Johnny John Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Ostatnio oglądnąłem sobie film z WMH o trociach i łososiach i mnie to wzięło:pCzy ktoś łowił te ryby i mógł mmi powiedzięć jaki sprzęt kupić sobie na te ,,szlachetne ryby? A i jeszcze jedno-przeglądałem oferty w internecie lecz moja kieszeń nie jest zbyt zasobna więc wędki np. HM 80 Salmo master bądź Fat Boy Są poza moim zasięgiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 witam.Kup sobie jakąś pałęKij musi mieć zapas mocy, jak Ci siądzie metrówka, a z tym nigdy nie wiadomo Ja preferuję kije o dość sztywnym dolniku, aby można było, w razie potrzeby szybko działać, gdy ryba zaczyna sobie poczynać Sam raz żałowałem, że nie miałem czegoś mocnego jak zaciąłem łódź podwodną, kijek do 60 g nie dał rady zatrzymać kolosa. Teraz chodzę z kijem do 90 g.A kołowrotek, to powinna być jakaś solidniejsza konstrukcja.Powinnien wytrzymywać obciążenia, przy prowadzeniu sporych przynęt pod prąd. A w silnym nurcie taka przynęta stawia dość duży opór. Jeżeli chodzi o to czy stosować żyłkę czy plecionkę, to są różne szkoły, ale z tego co widzę nad rzekami to jednak przoduje dobra żyłka 0,30-0,35 i też sam takiej używam. Pozdr.Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi