancję. Tak właśnie działa magia jerkbait.pl :)

Jeden warunek - musisz często, w miarę możliwości przynajmniej raz na tydzień, wrzucać w swój wątek zdjęcia nowych prac. 

Tradycyjnie - witaj we własnym wątku :)

oczywiście że będę raz w tygodniu planuję wykonać co najmniej po 3 do 4 woblerów projekty już się wycinają w balsie i korpusy do wykończenia i strugania przyjadą do mnie na razie mam kupionych sporo gotowych korpusików z pianki więc jest na czym ćwiczyć mam też korpusiki z balsy na smużaki które się robią  niebawem fotki.

• Like 1

No to jedziemy dalej ,po wszystkim dostałem prezencik od żonki o taki

6b1fdd0542102eb3med.jpg

wszystkie części z ABC blachy kręcą się super więc prezencik udany poskładałem sobie kilka parę pokażę

7c44f5d9ff69eb1cmed.jpg

471b502841c25456med.jpg

5a8d9b0c0210f7demed.jpg

Gdy poskładałem troszkę blaszek przyszedł następny prezent

221e98c52e7384d3med.jpg

gdy otrzymałem taki fajny prezent postanowiłem że już mam dość sporo wiedzy czytając tu wątki autorskie i nie tylko i postanowiłem robić już solidnie woblerki :D :good:

Po pierwsze na szybko kilka ważnych zakupów i kompletowanie sprzętu którego było za mało oraz szybka budowa suszareczki jak profi to profi :P :D

26520a9e2f1e05cemed.jpg

54ab9089d63c8fcbmed.jpg

no i czas zacząć na pierwszy rzut poszły robaczki i dodatkowo 3 woblerki 4 cm wklejanie drutu, dociążanie ,szlifowanie .podkład itd.

9a2d0f9da4b9825amed.jpg

6849d6b26d4323b4med.jpg

• Like 1

(...) w realu wygladaja obydwa robaki bardzo autentycznie jutro może je wykończę I wtedy dodam zdjęcia. (...)

I to jest słuszna koncepcja ;)

Generalna uwaga dotycząca prowadzenia wątku w tym dziale - niewykończone woblery można (a czasem należy) pokazywać, jeśli chce się przedstawić proces powstawania przynęty. W inny przypadku pokazywanie półproduktów, zwłaszcza bez steru, z niewyczyszczonymi drutami, to jak pokazywanie pani domu bez makijażu, w podomce i papilotach. Widok zwykle nie zachęca ;)  :D