Damian83 Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Tym czasem po pracy nocne wzmagania podczas gdy czekam na drut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Zanim przyjdzie Ci drut popracuj troche papierem ściernym, to czasochłonna i dosc dzialajaca na nerwy czynność ale naprawdę warto sie do tego przyłożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Właśnie to już zrobiłem wrzystkie korpusiki wygladzone I zrobione nacięcie pod stelarz w miedzy czasie składam obrotówki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 A w między czasie gdy czekam na drut składam sobie takie obrotówki nr 0i1. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Drut doszedł więc robota ruszyła woblerki boleniowe długość 8,5cm I jeden 10 cm w aleminium a jeden biały na bokach srebrny brokat u góry zielony brokat, troszkę Nad tym malowaniem muszę popracować I będzie dobrze reszte ocencie Sami. Edytowane 12 Listopada 2017 przez Damian83 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Poczytaj trochę o budowie obrotówek,podpatruj innych,może bardziej doświadczonych kolegów.Raczej odpuść sobie plastikowe elementy,gdyż istnieje wiele zależności tak ,jak w woblerach i założę się ,że niektóre z tych obrotówek nie będą pracować,lub będą pracować bardzo krótko i po pewnym czasie zaczną się kleszczyć.Nie sztuką jest zrobić blaszkę,która będzie pracowała w mocnym nurcie...sztuką jest zbudowanie blaszki,która wystartuje zaraz po wrzuceniu do stojącej wody np. w jeziorze.Na początku swojej przygody z hand made ,robiłem dokładnie tak jak Ty ,czyli robiłem wszystko co mi wpadło do głowy,niestety 80% rzeczy lądowała w śmietniku...Aby ustrzec Ciebie od tego,proponuję abyś robił mniej rzeczy,ale bardziej się przykładał do jakości i przede wszystkim technik wykonania,choć podobno "trening czyni mistrza". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Co do Blaszek to nie ma tam żadnej plastikowej cześći oprucz jednego koralika który jest na korpusie reszta to wrzystko porzadne części zamówione od Pana Nadzieji pracują tak Samo dobrze w prądzie jak I na spokojnej wodzie więc nie wiem z kąd twoje wnioski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Nie traktuj tego,jako atak na Twoje przynęty,lecz po prostu jako kolega chciałem zwrócić Twoją uwagę na aspekty dość ważne przy wykonywaniu przynęt typu obrotówka.Pana Włodka Nadzieja dane mi było poznać osobiście ,a i jego wyroby nie są mi obce. Nie obraż się,ale fakt,że kupiłeś od niego elementy nie oznacza,że zrobisz takie blachy jak on.Widzę,że słowa delikatnej krytyki nie są przyjmowane przez Ciebie na klatę,więc więcej się nie wypowiadam.BLASZKI PRZEPIĘKNE! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Kolego wrzystko biore na klate dziekuje ci za rady I nie odbieraj mnie jako ataki w twoim kierunku zwyczajnie odpisalem I tyle rady zawsze są cenne zwlaszcza od takich jak ty pozdrawiam I zapraszam do wypowiedzi w wątku jak I na pw ewentualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Próbuj malować też gąbką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 No to wrzyscy mają żabki mam I ja ???????? takie popperki sobie zrobiłem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 W trakcie pracy Taki pierwszy jerk praca bardzo fajna przy szybkim zwijaniu I szarpaniu równo odjezdza w prawo I lewo jestem zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 W trakcie pracy Taki pierwszy jerk praca bardzo fajna przy szybkim zwijaniu I szarpaniu równo odjezdza w prawo I lewo jestem zadowolony Jerk nie będzie miał kotwiczek? Dość rewolucyjne, ale cóż, skoro portal promuje C&R, to i takie konstrukcje mogą się tu pojawiać. Czemu nie Jeśli jednak planujesz go uzbroić, to mała porada - testuj wyłącznie z kotwiczkami. Potrafią dość radykalnie zmienić pracę każdego woblera, jerka również. Być może nawet zmuszając do korekty w budowie/obciążeniu.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Jerk nie będzie miał kotwiczek? Dość rewolucyjne, ale cóż, skoro portal promuje C&R, to i takie konstrukcje mogą się tu pojawiać. Czemu nie Jeśli jednak planujesz go uzbroić, to mała porada - testuj wyłącznie z kotwiczkami. Potrafią dość radykalnie zmienić pracę każdego woblera, jerka również. Być może nawet zmuszając do korekty w budowie/obciążeniu.. Nie wymądrzaj się za bardzo Januszu,bo po głowie dostaniesz...(taka koleżeńska rada) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Nie wymądrzaj się za bardzo Januszu,bo po głowie dostaniesz...(taka koleżeńska rada)Dziękuję, z pokorą przyjmuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Dzięki wkręty są zamocowane to tylko zdjecie podgladowe jak skoncze to pokażę pozdrawiam za rady dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Nie wymądrzaj się za bardzo Januszu,bo po głowie dostaniesz...(taka koleżeńska rada)Nie przesadzaj kolego tobie też Dzięki za rady I nie gniewaj się bo ja spokojny chop jestem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) No to jedziemy dalej wyszło tak dwa poperki wrzystkie wobki przed lakierowaniem. No I Taki szczupakowy Na koniec jerkuś Edytowane 17 Listopada 2017 przez Damian83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Nie jest źle ps. przednie oczko przy woblerach (do zaczepiania agrafki) wypuszczaj sobie bardziej do przodu bo jak polakierujesz i będzie w połowie schowane, to w razie ewentualnej korekty nad wodą (odginanie "prawo-lewo") możesz się zrobić dziura i woda zacznie dostawać się do środka, co z pewnością nie wpłynie korzystnie na przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Będę miał to na uwadze dziekuje za rady I pochwałe miło slyszeć że idzie mi coraz lepiej rozgladam się za kompresorem I areo więc może od nowego roku bedzie jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Na początku sugerowal bym Ci opanowanie malowania gabkami. Można nimi uzyskac efekt jak z areo a nawet w niektórych przypadkach o wiele lepszy. Powodzenia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Gąbką już też maluje I malowałem bardzo fajnie się nimi maluje fakt ładnie można odcinać kolory od siebie na areograf horuje już jakiś czas zobaczymy Co bedzie narazie maluje pedzelkami I gąbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Damian - jak nie zaczniesz poprawnie pisać będę zgłaszał Twoje posty do usunięcia - sorry,ale żołądek mi się przewraca jak widzę - horujeA woblerki fajne:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Dzieki no ja tak mam ortografia nie jest moją mocną stroną, ale piszę z telefonu dlatego tak to wygląda sory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Kolejne do kolekcji, płoć I kilka popperów jeszcze lakier I czyszczenie. No I oczka sobie zrobiłem jeszcze kilka sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi