Skocz do zawartości

Woblerki i robaczki ala Druciarz

Damian83

Rekomendowane odpowiedzi

Boleniom może to nie przeszkadzać, ale jak ktoś, kto lubi estetykę to mu się to nie spodoba..

Zaznaczyłem Ci kółkiem..

Popatrz na mojego pierwszego woblera, którego koniec wygląda jak kiełbasa.

Później już to zmieniłem i zrobiłem węższe, przez co nie zbiera się tyle lakieru i nie robi się taka bąbla z lakieru :)

post-55553-0-72975100-1513531657_thumb.jpg

post-55553-0-43750400-1513531666_thumb.jpg

• 4 tygodnie później...

No więc Witam po przerwie w leczeniu coś małymi kroczkami tworze

af95225321e339b3med.jpg

Niebawem malowanie I coś wrzucę zdjęć jak to wyszło od środy leczenie naświetlanie I chemia jeśli będę się w miare czuł będę grzebał dalej jeśli nie to zapowiada się dluższa przerwa, ale obiecuje że powruce ze zdwojoną siłą pozdrawiam serdecznie koledzy.

• Like 4

Więc Teraz tak wkońcu dotarła w moje rączki balsa z Polski I jest to naprawde świetny materiał niebawem dostanę też lipę wiem jedno na pewno będę zamawiał balse bo praca na niej jest bardzo luźna I miła a to na szybko Co dziś wystrugałem

13cb897ef179fe9cmed.jpg

ae8a53d786f7288bmed.jpg

c3b27e2bfd9e5991med.jpg

Wiadomo jeszcze do glaskania papierem, tak mi się spodobały osy od Lola I innych kolegów że postanowiłem też sprubować, dalsze postępy niebawem pozdrawiam.????????????????????️

• Like 2

Idziesz jak burza. Mała sugestia - lepiej jest naciąć rowek po stelaż jeszcze zanim zaczniesz "oblić" korpus. Tak jest wygodniej i zawsze potem możesz skorygować oś wobka jakby coś poszło nie tak. A jeszcze przed stelażem można nawiercić otwory pod obciązenie. 

Co do zdrowia to życzę Ci go jak najwięcej. I głowa do góry!

Spora gromada :) ja od siebie dodam żebyś lepiej przyłożył się do obróbki nożem. Zbieraj nim mniej a woblery od razu zyskają na wyglądzie i "równości" bryły. Jak będziesz wycinał kanciaki to później nie wyprowadzisz ich papierem ściernym. Ja swoje woblery strugam w ten sposób, że wiórki z ostatniej fazy strugania nożem mają po jakieś 3 mm długości. Papierem ściernym później przejeżdżam dosłownie 3 razy i wobler jest idealnie gładki. Pozdro.

Edytowane przez Pride

Więc pierwsze bezsterowe Boleniowo sandaczowe gotowe ,do jutra powinienem ogarnąć resztę suszą się w ostatniej warstwie lakieru.Przedstawiam wam moje Białe damy w brokatowej sukni wobki ciężkie torpedy praca delikatna z lusterkowaniem w opadzie :D :D :D

post-66799-0-93818700-1516203061_thumb.jpg

post-66799-0-06082300-1516203073_thumb.jpg

• Like 5

Ładne te woblerki. Aczkolwiek zdaje mi się (tak wiem, czepialski jestem), że trochę lakieru na "dupkach" się odkłada.

Nie wiem po czym stwierdziłeś to, ale oczka są oczyszczone a woblerki są gładkie jak należy I dupek nie ma ????????????