Skocz do zawartości

Paleta barw do aerografu

radenx89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem niedawno aerograf i mam dylemat jaką paletę barw wybrać na początek do malowania woblerów na rzekę taką jak Parsęta.

Wcześniej łowiłem na Odrze oraz akwenach okolicznych [Kędzierzyn-Koźle -- Opole] gdzie zestawienie ryb było lekko odmienne.

Nie do końca jestem pewien jaką paletę dobrać.

Mam nadzieję iż nie powielam jakiegoś starego wątku jednak po przeglądnięciu forum niczego podobnego nie zauważyłem

pozdrawiam

PS. 

korpusy głównie typu Minnow 7.5 cm oraz drobniejsze 3.5-5 bez wzornika, kilkanaście korpusów pod smużaki 2-2.5cm,

pozdrawiam :)

Witam.

Zakupiłem niedawno aerograf i mam dylemat jaką paletę barw wybrać na początek do malowania woblerów na rzekę taką jak Parsęta.

Wcześniej łowiłem na Odrze oraz akwenach okolicznych [Kędzierzyn-Koźle -- Opole] gdzie zestawienie ryb było lekko odmienne.

Nie do końca jestem pewien jaką paletę dobrać.

Mam nadzieję iż nie powielam jakiegoś starego wątku jednak po przeglądnięciu forum niczego podobnego nie zauważyłem

pozdrawiam

PS. 

korpusy głównie typu Minnow 7.5 cm oraz drobniejsze 3.5-5 bez wzornika, kilkanaście korpusów pod smużaki 2-2.5cm,

pozdrawiam :)

standardowa paleta to 16 kolorów wystarcza na początek teraz zakupiłem paletę z 25 kolorów i  powiem tak można osiągnąć kolory jakie tylko chcesz dobrze mieszając farby tylko musisz zapoznać się z paletą kolorów jakie trzeba zmieszać aby uzyskać dany kolor pozdrawiam .

Skontaktuj się z kolegą @RUDI75 ,on ma zaje....e farbki,a do tego jest mistrzem malowania, więc posłuży też pewnie dobrą radą.

Wiem już o Rudim, jednak mam problem z dobraniem barw początkowych (10-15 farb) aby uskutecznić malowanie. W końcu nie wszystko będę oklejać folią alu i malować na okonia, płoć czy ukleje. :)

Witam . ja posiadam paletę barw mocno okrojoną :) czarny, czerwony, zielony, niebieski , żółty , srebrny, złoty i jakiś metalik -zieleń , Z tych barw możesz robić prawie wszystkie kolory ( mieszając odpowiednio kolory : czerwony - niebieski  wyjdzie fiolet , czerwony - żółty - wyjdzie pomarańcz itd. ) popróbuj na kartce papieru i sam dojdziesz do wniosku jakich kolorów potrzebujesz :)

• Like 2