WIŚNIA Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 Wczoraj na rzece Cam w okolicach Cambridge złapałem kilka malych kleni i okoni. Najwiekrzy okon miał około 35cm. Po powrocie z wedkowania zakupiłem roczne zezwolenie na łowienie w centrum miasta za jedynego funta. Sprzedawca powiedział ze jest tam sporo kleni takich do 3Kg i trzeba zjawić się z samego ranka. A wiec pobudka o godz. 6 rano. Dojechałem na miejsce złożyłem kija i siup do wody woblerka. Trzecie przeciągnięcie i okonek taki około 40cm. Potem pare kleni mniej więcej 30-35cm. Doszedłem do miejsca, w którym dzień wcześniej na sama noc pojechałem żeby zobaczyć jak wygląda rzeka i złapałem pod jedna barka szczupaka około 70cm na woblerka 5cm bez stalki. Walka była przednia. Po wyciągnięciu z wody okazało sie, ze ma tak głęboko wobka ze nie mogłem go wyciagnac z zębatej paszczy. Takim sposobem jest mniej w rzece o jednego szczupłego. Wracajac do tego miejsca dzisiaj. Zauważyłem ze pod drugim brzegiem na odeglosci strzału z wobka są Świniaki, czyli spore klenie. Pierwsze przeciagniecie i branko, ale się nie zapiol. Następny strzał i wobek jak opadł na wodę z odległości metra widze jak jakąś paszcza nadciąga na mojego biednego Storka 5cm i go zasysa do środka. Po ciekawej walce okazuje się ze to klenik około 50cm. Ledwo się zmieścił jego kark w mojej dłoni. Super torpeda leży na trawie i pare zdjatek i do wody. Później złapałem jeszcze pare mniejszych kleni normalnego kalibru. Zmiana brzegu. Rzut bodajże 5 i za wobkem płynie torpeda zatrzymuje wobka i leniwie zasysa woblerka i wtedy już nie wie ze ma przechlapane. Podbieram i okazuje się ze jest tez spory. Ale mniejszy od poprzedniego na oko ledwo poniżej 50cm. Później jeszcze pare wyjść do wobka sporych ostrożnych kleni bez wyniku. Godzina 8:30 i wszystkie klenie zniknęły gdzes. Znalazłem je jak wracalem do samochodu. Były w miejscu niedostępnym dla wędkarzy. Ślinka pociekła na ich widok. Dzisiaj albo jutro rano postaram się wyrwać jeszcze na polów Torped. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 Jeszcz dokladam zdjece tych cwaniaków. Maja mnej wecej po 50-60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 A nie mowilem, ze w koncu zla passa musi sie kiedys skonczyc, a wszystko sie skumuluje i bedzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma - na gesto To powiedziawszy udaje sie za tydzien do Szwecji. Trzeba by w koncu cos zlowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 @lukomatMam nadzieje ze na Deweronie w tym roku poszalejemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 Ale kabany pod tym mostem/tamą Pozdr. Salmo PS. Po co pokazałeś ostatnie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 No, no. Nic tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 to są ryby, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 Trafiłeś do kleniowego raju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 @lukomatMam nadzieje ze na Deweronie w tym roku poszalejemy. Jutro jade na zwiad, kolejny zreszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 Kiedy pracowałem w Ely, w Cabridge byłem częsty gościem. Klenie karmiłem skórką od chleba. Zbi8erały je z powierzchnii jak karpie w Łazienkach. Wydaje mi się, że kilkakrotnie widziałem większe osobniki niż 3 kilo. Powodzenia w łowach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi