mifek Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/szczecin/rybacy-zapowia daja-protesty-jesli-zostana-ukarani,1,4891040,region-wiadomo sc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Nie wiem gdzie to wkleić , wybrałem ten wątek bo myślę, że w temacie KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Eh pięknie byłoby, gdyby białe, było białe, a czarne- czarne.Gdyby prawo było prawem, a nie narzędziem do walki z konkurencją.Niestety, ci którzy tworzą prawo, zwłaszcza unijne, zbyt często kierują się dziwnie postrzeganym interesem (oficjalnie nie wiadomo czyim <_<) i tzw. lobbingiem, co powoduje, że w wielu dziedzinach kraje nowej Unii są wyraźnie dyskryminowane.Taka polityka dotyczy też naszych rybaków morskich, którzy po prostu przegrywają na tym polu walkę z duńska konkurencją. Sporóbujcie dowiedzieć się jakimi kryteriami kierują się ustalający limity połowowe dla poszczególnych krajów. Szybko dacie na luz, nawet zainteresowani (np. nasi morscy rybacy) nie są w stanie przez to przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Mifku bardzo ciekawe zastanawialo Mnie dlaczego zanowu w Szwecji taka nagonka na forach w radiu i telewizji .Obled wszedzie sie slyszy ze polscy rybacy robia pustynie z morza .Na domiar zlego doczepiono do tego statystyki z nad wod gdzie to podobno polak na wodach prywatnych i potokowych zabije wszystko co sie rusza .Masakra jak dla Mnie porazka na calego .Znam kilku zapalonych muszkarzy ,wszyscy rasowi c&r zwolennicy .Fakt jednak ze prawie kazdy sobotnio-niedzielny wypada mam taki ze jak cisne lajba to glowki znikaja w trzcinach .A jak podplywamy blizej zeby spytac czy cos gryzie to juz widac tylko znikajace nogi i ktos w oddali krzyczy -spier.... .Wstyd dla ludzi dobrej woli .Wracajac jednak do tematu to niewiem czy ma to znaczenie ale tu mowi sie o tym ze to nie tylko sam losos ktorego kwoty zostaly przekroczone a troc ktorej wogole nie ma zekomo w statystykach a jest tego ogrom .Ogrom rzek w ktorych to ryby juz nigdy nie przystapia na tarlo powoduje ze maja powod do niepokoju bo raz dbaja o swoje wody a dwa zarybiaja .Z roku na rok coraz mniej tych ryb wchodzi do rzek a jedna wielu z przyczyn jest wiadoma .Rybacy podono .Nie Mi dane osadzac musza z czegos zyc ale wodzie tez nalezy sie odpoczynek .Nie bronie nie karze stwierdzam fakty .Pozdrawiam Termos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 a na zalewie się rozwijają rybacy promują, normalnie europejskie standardy i własny znak towarowy,ręce opadają <_< http://www.jablonna.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pok az&id=1617 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinos25_ac Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Witam serdecznie pazerność naszego narodu raczej do niczego dobrego nie doprowadzi po prostu jakaś parodia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi