woblery z Bielska Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 To jest drukowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Tak tylko za bardzo spikselowało no I papier fotograficzny troszkę za gruby Teraz już wiem Co I jak no I jeszcze będę prubowal czegoś innego na oczy te w okoniach są na papierze samoprzylepnym cienkim I robią robote ale te drugie nie bardzo ale ogarne temat I obiecuje poprawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Namaluj sobie oczka wykałaczką albo wiertelkiem o roznej srednicy, np na spód dajesz biały kolor stopką wiertła 5mm i czarną źrenice wiertelkiem 4mm. Proste, ładne i estetyczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Namaluj sobie oczka wykałaczką albo wiertelkiem o roznej srednicy, np na spód dajesz biały kolor stopką wiertła 5mm i czarną źrenice wiertelkiem 4mm. Proste, ładne i estetyczne Potwierdzam i do tego oboje oczu są równe i ładnie się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Namaluj sobie oczka wykałaczką albo wiertelkiem o roznej srednicy, np na spód dajesz biały kolor stopką wiertła 5mm i czarną źrenice wiertelkiem 4mm. Proste, ładne i estetyczne Tak o tym wiem chciałem sprubować czegoś innego niedługo zamówie sobie oczy 3d I już bedzie wogule po problemie tylko przycieniować brzegi na czarno I powinno być git. Ale dzieki za zainteresowanie I radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Ale blagam kolego zajrzyj do slownika... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Sory w telefonie nie mam słownika tak bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Sory w telefonie nie mam słownika tak bywa. No coś Ty ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 No coś Ty ... ? No niestety gramatyka nie jest moją dobrą stroną więc sorki wrzystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Witam. Widzę że przed Tobą jeszcze długa droga. Początki są zawsze trudne. Moje pierwsze wobki były podobne . Na co trzeba zwrócić uwagę, to tak jak koledzy już pisali to OCZY. Z mojej strony to popraw ich rozmieszczenie (oczy). Na razie nie rób faktury łuski, na to przyjdzie czas. Naucz się cieniować farbami ,ładne i płynne przejścia kolorów (może Tobie się to uda,ja jeszcze się tego do końca nie nauczyłem ). Do tych woblerów nie trzeba jaj przyklejać,mają na tyle "mięsa" że ołów schowasz w środku( to poprawi estetykę ).Co do robali to oki,tylko cieńsze nóżki wklejaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 5 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Dzięki za rady Co do wklejania obciążenia to niestety muszą być jajka bo nawiercam maksymalnie jak się da lecz napotykam drut dlatego są jajka Co do cieni muszę sobie przypomnieć bo kiedyś malowałem a te nieszczęsne oczy wkońcu opanuje raz jeszcze dzieki za rady, aha Co do folii to oklejam bo ładniejsze są wobki I nie sprawia mi to trudności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 nie jest źle , pierwsze wobki takie są , moje były nie lepsze , wszystko praktyka praktyka i kilkadziesiąt korpusów przekazujemy do utylizacji ( śmietnik) bądź rozbrajamy i dajemy najmłodszym w rodzinie do zabawy. Ci najmłodsi w swojej fantazji do zabawy złapią na nie rybki o jakich możemy marzyć np . rekiny na dywanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 6 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Witam. Widzę że przed Tobą jeszcze długa droga. Początki są zawsze trudne. Moje pierwsze wobki były podobne . Na co trzeba zwrócić uwagę, to tak jak koledzy już pisali to OCZY. Z mojej strony to popraw ich rozmieszczenie (oczy). Na razie nie rób faktury łuski, na to przyjdzie czas. Naucz się cieniować farbami ,ładne i płynne przejścia kolorów (może Tobie się to uda,ja jeszcze się tego do końca nie nauczyłem ). Do tych woblerów nie trzeba jaj przyklejać,mają na tyle "mięsa" że ołów schowasz w środku( to poprawi estetykę ).Co do robali to oki,tylko cieńsze nóżki wklejaj.Co do cieni na kartce wychodzi mi bez problemu ale już sobie przypomniałem jak to robić oglądając kilka filmów na YouTube no I odpowiednim skośnym pędzlem przedewszystkim a ćwiczenia były takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 6 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) Dobra więc dzieje się dalej uczymy się I takie zdjęcia podgladowe czy takie oczy mogą być? Tak sobie to wymyśliłem Co wy na to? Dostępne są przerużne kolory myślę że to dobre rozwiazanie. Edytowane 6 Października 2017 przez Damian83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Witam "Oczy dziwoczy", że Sapkowskiego zacytuję. Estetyka, "właściwe" oczy, cieniowanie, folia alu... 10 warstw lakieru... brokat, folia holo... - to wszystko jest ważne. W pudełku gdy woblerek sobie leży i chcemy się pochwalić przed kolegami. A dla ryb?Bo po to chyba robisz, żeby łowić ryby na własnoręcznie zbudowane przynęty. Sam musisz sobie odpowiedzieć co jest ważniejsze - przynęta jako taka, czy może wędkowanie,a wtedy przynęta jest tylko środkiem do celu...Czy szukasz uznania u ludzi(ach jakie super przynęty) czy u ryb. Na tym forum są chyba przedstawione wszystkie techniki dotyczące budowy woblerów.Poszperaj, na pewno znajdziesz wszystko co Cię interesuje.Dziś nie ma najmniejszego problemu z kupnem komponentów, nie ma problemu z dostępem do informacji... Życzę powodzenia i wytrwałości:) Pozdrawiam Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Dzięki kolego dla mnie najważniejsze jest to aby była przynęta łowna druga sprawa to estetyka robię je dla siebie może od czasu do czasu kilka sztuk bym chciał sprzedać na materiał bo tego jeszcze mi troszkę brakuje ale nie odrazu Warszawę zbudowali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 No to kilka prób od podstaw jedziemy ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) Taka moja jeszcze jedna sugestia. Wybierz sobie jeden kształt i na nim "trenuj"Uwierz - poprzez zmianę wielkości steru,kąta jego wklejenia można otrzymać całkiem inne woblery.Podobnie z obciążeniem.Tak samo - obejrzyj to: filmik w trzecim poście - http://jerkbait.pl/topic/62742-wpływ-wielkości-kotwic-na-pracę-woblera/?hl=+kotwice%20+5202%20+bln Jeśli do tego dodasz różne kolory to masz praktycznie nieskończenie wiele możliwości. I jeszcze jedno - wstawiaj fotki na portal JB a nie na inne - z tych innych po kilku latach bywa że, znikają. Edytowane 7 Października 2017 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Co to za portal JB ja mam fotosik od lat I wrzystko jest na miejscu druga sprawa robię kilka wielkości bo chciałbym mieć różne wobki do łowienia na rzece dlatego prubuje inne też robić Co do ciężarków I sterów odrobiłem trochę lektury Teraz czas na testy I zobaczymy jak to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Skonczyłem jeden wyszło tak działamy dalej pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Woblery I obrotówki ustawione a niżej linki do pracy woblerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Witam . możne coś podpowiem i Ci się przyda. Ja nacinam rowek pod stelaż na samym początku tzn. mam zarys korpusu ( tak jak Ty, nadany już kształt) ,robię linie , później w imadełko i brzeszczot. Według mnie łatwiej jest w ten sposób zrobić prosta linie - wycięcie. Na wystruganym i wygładzonym korpusie ciężko jest utrzymać,, nacinać,, prosto. czasami brzeszczot się ślizga . Widać już postępy w Twoich woblerach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 JB to taki portal wędkarski -''Jerkbait ''czy jakoś tak.Postęp widać, ale czyta się ciężko, bardzo ciężko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 9 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) Witam . możne coś podpowiem i Ci się przyda. Ja nacinam rowek pod stelaż na samym początku tzn. mam zarys korpusu ( tak jak Ty, nadany już kształt) ,robię linie , później w imadełko i brzeszczot. Według mnie łatwiej jest w ten sposób zrobić prosta linie - wycięcie. Na wystruganym i wygładzonym korpusie ciężko jest utrzymać,, nacinać,, prosto. czasami brzeszczot się ślizga . Widać już postępy w Twoich woblerach Tak właśnie robię kolego tylko nacięcie robie drymelem brzeszczot nie jest idealnie prosty po nagrzaniu. Edytowane 9 Października 2017 przez Damian83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Tak właśnie robię kolego tylko nacięcie robie drymelem brzeszczot nie jest idealnie prosty po nagrzaniu. a dremelek raz głębiej raz płyciej a jak przystawisz oczko aby zobaczyc jak idzie to drzazga czasami gwarantowana . No ale każdy ma swoją technike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi