Skocz do zawartości

Dopłaty na wedkowanie 1 dniowe na zalewach Opolskich

tornado

Rekomendowane odpowiedzi

w czerwcu zakupiłem przez internet 2 dni na turawie w PZW Opole, niestety na mniejscu musiałem płacić ponownie - bo musi być hologram. Ostatecznie po wielu interwencjach Opole zwróciło koszty 2 dniówek zapłaconych przez przelew internetowy na konto PZW, choć początkowo niechcieli

Otmuchów jest wyłaczony z wedkowania z łodzi, niski stan remonty, na nyskim ma byc tak samo modernizacja zapory i koryta rzeki ale kiedy to jeszcze troche www.pzw.org.pl/opole warto zagladac. Nysa okolice pozwolenia tylko w kołach sklepy nie prowadza takiej sprzedaży a to duży błąd.

Przelaliśmy po 15 zeta na konto i pojechaliśmy w ciemno na Głębinów dwa dni na wodzie, do rewelacji bym tego nie zaliczył dużo szczupaka nie wymiarowego z sandaczem gorzej jak źle, od czasu do czasu komuś trafił się ładny okoń. Woda bardzo niska z relaci miejscowych i ponad 50 łodzi na wodzie, sam tyle naliczyłem.Z kim bym zagadał wszyscy narzekali na wyniki co było widać po wędrówkach jak i obserwacji. Że komo tydzień temu było lepiej :roll:Jedno co mnie bodło to trochę chamstwa wśród młodych gniewnych na wodzie i zabieranie wszystkiego co na haku zawisło.

Pozdrawiam Tornado

Przelaliśmy po 15 zeta na konto i pojechaliśmy w ciemno na Głębinów dwa dni na wodzie, do rewelacji bym tego nie zaliczył dużo szczupaka nie wymiarowego z sandaczem gorzej jak źle, od czasu do czasu komuś trafił się ładny okoń. Woda bardzo niska z relaci miejscowych i ponad 50 łodzi na wodzie, sam tyle naliczyłem.Z kim bym zagadał wszyscy narzekali na wyniki co było widać po wędrówkach jak i obserwacji. Że komo tydzień temu było lepiej :roll:Jedno co mnie bodło to trochę chamstwa wśród młodych gniewnych na wodzie i zabieranie wszystkiego co na haku zawisło.

Pozdrawiam Tornado

50 łodzi, powiadasz? Jak pływałem po tym zbiorniku ze 4 lata temu to był standard, ale przejeżdżałem przez tame tydzień temu w niedziele i naliczyłem max. 20 łodzi, to trochę mnie zaskoczyłeś. Trafiło się chociaż coś wymiarowego? Próbowaliście może łowić na Nysie Kłodzkiej, powyżej Głębinowa? Słyszałem, że ładnie sandacz bierze, trafia się przyzwoity szczupak....

Byłem od piątku, w sobotę rano na całym akwenie było pewnie ok 100 łodzi; młodzi gniewni rzeczywiście stają się upierdliwi, no ale cóż.., woda jest dla wszystkich. Podpływanie tak, że przynęty możemy sobie wrzucać do łodzi również jest normą, taki wędkarski wyścig szczurów.

Byłem piątek i sobotę pływałem cały dzień tylko po akwenie od zapory do wysokości klubu żeglarskiego w piątek trochę powiało po południu wiec wielu uciekło, w sobotę całe chordy.Ja unikam takich sytuacji aby blisko kogoś obstawiać a mam za dużą i za szybką łódź aby aby mnie na chama ktoś zastawiał.Co do ryb to tak jak już pisałem, powiedzmy sobie szczerze C&R to jest raczej internetowa abstrakcja i ambicja postępowanie ludzi bardzo etycznych ,których na naszych wodach jest bardzo mały procent.Więc jeszcze dużo wody upłynie aby to było doszczegalne.Natomiast smuci i w k...wia widok ludzi wypasionych po zęby na wodzie zabierających wszystko co zawiśnie na haku nawet nie chce mi się pisać na ten temat.Tornado

TomaszK te 100 łódek to przeada w sobote lowiłem od rana łódek było góra 30 szt ale co do zabierania nie wymiarów to macie racje walą w pałe co popadnie o sandacza miarowego naprawde ciężko jest sporo szczupaczka do 50 cm ale o konkret nisamowicie cięzko łodzi pływa tyle bo naprawde tydzien temu bylo z rybami dużo lepiej a wsród tubylców wieśc sie niesie

Bartek ja w południe sam naliczyłem 53szt stojąc pod zapora więc nie miałem szans dostrzec tych na końcu zbiornika przez lekką mgłę zalegającą.Około 15 popłynąłem na południe gdzie w zatoce stało z 10 łajb więc ruch tam jest jak na A4. Tornado