DelTor0 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 I ja śledzę ten wątek dokładnie, przelotki mam... Może przez zimę by zbudował coś mocno budżetowego na okonia? [emoji3] Strasznie mnie stresuje omotkowanie. Resztę bym pewnie dał radę. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Omotki to proscizna Lakierowanie juz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Omotki... nic sama sie uklada i nie rozlazi w trakcie pozycjonowania przelotek kiedy stopka na poczatku jest dobrze oszlifowana. Plynne wejscie z blanku na stopke, stopka bez garbu, to jedene z elementow powodzenia... No i rowny naciag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Omotki to nie problem, za to ładnie położony lakier już tak Omotki to proscizna Lakierowanie juz nie Nie przesadzacie czasami ze skalą trudności ? Wiadomo - przyłożyć się trzeba, ale wielka filozofia to nie jest... przestraszycie chłopa i dopiero mu ręce zadrżą przy lakierowaniu.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Ja tam nie mowie ze to trudne, zawsze mwilem ze budowa wedek jest prosta, tylko trzeba do tego powoli spkojnie podejsc.A lakierowanie z tego wszystkiego jest najbardziej wymagajace, co widac na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Dokładnie, najtrudniejsze jest lakierowanie Ale nie jest to jakieś mega trudne i niewykonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Ojtam....bo to na wedke z nieidealnie zalakierowana omotka to sie ryby nie lowia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Pewnie ze sie lowia, ale kwestia estetyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Zdolności manualne idzie wyrobić, a źle polakierowaną omotkę można ściągnąć i położyć na nowo - jeszcze więcej zabawy a później większa satysfakcja z własnoręcznie wykonanego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruu Opublikowano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Dolna czesc oskrobana jutro gorny segment i wrzuce jutro foty. Powoli trzeba czesci zamawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Temat poszedł już dalej, ale ja chciałem tylko powtórzyć za kol. Szymonem: szklaki Batsona.Jak dobrze się poszuka, to i poniżej 100zł się znajdzie. A potrafią pozytywnie zaskoczyć jakością. Mam na UL na pstrągi i białoryb i sobie chwalę. Jeśli zaś chodzi o cenę takiej wędki... Jak się pokombinuje, to można znacznie poniżej 500zł zejść. Ja swojego batsona złożyłem za jakieś 250, może nawet mniej. No chyba, że liczymy lakier, klej i te sprawy. Ale przecież całego lakieru na jedną wędkę nie zużyjesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Nici nylonowe to się praktycznie same układają równo. Gorzej jak ktoś 'na próbę' robi bawełnianymi - te to faktycznie trzeba mieć wprawę, żeby równo ułożyć.W razie obaw zawsze można pierwsze kroki stawiać na grubszej nici - B lub C. Tylko trzeba uważać, żeby nie przesadzić z naciągiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Czy 50m nici 300d starczy na jedno wędzisko 2m? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Czy 50m nici 300d starczy na jedno wędzisko 2m? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka jedyna opcja że nie wystarczy to 100 poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakul1206 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Witam, jestem tu nowy i chciałem wrzucić swoje pięć groszy Jestem właśnie na etapie budowy a raczej odnowy swojego starego kija.Zainspirowany wpisami kolegi Del Toro na innym portalu ( chyba to ten sam kolega ) postanowiłem się zabrać do roboty. Na początek zrobiłbym tak : 1 - zanim cokolwiek bym pozamawiał najpierw solidne skrobanie blanku i szlifowanie, 2 - jeżeli blank ma być lakierowany to lakierowanie, szmatką fajnie wychodzi 3 - omotki, nici nylonowe z pasmanterii za jakieś 6 zł i próba, omotki nie są czymś trudnym, 4 montaż przelotek, przelotki na pierwszy raz jakieś tanie, TS od Jaxona ?, 5 lakierowanie omotek, na początek jednej, w razie lipy mniej poprawek , 6 - jak lakiery wyszły ładnie dopiero zamawiałbym uchwyt, korki, itp... i zabierał się za dolnik. Nie chcę kolegi zniechęcać ale myślę że nitro na zmianę z papierem 1000 nie raz będzie jechane ))) Ale mogę powiedzieć że warto, efekt mojej pracy będzie widoczny w niedzielę, a myślę że będzie git To tyle moich porad, wydać pieniądze to nie sztuka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Witam, jestem tu nowy i chciałem wrzucić swoje pięć groszy Jestem właśnie na etapie budowy a raczej odnowy swojego starego kija.Zainspirowany wpisami kolegi Del Toro na innym portalu ( chyba to ten sam kolega ) postanowiłem się zabrać do roboty. Na początek zrobiłbym tak : 1 - zanim cokolwiek bym pozamawiał najpierw solidne skrobanie blanku i szlifowanie, 2 - jeżeli blank ma być lakierowany to lakierowanie, szmatką fajnie wychodzi 3 - omotki, nici nylonowe z pasmanterii za jakieś 6 zł i próba, omotki nie są czymś trudnym, 4 montaż przelotek, przelotki na pierwszy raz jakieś tanie, TS od Jaxona ?, 5 lakierowanie omotek, na początek jednej, w razie lipy mniej poprawek , 6 - jak lakiery wyszły ładnie dopiero zamawiałbym uchwyt, korki, itp... i zabierał się za dolnik. Nie chcę kolegi zniechęcać ale myślę że nitro na zmianę z papierem 1000 nie raz będzie jechane ))) Ale mogę powiedzieć że warto, efekt mojej pracy będzie widoczny w niedzielę, a myślę że będzie git To tyle moich porad, wydać pieniądze to nie sztuka, Ten sam heheheStare dzieje te wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakul1206 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Ten sam heheheStare dzieje te wpisy Ale dzięki nim zajęcie na zimę mam Dwie karpiówki do zrobienia a i spining wiosną się przyda, z karpiówek jestem już zadowolony ale muszę być mega zadowolony, jak się uda a musi się udać to spining na fajnym nowym blanku i super osprzęcie będzie kręcony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruu Opublikowano 15 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Cały blank już praktycznie wyskrobany.Zastanawiam się nad przelotkami i ich rozmiarem.Czy do kijka 2,3-2,4 m bedzie dobrym ustawieniem 20,10,6,5,4,4,4,4 + szczytowa?Czy lepiej ostatnie zastapić 5 albo 6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Taki set bedzie ok . Sam mam taki w patyku sandaczowym do 11 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruu Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Trochę mnie niebyło ale wracam Zamówione Minima Black , trochę korka ,uchwyt i grafitowa tuleja pod uchwyt. Dzięki @Madmatt za korek, nici kilka przelotek i resztę rzeczy tworzę również suszareczkę do wędki. jutro wrzucę fotki z prac nad suszarką i ruszam z kręceniem pierwszego kija 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zminilem Tobie taga na watek autorski, jak juz bedziesz sie dzielil postepem prac, co daj znac to zmienimy tez tytul watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi