Skocz do zawartości

Wędki Tsuri

PiotrCz

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam! Łowię wędka 4lb. BRZANY,klenie, pstrągi okonie od prawie 2 lat.warto zwrócić uwagę na bardzo szybka akcie, ale pod ryba pracuje aż po dolnik bez przesztywnienia-dodam że to 2-sklad.komponenty Fuji _ skss+przelotki Fuji TZ. Wędki bardzo lekkie stabilne z zapasem mocy.Prace nad tą seria trwały prawie 2 lata na rzekach Podkarpacia i małopolski a także na zbiornikach zaporowych Solina, Myczkowce,Czorsztyn i Roznow. Oczywiście podpowiedzi kolegów z Gpx polski też się przydały żeby stworzyć ta serię. Wykonawca tej serii jest Firma Crony która przyjęła projekty i wytyczne do realizacji - spisują się na medal.dodam że ta firma tworzy wędki dla wielu renomowanych firm i terminy realizacji zamówień są długie, ale warto było poczekać...Co do możliwości postaram się wkleić link do filmu :https://youtu.be/JNCnUAa0Vjk na filmie możliwości wędki 4lb. I 6 lb. A to 2 filmik z zeszłego roku z mistrzostw okręgu Krosno na Sanie 4 lb. W akcji... https://youtu.be/T4Jl_KYQpyk

Edytowane przez Baldi 32
  • Like 6

Witam! Łowię wędka 4lb. BRZANY,klenie, pstrągi okonie od prawie 2 lat.warto zwrócić uwagę na bardzo szybka akcie, ale pod ryba pracuje aż po dolnik bez przesztywnienia-dodam że to 2-sklad.komponenty Fuji _ skss+przelotki Fuji TZ. Wędki bardzo lekkie stabilne z zapasem mocy.Prace nad tą seria trwały prawie 2 lata na rzekach Podkarpacia i małopolski a także na zbiornikach zaporowych Solina, Myczkowce,Czorsztyn i Roznow. Oczywiście podpowiedzi kolegów z Gpx polski też się przydały żeby stworzyć ta serię. Wykonawca tej serii jest Firma Crony która przyjęła projekty i wytyczne do realizacji - spisują się na medal.dodam że ta firma tworzy wędki dla wielu renomowanych firm i terminy realizacji zamówień są długie, ale warto było poczekać...Co do możliwości postaram się wkleić link do filmu :https://youtu.be/JNCnUAa0Vjk na filmie możliwości wędki 4lb. I 6 lb. A to 2 filmik z zeszłego roku z mistrzostw okręgu Krosno na Sanie 4 lb. W akcji... https://youtu.be/T4Jl_KYQpyk

Ale ma zapas mocy ???? jakie jest realne cw obydwu wersji?

Edytowane przez JunakFlyFishing

4lb max 5 gr Keitech 3 cale

6lb max 7 gr Keitech 3 cale

Najwyższy komfort łowienia 4lb główka 3,5 gr guma 3 cale, 6 lb. 5 gr główka guma 3 całe.fajnie łowi się okonie w toni na jeziorach przy agresywnym prowadzeniu

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

A jak sie ma do nich seria Emtion ? Czy tez jest szybka ? I czy wystepują w wersji castingowej?

Też proszę o informację o serii Emotion. Czy nadadzą się pod pstrąga czy za szybkie raczej ?

Seria emotion jest przeznaczona do łowienia pstrąga, okonia, kleni.

Nie ma wersji cast, tylko spinn.

Aktualnie posiadam kij 722-8, kij jest szybki ale to nie jest aż tak szybki kij jak mikado lexus saphire do 10g.

Pod ręką kij pracuje od 1/3 długości mierzonej od łączenia, zresztą bujając kijem zauważymy właśnie pracę w tym miejscu.

Po uzbrojeniu kija, mocno można się zdziwić, założyłem 7g+12cm gumy al'a canibal, więc już kawał cholerstwa - widać ugięcie kija na foto.

Kij jeszcze nie był ochrzczony, dopiero wczoraj dotarł.

Jeżeli dobrze pójdzie dziś przejdzie testy na gumach, woblerach 5-6cm łagodnie pracujących oraz jakiś twich, obrotówki 1 aglia/long, wahadełka.

post-55261-0-31358700-1508414745_thumb.jpg

Też proszę o informację o serii Emotion. Czy nadadzą się pod pstrąga czy za szybkie raczej ?

Seria Emotion wędek Tsuri powstała przy udziale polskich wędkarzy i na potrzeby naszych wód.

Doskonale czułe wędki, wychwytujące najdrobniejsze trącenie przynęty ! Miałem przyjemność testować kijek z tej serii i pozytywnie mnie zaskoczył przede wszystkim czułością i amortyzacją podczas holu ryby . Łowiłem nim pstrągi,okonie,klenie bywały i szczupaki i sandacze i też dawały radę[emoji123][emoji6]http://fisharrow.com/mobile/pl/p/Tsuri-Emotion-by-Crony-EMS-722-6/595#

Naprawdę świetna propozycja w stosunku jakości do ceny! Na targach w Poznaniu cieszyły się ogromnym zainteresowaniem i wreszcie są dostępne od kilku tygodni !ce19f9f652bb196ac7d540c2de4db2ab.jpg4b18215979a826075ed06aa36b2e00fa.jpg

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Witam moze cos wiecej dowiem sie odnosnie modelu tsuri emotion Ems 722-10. Pan yeffa ma wiele wspólnego z ta firma,ale moze ktos miał zaszczyt miec w reku ten model,i byłby skłonny podzielic sie swoimi spostrzezeniami.Chodzi mi o czucie i w jakich granicach jest komfort w łowieniu gumkami róznego typu.Czy raczej bedzie odpowiedniejszy model ciut słabszy o oczko.

Witam moze cos wiecej dowiem sie odnosnie modelu tsuri emotion Ems 722-10. Pan yeffa ma wiele wspólnego z ta firma,ale moze ktos miał zaszczyt miec w reku ten model,i byłby skłonny podzielic sie swoimi spostrzezeniami.Chodzi mi o czucie i w jakich granicach jest komfort w łowieniu gumkami róznego typu.Czy raczej bedzie odpowiedniejszy model ciut słabszy o oczko.

Ja mam ten model .Jest bardzo czuły -drobny paproch,albo jak ogonek w twisterze się zawinie wszystko jest fajnie czuć no obraniach już nie wspomnę .Kolega sobie też zamówił jak podpatrzył u mnie☺ Dodatkowo mogę Ci jeszcze powiedzieć że bardzo dobrze trzyma rybę amortyzuje fajnie ,mam na nim o wiele mniej spadów .Myślę że super dopracowana wędka jak na tę cenę - osobiście mogę polecić[emoji6]

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka