Skocz do zawartości

Tani blank na początek

gruu

Rekomendowane odpowiedzi

Może MHX? Niezbyt drogie, nielakierowane- łatwiej o poprawki. Szeroki wybór modelu- myślę że oba blanki z MHX wybierzesz, np. S842-2 jako ten do 6-8g, a do 15 może najdelikatniejszy popping?

Są też takie blanki jak CRB. Cenowo około stówki. Nie są to konstrukcje do jigowania, bardziej pod przynęty twarde lub uniwersalne. W wielu wariantach kolorystycznych (lakierowane)- można różową różdżkę ukręcić dla żony/dziewczyny :). Minus- wszystkie w jednej części.

Za około miesiąc, na Black Friday, można spodziewać się promocji na BRC. Wtedy możesz kupić i MHX i CRB, a także wiele innych blanków i komponentów z rabatem :) kwestia czasu wysyłki to już inne sprawa, chyba był o tym osobny temat.

Pozdrawiam

Porownywalnie do MHX, jakosc uzytkowa obu marek podobna:

Najblizej Nas , seria Rainforest:

https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-PacBay-Rainforest-II-Spinning-/588

Czechy:

http://www.eurex-rodbuilding.cz/cs/blanky-fly/431-p.html

Ameryka:

http://www.mudhole.com/custom-rod-building-blanks/rod-building-blanks-brands/pacific-bay-rod-building-blanks/PacBay-Tradition-II-Rod-Blanks

Czekamy na pierwszy custom, powodzenia :)

Edytowane przez madmatt
  • Like 1

powiedzmy ze taka wędka wyjdzie w okolicach ok 400-500zl, jak się ma później taki produkt do seryjnego patyka? 

Nie wyjdzie - wyjdzie jakies co najmniek 100pln drozej. Ale satysfakcja z pierwszej zlowionej ryby na wlasnorecznie zrobiony kij - bezcenna :)

Nie chce Koledze zasmiecac watku, wiec tak na szybko: blank 200, przelotki 150, uchwyt z korkiem i dodatkami 100, nici (jedna szpulka) 20, chemia 50, pierscienie 40. Do tego byc moze koszt wysylki+ew narzedzia-suszarka, pedzelki, skalpel i inne pierdolki. Nijak nie umiem sie w 500 zmiescic.. :(

Może być piana i będzie taniej jak sam wytoczy, nie jest to problem, uchwyt nie koniecznie nowy, a poza tym DPS 16 to 34 PLN-y, na jednym pierścionku przed fore obleci jeśli nie zrobi dzielonego rear, set na Minimach Hardchromach też nie wychodzi drogo, a poza tym można z odzysku, na początek obleci ;) 

• Like 2

I ja śledzę ten wątek dokładnie, przelotki mam... Może przez zimę by zbudował coś mocno budżetowego na okonia? [emoji3] Strasznie mnie stresuje omotkowanie. Resztę bym pewnie dał radę.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka