Tomek_N Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Witam, temat kolek lacznikow nie gral dla mnie nigdy duzej roli, bo mialem zawsze przynety uzbrojone. Mam jednak w pudelku teraz troche wieksza ilosc nieuzbrojonych przynet. O ile temat kotwiczek mam juz rozwiazany (kupie Gamakatsu nr. 6 i 8 ) to zostal mi temat kolek lacznikowych. Jest ich cala masa - roznej jakosci, roznej srednicy itd. Jak wazny jest wybor tego malego elementu? Zdaje sobie sprawe ze moze to byc bardzo wazny element, gdy lowi sie na duze szczupaki - moga sie rozciagnac. Jak jednak wyglada sprawa przy malych przynetach typu Big Bait Caster, Flyer itp. Jakiej srednicy uzywacie do takich malych/srednich przynet? Wyobrazam sobie, ze za duze kolka moga mocno falszowac prace woblera. Jakiej srednicy wybrac? Jakie kupic? Prosze o pomoc.Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Ja polecam niklowane kółka łącznikowe firmy Mustad- size 3,6Średnica zewnętrzna: 3,6mm ; Wytrzymałość: 7 kgs/16 lbs ; Ilość w paczce 12 sztuk. Sprawdziły się przy przynętach boleniowych <_< . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 A gdzie je kupujesz? Na Ebayu nie znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Dostępne są tylko Tu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 A jakies inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Kółko Łącznikowe Dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 A Kostala nie dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Ja mam jeszcze mały zapas kostala, w różnych rozmiarach, dobre, nie zawiodły mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 No właśnie o tym mówię Też mam Kostala te wzmacniane ze stali nierdzewnej i nie ma co narzekać no oprócz tego że ciężko je zalożyć,a i z dostępnością duzo lepiej jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Jesli masz dostep do ebay to siegnij po kolka tam dostepne.Wybor jest przeogromny.W zaleznosci od zastosowan siegnij : 20 lb (deklarowana moc) przy przynetach kleniowo - okoniowo - pstragowych 30 - 50 lb przy szczupakach, boleniach i sandaczach +100 lb - sumy i jakies morskie tance Kolka na ebay oferowane przez dostawcow z USA (wylacz Chiny) sa dobrej jakosci i kierujac sie tylko i wylacznie tymi klasami wytrzymalosci masz niemalze pewnosc ze kupisz dobry produkt.Oczywiscie mowimy o sprzedawcach wyspecjalizowanych w sprzecie wedkarskim a nie jakis licytacjach garazowych czy innych pchlich targach Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Ja stosuję kóleczka znanej firmy Owner - dostępny jest szeroki wybór wielkości i mocy, uważam że są to produkty dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Jesli masz dostep do ebay to siegnij po kolka tam dostepne.Wybor jest przeogromny.W zaleznosci od zastosowan siegnij : 20 lb (deklarowana moc) przy przynetach kleniowo - okoniowo - pstragowych 30 - 50 lb przy szczupakach, boleniach i sandaczach +100 lb - sumy i jakies morskie tance Kolka na ebay oferowane przez dostawcow z USA (wylacz Chiny) sa dobrej jakosci i kierujac sie tylko i wylacznie tymi klasami wytrzymalosci masz niemalze pewnosc ze kupisz dobry produkt.Oczywiscie mowimy o sprzedawcach wyspecjalizowanych w sprzecie wedkarskim a nie jakis licytacjach garazowych czy innych pchlich targach Pozdrawiam Guzu Guzu, mowisz o czyms takim, na przyklad? http://www.ebay.com/itm/500-American-Made-Stainless-Steel-Sp lit-Rings-Sz2-20lb-/110764857193?pt=LH_DefaultDomain_0&h ash=item19ca199769#ht_500wt_1413 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Produkt wyglada dobrze, ale dopytaj kwestie wysylki, bo w opisie oferty deklaruje US ONLY... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Produkt wyglada dobrze, ale dopytaj kwestie wysylki, bo w opisie oferty deklaruje US ONLY... Widzialem, musze sie dopytac. Jest tez mniejsza paczka (bodajze 100 albo 200 sztuk) za smieszne kilka dolarow. Edyta: Yes i can do that for you. Thank you very much for asking.Roger Chyba sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi