Skocz do zawartości

Woblerki i robaczki ala Druciarz

Damian83

Rekomendowane odpowiedzi

Drut doszedł więc robota ruszyła woblerki boleniowe długość 8,5cm I jeden 10 cm w aleminium a jeden biały na bokach srebrny brokat u góry zielony brokat, troszkę Nad tym malowaniem muszę popracować I będzie dobrze reszte ocencie Sami.

6755b99061c6117emed.jpg

7de30bca538e5a3bmed.jpg

9f22c6bfbef9ac34med.jpg

bec4873b9b192271med.jpg

Edytowane przez Damian83
  • Like 2

Poczytaj trochę o budowie obrotówek,podpatruj innych,może bardziej doświadczonych kolegów.

Raczej odpuść sobie plastikowe elementy,gdyż istnieje wiele zależności tak ,jak w woblerach i założę się ,że niektóre z tych obrotówek nie będą pracować,lub będą pracować bardzo krótko i po pewnym czasie zaczną się kleszczyć.

Nie sztuką jest zrobić blaszkę,która będzie pracowała w mocnym nurcie...sztuką jest zbudowanie blaszki,która wystartuje zaraz po wrzuceniu do stojącej wody np. w jeziorze.

Na początku swojej przygody z hand made ,robiłem dokładnie tak jak Ty ,czyli robiłem wszystko co mi wpadło do głowy,niestety 80% rzeczy lądowała w śmietniku...Aby ustrzec Ciebie od tego,proponuję abyś robił mniej rzeczy,ale bardziej się przykładał do jakości i przede wszystkim technik wykonania,choć podobno "trening czyni mistrza".

• Like 1

Co do Blaszek to nie ma tam żadnej plastikowej cześći oprucz jednego koralika który jest na korpusie reszta to wrzystko porzadne części zamówione od Pana Nadzieji pracują tak Samo dobrze w prądzie jak I na spokojnej wodzie więc nie wiem z kąd twoje wnioski?

Nie traktuj tego,jako atak na Twoje przynęty,lecz po prostu jako kolega chciałem zwrócić Twoją uwagę na aspekty dość ważne przy wykonywaniu przynęt typu obrotówka.

Pana Włodka Nadzieja dane mi było poznać osobiście ,a i jego wyroby nie są mi obce. 

Nie obraż się,ale fakt,że kupiłeś od niego elementy nie oznacza,że zrobisz takie blachy jak on.

Widzę,że słowa delikatnej krytyki nie są przyjmowane przez Ciebie na klatę,więc więcej się nie wypowiadam.

BLASZKI PRZEPIĘKNE!

• Like 2

Kolego wrzystko biore na klate dziekuje ci za rady I nie odbieraj mnie jako ataki w twoim kierunku zwyczajnie odpisalem I tyle rady zawsze są cenne zwlaszcza od takich jak ty pozdrawiam I zapraszam do wypowiedzi w wątku jak I na pw ewentualnie.

W trakcie pracy Taki pierwszy jerk praca bardzo fajna przy szybkim zwijaniu I szarpaniu równo odjezdza w prawo I lewo jestem zadowolony

Jerk nie będzie miał kotwiczek? Dość rewolucyjne, ale cóż, skoro portal promuje C&R, to i takie konstrukcje mogą się tu pojawiać. Czemu nie ;)

Jeśli jednak planujesz go uzbroić, to mała porada - testuj wyłącznie z kotwiczkami. Potrafią dość radykalnie zmienić pracę każdego woblera, jerka również. Być może nawet zmuszając do korekty w budowie/obciążeniu..

:)

• Like 5

Jerk nie będzie miał kotwiczek? Dość rewolucyjne, ale cóż, skoro portal promuje C&R, to i takie konstrukcje mogą się tu pojawiać. Czemu nie ;)

Jeśli jednak planujesz go uzbroić, to mała porada - testuj wyłącznie z kotwiczkami. Potrafią dość radykalnie zmienić pracę każdego woblera, jerka również. Być może nawet zmuszając do korekty w budowie/obciążeniu..

:)

Nie wymądrzaj się za bardzo Januszu,bo po głowie dostaniesz...(taka koleżeńska rada)

Nie wymądrzaj się za bardzo Januszu,bo po głowie dostaniesz...(taka koleżeńska rada)

Dziękuję, z pokorą przyjmuję.

:P

• Like 1

Nie jest źle :)

ps. przednie oczko przy woblerach (do zaczepiania agrafki) wypuszczaj sobie bardziej do przodu bo jak polakierujesz i będzie w połowie schowane, to w razie ewentualnej korekty nad wodą (odginanie "prawo-lewo") możesz się zrobić dziura i woda zacznie dostawać się do środka, co z pewnością nie wpłynie korzystnie na przynętę.