Skocz do zawartości
  • 0

Kradzież sprzętu wędkarskiego nad Bugiem.

biosteron

Pytanie

Wczoraj spotkała mnie nie miła niespodzianka nad Bugiem, Zostałem okradziony :( . Tzn. splądrowano mi auto w m.Grodzickie, i ukradziono kij Talon IM6 PLUS 10'0 3/8 - 3/4 oz,blank matowy, zamawiany kiedyś przez Aquariusa, uchwyt z anodyzowanego aluminium wraz z drewnianym insertem, zakończony znowu aluminiowo-drewniana gałka, na blanku jest napis Marcin Marczyk nadbu?źański łowca boleni, oraz kołowrotek Daiwa SS II 2500C z nawinięta ?źyłką i pokrowcem neoprenowym koloru czarnego. Du?źa latarka szperacz, radioodtwarzacz i CB radio wraz z anteną. Miałbym prośbę do koleg?łw, jakby ktoś kiedyś z Was namierzył taki kij, to prosiłbym o info.

Zdjęcia kija.

post-1040-1348916001,0188_thumb.jpg

post-1040-1348916001,1199_thumb.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Z cyklu czego oczy...okleiłem wszystkie szyby (opr?łcz przedniej ofkorse) w moim samochodzie na czarno, antywłamani?łwką, więc nawet w słoneczny dzień menda nie widzi co jest w środku. Staram się r?łwnie?ź nie wozić tzw. zapasowego sprzętu, jesli ju?ź to jakiś tam teleskopik.

Wsp?łłczuję i przyłączam się do pomocy.

• 0

Z cyklu czego oczy...okleiłem wszystkie szyby (opr?łcz przedniej ofkorse) w moim samochodzie na czarno, antywłamani?łwką, więc nawet w słoneczny dzień menda nie widzi co jest w środku. Staram się r?łwnie?ź nie wozić tzw. zapasowego sprzętu, jesli ju?ź to jakiś tam teleskopik.

Wsp?łłczuję i przyłączam się do pomocy.

To dobry pomysł, cały tył bezpieczny, pod roletą. W autku mam kilka zaskakujacych miejsc, gdzie r?ł?źne sprzęta się mieszczą a... nikt na og?łł tam nie zagląda

• 0

Pojechałeś z Bujo na ryby?? <_<

On to ściąga, jak krzy?ź na Giewoncie pioruny

Ta, ostatnio m?łwił ?źe tam nie kradną, kilka kii le?źało na tylnym siedzeniu...

To jego standardowa podpucha, w Szwecji m?łwił to samo :lol:

A biosteronowi szczerze wsp?łłczuję, odczułem niedawno podobną akcję na własnej sk?łrze.

• 0

Ja sobie nawet nie wyobra?źam wkur..nia po czymś takim, co prawda jakiś miesiąc temu kolega mi wymeldował kij z pontonu na dno Wisły, ale odda mi kasę itd. W przypadku kradzie?źy to zupełnie inna bajka. Nie wiem czy jak bym złapał takiego jegomościa był by w stanie samodzielnie do domu wr?łcić.

• 0

Wspolczoje rowniez, zlodziejstwo trzeba tepic. Proponuje oprocz przegladania allegro , rowniez zagladac na gumtree, ebay , i inne portale miejskie z darmowymi dzialami ogloszen. Mam nadzieje zelodziej zostanie zlapany i ukarany. No i zglosic musowo na policje. Pozostaje jeszcze na sepa wystawic przynete ,jezdzic i wyczekiwac na cwaniakow.

• 0

Marcin wsp?łłczuje :( Niestety takich sytuacji jest ostatnio coraz wiecej <_< Mojemu serdecznemu koledze z ktorym wspolnie pływamy podczas naszej nieobecnosci na brzegu odkrecono 4 koła z teren?łwki :( Jak bym złapał takiego i jak by nie miał przynajmniej 2 metrow wzrostu to o własnych siłach by nie wrocił do domu <_<

• 0

Pojechałeś z Bujo na ryby?? <_<

On to ściąga, jak krzy?ź na Giewoncie pioruny

Ta, ostatnio m?łwił ?źe tam nie kradną, kilka kii le?źało na tylnym siedzeniu...

Paweł,

Auto mieliśmy zawsze w zasięgu wzroku :D Nie bylem z Biosteronem na rybach wtedy jak ju?ź wam mo?źe pomoc :D

Bujo

• 0

Przykra sprawa - mozna sie wk...zdrowo.

Watpie aby taki cwaniak wystawiał na allegro, co to to nie.

Nie liczcie na to.

Opchnie za flaszke jakiemus działkowiczowi z Twojej okolicy, albo przygodnemu wedkarzowi za pare złociszy.

Przy wielkim szczesciu moze uda sie namierzyc nad woda..

Kiedys widziałem kilka wedek z kradziezy, złodziej sie z nimi nie patyczkuje. Znaki szczegolne wycierane papierem sciernym, sprayem - a co tam - aby cokolwek zarobic za chwile strachu.

• 0

No,przykra sprawa :(

Zale?źy jaki typ ukradł,jak ktoś kumaty w wędkarstwie,co mało prawdopodobne to pogna gdzieś wędkę w stanie nienaruszonym,ale mo?źe ona wypłynąć i za p?łł roku dopiero :unsure:

A jak ktoś tępy,to jak ju?ź było powiedziane,ślady szczeg?łlne pozaciera,choćby farbą...znajomy,podlasiaki znają Bodka z Krakowskiej,został okradziony parę lat wstecz,z domu mu sprzęt wynieśli,część odzyskał,ale wiele nie nadawało się ju?ź,tak zmasakrowali kije,tyczki na baty porobili,pomalowali,pocięli :wacko:

• 0

Przykra sprawa, pamiętam tego Talona :( Parę lat temu spotkało mnie coś podobnego. Zglosilem sprawe na policje, po roku odzyskałem jeden kołowrotek - policjanci znaleźli go przy okazji innych czynnosci w zagrodzie połozonej ok 1 km od mniejsca włamania, sprawcami było dw?łch nieletnich, przyznali się do winy.

Jak to sie stało? Gdzie zostawiłeś samoch?łd - nad rzeką czy przy wiosce. To popularne miejsce? Patrząc po swoim przypadku, onbstawiałbym ze to robota miejscowego kt?łry się napatoczył przypadkiem i postanowił skorzystać z okazji.

• 0

Tak jak pozostali przyłaczam się do kondolencji.

Wiem jakie to ciśnienie jak sie zastaje splądrowane auto lub jego brak :(

Przewa?źnie do takich sytuacji dochodzi za sprawą miejscowych małolat?łw głodnych wra?źeń.

Dowiedziałem się niedawno z nieoficjalnych źr?łdeł - w miejscowości gdzie jeźdzę nad Wisłę jakiś czas temu spotkałem się z podobną sytuacją rozwalania zamk?łw w autach i plądrowania zawartości. Ci sami gnoje, ?źe sie delikatnie wyra?źę w sezonie zarobkują kosząc trawniki na działkach a po sezonie czyszczą działkowicz?łw ze wszelkich sprzęt?łw a przy okazji czyszczą te?ź auta wędkarzy.

Tak więc poszukiwania najlepiej rozpocząć na miejscu ...

• 0

Dzięki koledzy za wsparcie.

Auto stało 10 m. od koryta rzeki. Zostałem okradziony gdzieś miedzy godz. 11;00 a 12;00. Patrząc w kom. na policje dzwoniłem 12:15. Przyjechali gdzieś po godzinie od powiadomienia. Był na miejscu pies tropiący. Złodzieje raczej byli pieszo, bo po drodze zgubili moją czapkę cabela's, kt?łra le?źała na tylnym siedzeniu mojego auta, zgubili te?ź rzep team dragon, kt?łrym zapinałem kij. Pies podjął trop i zakończył go przy jeziorze kt?łre znajduje się po drugiej stronie wału ok. 1km od rzeki Bug. Po drugiej stronie tego jeziora są domki letniskowe. Na własną rękę pytałem miejscowych ludzi, czy nie widzieli kogoś kto szedł tą drogą, chłopak miejscowy m?łwił, ?źe siedział w domu przy kompie i zerkając co raz w okno, widział jak dw?łch mę?źczyzn szło, jeden był ubrany w moro i trzymał w reku wędkę. Przekazałem tą wiadomość policji. Namierzyli dw?łch gości z jednej z kilku działek nad tym jeziorem, jeden mę?źczyzna był ubrany w moro, nieźle wypici, ten w moro jak się p?łźniej okazało po sprawdzeniu przez policje, był wcześniej poszukiwany i siedział w kryminale. Zaprzeczali, ?źe byli dziś nad rzeką, ale chłopak z wioski jednego rozpoznał, ?źe szedł od strony rzeki w stronę jeziora. Nastąpiło przeszukanie, nic nie znaleźli na tej posesji. Na tym pewnie sprawa się zakończy. Być mo?źe coś się kiedyś znajdzie, przy następnej kradzie?źy i wpadce złodziei.