Rhyacophila Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Witam, Chciałbym założyć nowy temat, który mógłby posłużyć jako galeria twórczości forumowiczów, co ważne - w jednym miejscu. Fajnie by było aby temat zachował charakter stricto pokazowy. Mam nadzieję, że się przyjmie... Na początek nowy kij z mojego warsztatu. Muchówka na szklanym blanku lamiglasa, poezja sychej muchy, 6'6 dt#3. Przelotka wejściowa z pierścieniem agatowym w ramce z tzw. srebra niemieckiego. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Zapraszam kolegów do publikowania zdjęć w tym temacie. Pozdrawiam, Adam Obiegałko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Witaj!Bardzo Cię proszę wstaw lub zrób i wstaw jeśli nie masz takowego, większe zdjęcie samej wejściowej. Zaciekawił mnie ten agat. Całość bardzo ładna. Co do przyjęcia się wątku, zależy od terminu i zasięgu wprowadzenia zmian na Forum. Że jakieś galerie będą niby, coś, tego.. Ponoć. Ja zawsze chętnie popatrzę na dokonania Kolegów, może tej zimy sam dorzucę jakiś nieogładzony kamlot, do tego jakże zacnego lapidarium PozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 @Rhyacophila - od jakiegoś czasu funkcjonuje Galeria Użytkowników. Każdy Forumowicz zainteresowany rodbuildingiem moze prezentowac swoje prace we wlasnym autorskim watku, a linki do wszystkich takich autorskich watkow zebrana sa w jednym miejscu - czyli Galerii wlasnie http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=17589&am p;start=0& Ty masz nawet dwa linki w tej Galerii wiec ten kijaszek proponowałbym dodac do któregoś z nich ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Grzegorz, przykro mi ale wędka pojechała już do właściciela. Friko, Wszystkie większe fora za oceanem, jakie znam, moją mają swoje galerie w formie jaką i ja zaproponowałem tu u nas. jest to rozwiązani b. praktyczne, a owe tematy cieszą się największą popularnością na forum. Zobacz tu: http://clarksclassicflyrodforum.yuku.com/topic/10475/MADE-a- new-rod-lately http://clarksclassicflyrodforum.yuku.com/topic/24478/Made-a- new-rod-lately-version-1-2 http://www.rodbuildingforum.com/index.php?showforum=10 http://www.rodbuildingforum.com/index.php?showforum=28 Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Ale mnie się podoba! Masz może jakieś zdjęcia wędki pod delikatnym i mocniejszym obciążeniem? Czy dałoby się z tego zrobić jakiś lightowy casting? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Friko, Wszystkie większe fora za oceanem, jakie znam, moją mają swoje galerie w formie jaką i ja zaproponowałem tu u nas. Jasne, podobne rozwiązanie funkcjonowało kiedyś i u nas w wątku przynętowym - ogromny topic 'woblerowa wariacja'. Miało ono swoich zwolenników Ostatecznie jednak zdecydowaliśmy się na inny kierunek - zamiast jednego zbiorczego wątku - wątki autorskie, indywidualne 'galerie'.Tych dwóch spraw nie da się pogodzić raczej,bo trudno wstawiać jeden wobler czy jeden kijek w dwa miejsca - dlatego idziemy troche inną drogą. Wydaje mi sie że ma to większy sens, bo lurebuilding czy rodbuilding to zajęcie służące manifestowaniu indywidualnosci, a do tego lepiej sie nadają wątki autorskie a nie zbiorczy 'groch z kapustą' gdzie wszystko się miesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Remek, niestety nie mam fotek z ugięciem, ale jest to para, ma do tego spory zapas mocy w dolniku. Poszperaj w sieci zapewne coś znajdziesz, szklak lamiglasa jest mega popularny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 WitamJestem nowy na forum. Jestem początkującym rodbuilderem ale chciałbym się pochwalić moim ostatnim dziełem. Moim zamysłem była budżetowa muchówka na szczupaka, o szybkiej akcji i małej długości.Wykorzystałem do tego celu blank batson sp842. Efekt:Linka lata jak marzenie a po 5 godzinach łowienia zero zmęczenia ręki. Estetyka i wykończenie pozostawia wiele do życzenia, ale jako koń roboczy sprawdza się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Witaj! Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Ale mnie się podoba! Masz może jakieś zdjęcia wędki pod delikatnym i mocniejszym obciążeniem? Czy dałoby się z tego zrobić jakiś lightowy casting? Mam, Ugięcie pod lipieniem 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witaj Kolego @Piasek na forum! W muchówce wygląda ten funeralny styl nawet oryginalnie. Jaką linką machasz z nim, jakie przeznaczenie?P.S. Pisząc przeznaczenie miałem na myśli muchy, jakie komfortowo się obsługuje. PozdrawiamGrzesiek @Ryacophila, pięknie to wszystko wygląda na tej fotce. Przy okazji, przyjrzałem się tematowi agatów w ramkach i znalazłem bez trudu zdjęcia w sieci.Dostępność i wybór przerósł moje wyobrażenia. Bardzo przyjemny smaczek wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Blank jest predysponowany do przynęto wadze 7-14 gr. Po przeliczeniu na grainsy wyszła mi klasa 8 AFTM. No i faktycznie sznurem ósemką fajnie się rzuca. Na bliskie odległości rzuca się średnio, ale po wysnuciu całej głowicy pokazuje pazur i linka wet cell SA leci na około 25 metrów. Kij jest generalnie na szczupaka ze sprzętu pływającego. Rzucałem nim przynętami ok 12 cm z syntetyków, do większych przynęt specjaliści od szczupaków na muchę zalecają klasę 9-10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi