Greg78 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Witam !Koledzy, szukam porządnej echosondy.Przeznaczeniem jej będzie gł?łwnie Wisła , ale i jakieś jezioro te?ź chciałbym zbadać.Widełki cenowe to 1000-1500 zł.Sprzęt będzie zainstalowany do pontonu ,kt?łry nawiasem m?łwiąc te?ź zamierzam zakupić tej zimy.wątek trochę nie pasuje do poni?źszego ,aczkolwiek chęć zbadania mojego odcinka Wisły jest o wiele silniejsza ni?ź poni?źsze dewagacje Z g?łry dziękuje za opinie i pomoc w doborze sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hornet Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Najlepsza by byla Mark 5x dsi, ale jej cena troche wykracza poza te widełki (1600 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TAJMIEN Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Na rzekę nie trzeba b?łg wiec czego, wa?źne ?źeby był szeroki sto?źek bo Wisła pewnie płytka. Echo posłu?źy pewni i tak gł?łwnie do badania kształtu i rodzaju dna. Za 1500 zł mozna kupic juz naprawde niezly sprzet. Zastan?łw sie czy kolor czy czarno białe (kolor zre wiecej prądu) No i przydatna opcja GPS do zapamietania miejscowki ale to juz inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Greg78 Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 To fakt Wisła jest bardzo płytka, strasznie bardzo.ale przyznam ?źe na moim odcinku trafiają się doły po 5-8 metr?łw.Dlatego tak bardzo zale?źy mi na dokładnym zbadaniu dna i wyczajeniu tych najfajniejszych miejsc?łwek Więc proszę o podpowiedzi , co i jak ? Temat echosond to dla mnie czarna magia i nie wiem za bardzo czym się kierować przy zakupie takowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 mocą sygnału[2400]rozdzielczością[320-480]kątem sto?źka[60-120]to ci wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz91 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Lowrance X-125 lub jego nowy model Mark x5 pro lub Eagle 450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Mam staroć Eagle Accura - 600W P-t-P, 240x240 pikseli. Na szkierach przy głębokości 40 m bez problemu idealnie prezentowała dno. Jak się przepływało na ławicą śledzi na 15 czy 20 m pokazywała pojedyncze łuki ryb. Czy na 5 czy 8 metrach potrzeba 2400 W? Śmiem wątpić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 a po co kupować BMW skoro mo?źna je?ździć maluchem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 No c?ł?ź, ja nie je?źd?źę na echosondzie i nie jest ona dla mnie wyznacznikiem presti?źu... Czyli m?łwisz, ?źe do ni?źszego modelu jak BMW X6 nie ma co wsiadać.Teraz powa?źnie: jeśli echo ma być u?źywane w morzu na du?źych głębokościach to taka moc jest przydatna w innym wypadku to armata na wr?łbla.PS. Na połykanie prądu z aku wpływ ma nie tylko rodzaj ekranu ale i moc przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 to nie jest maxymalna moc sygnału lecz średnia.sonda 2400w o rozdzielczości 480/480 to standard przydatny na r?ł?źne łowiska i wcale nie jest prądo?źerna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Greg78
Witam !
Koledzy, szukam porządnej echosondy.Przeznaczeniem jej będzie gł?łwnie Wisła , ale i jakieś jezioro te?ź chciałbym zbadać.
Widełki cenowe to 1000-1500 zł.
Sprzęt będzie zainstalowany do pontonu ,kt?łry nawiasem m?łwiąc te?ź zamierzam zakupić tej zimy.
wątek trochę nie pasuje do poni?źszego
,aczkolwiek chęć zbadania mojego odcinka Wisły jest o wiele silniejsza ni?ź poni?źsze dewagacje
Z g?łry dziękuje za opinie i pomoc w doborze sprzętu.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi