demowsky Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Boleniom może to nie przeszkadzać, ale jak ktoś, kto lubi estetykę to mu się to nie spodoba.. Zaznaczyłem Ci kółkiem.. Popatrz na mojego pierwszego woblera, którego koniec wygląda jak kiełbasa.Później już to zmieniłem i zrobiłem węższe, przez co nie zbiera się tyle lakieru i nie robi się taka bąbla z lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Czasem jest potrzebna szeroka dupka. Aby zachować estetykę, wystarczy zakończyć tułów jak ostrze noża. Z takiego "zaostrzonego" korpusu lakier dobrze ścieka i nie robi się "wałek na dupce" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 No więc Witam po przerwie w leczeniu coś małymi kroczkami tworzeNiebawem malowanie I coś wrzucę zdjęć jak to wyszło od środy leczenie naświetlanie I chemia jeśli będę się w miare czuł będę grzebał dalej jeśli nie to zapowiada się dluższa przerwa, ale obiecuje że powruce ze zdwojoną siłą pozdrawiam serdecznie koledzy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Bądź zdrów! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Bądź zdrów!Dzięki wielkie jest dobrze I myślę będzie lepiej???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Więc Teraz tak wkońcu dotarła w moje rączki balsa z Polski I jest to naprawde świetny materiał niebawem dostanę też lipę wiem jedno na pewno będę zamawiał balse bo praca na niej jest bardzo luźna I miła a to na szybko Co dziś wystrugałem Wiadomo jeszcze do glaskania papierem, tak mi się spodobały osy od Lola I innych kolegów że postanowiłem też sprubować, dalsze postępy niebawem pozdrawiam.????????????????????️ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Dzięki wielkie jest dobrze I myślę będzie lepiej????????????Musi być dobrze????Trzymaj się???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zdrówka życzę!A odnośnie wobków jest postęp.Trenuj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 No Damian po przerwie rozpędziłeś swoja lokomotywę A widać tak jak napisal kolega cyprys19 postępy widoczne już na kształcie korpusòw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugly-hml Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Idziesz jak burza. Mała sugestia - lepiej jest naciąć rowek po stelaż jeszcze zanim zaczniesz "oblić" korpus. Tak jest wygodniej i zawsze potem możesz skorygować oś wobka jakby coś poszło nie tak. A jeszcze przed stelażem można nawiercić otwory pod obciązenie. Co do zdrowia to życzę Ci go jak najwięcej. I głowa do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Nacinam je na koniec bo to balsa więc idzie jak po maśle z innym materiałem robię tak jak napisałeś pozdrawiam I Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Spora gromada ja od siebie dodam żebyś lepiej przyłożył się do obróbki nożem. Zbieraj nim mniej a woblery od razu zyskają na wyglądzie i "równości" bryły. Jak będziesz wycinał kanciaki to później nie wyprowadzisz ich papierem ściernym. Ja swoje woblery strugam w ten sposób, że wiórki z ostatniej fazy strugania nożem mają po jakieś 3 mm długości. Papierem ściernym później przejeżdżam dosłownie 3 razy i wobler jest idealnie gładki. Pozdro. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Dziekuje za pochwały I rady staram się I wiem że jest I będzie tylko lepiej z każdym następnym wobkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Więc pierwsze bezsterowe Boleniowo sandaczowe gotowe ,do jutra powinienem ogarnąć resztę suszą się w ostatniej warstwie lakieru.Przedstawiam wam moje Białe damy w brokatowej sukni wobki ciężkie torpedy praca delikatna z lusterkowaniem w opadzie :D 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Ładne te woblerki. Aczkolwiek zdaje mi się (tak wiem, czepialski jestem), że trochę lakieru na "dupkach" się odkłada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Ładne te woblerki. Aczkolwiek zdaje mi się (tak wiem, czepialski jestem), że trochę lakieru na "dupkach" się odkłada.Nie wiem po czym stwierdziłeś to, ale oczka są oczyszczone a woblerki są gładkie jak należy I dupek nie ma ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Być może chodzi o pierwsze zdjęcie, dolny wobler i lekkie wybrzuszenie do góry na samym końcu - mi takie coś czasami powstaje w wyniku spływania kleju przy wklejaniu stelażu (jak rowek na stelaż przechodzi na wylot korpusu na dupce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Damian, Kolegom chodzi o ten element zaznaczony na fotce . Może jest to zaciek z farby podkładowej , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Dokładnie ot się rozchodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Spokojnie to sprawdziłem jest zaciek z farby czujnemu oku nic nie ucieknie pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 No to zaczynamy!!!!reaktywacja no i wyszły takie boleniowo sandaczowe wobki bezsteroweimitacja płotki z niej jestem zadowolony bardzo wyszło tak oczka sam robiłem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Następnie nadeszły Fioleciki bo ponoć skuteczne są :P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Potem nastał czas na standardy które zawsze się sprawdzają łatwo i fajnie malują no i są fajne :D 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 No i na sam koniec taki najmniej udany muszę popracować nad tą opcją następnym razem, ale do siebie do pudełka ujdzie :P ;)Niebawem odsłona z czymś na klenie i jazie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 No no Damian Bardzo ładnie wyszły Dopracuj tylko kształt oczek ( mocujących )i będzie gitara Czym zaginasz oczka ? Ja używam tego. Wychodzą idealne oczka i jakiej chcesz średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi