jabadaon Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 A jak w tych hanzelach z oddychalnością? Niestety to dla mnie istotne, a też szukam jakiegoś dobrego buta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Są różne modele, ja chodzę/chodziłem w skórzanych z podszewką Thinsulate, nogi mi się pocą jak złe, buty dają radę. Zasadniczo zalecam zadzwonienie do firmy i pogadanie jakie się ma oczekiwania, na czym zależy. Mnie do mojego chodzenia odradzili np. podeszwę Vibram i okazało się, że mieli rację. No i przy każdym modelu osobno trzeba sprawdzać rozmiar bo zdarza się, że rozmiary różnych modeli mają różną numerację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Jak finans pozwala to sławetne kupczaki polecam. Nie jest tanio i choć buty od dość dawna nie produkowane to cenę trzymaja. Nie bez powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Meindl , który schodzi na psy ... Tomek, po ilu latach ten incydent? Pytam z ciekawości bo właśnie rozwarstwiły mi się podeszwy w modelu Engadin, ale po 10 latach regularnego całosezonowego użytkowania. Do tej pory miałem uwagi tylko do gumowego otoka, który popękał ale zupełnie bez wpływu na właściwości użytkowe. Teraz kupiłem Hanwag w podobnej konfiguracji tylko z membrana goretex, a Meindle pokleję i będę na grzyby/ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 tylko Scarpalub MammutJak dla mnie Millet albo teraz Salewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Dla mnie Salewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 A ja ostatnio nabyłem sobie Zamberlan Fox gt.Niedrogie, klasyczne, solidnie wykonane. Podeszwa elastyczna akurat do chodzenia po lekkim i średnim terenie. Jak z trwałością, to powiem za jakiś czas.https://8a.pl/buty-trekkingowe-zamberlan-fox-gt-brown-beige Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 A ja ostatnio nabyłem sobie Zamberlan Fox gt.Niedrogie, klasyczne, solidnie wykonane. Podeszwa elastyczna akurat do chodzenia po lekkim i średnim terenie. Jak z trwałością, to powiem za jakiś czas.https://8a.pl/buty-trekkingowe-zamberlan-fox-gt-brown-beigeZamberlany użytkowałem przez dobre 6-7 lat. Ryby, grzyby i na co dzień w okresie jesienno zimowym a ostatni rok praca na działce przy łopacie. Poległa podeszwa w końcu. Buty dobrze oddychały i nie puszczały wody o ile się nie przedzierałem przez wysoką mokrą trawę. Drugi raz bym kupił ale cena dla mnie zaporowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zaporowa?To chyba najtańsze buty z goretexem na rynku w tej chwili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Nowy model tych co miałem obecnie kosztuje ok 700zl. Dla mnie to cena zaporowa obecnie. Ten gore-Tex weź w cudzysłów. Bo membrana jak pisałem w wysokiej trawie nie pomaga. A do postania w wodzie, przechodzeniu przez płytką rzekę czy kaluze wystarczą skórzane buty bez membrany. I też dają radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 ja mam te i sobie chwale https://allegro.pl/oferta/buty-trekkingowe-camana-fitzroy-gtx-aku-41-1-2-7721475452 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Jak gore puszcza w mokrej trawie to porażka totalna.Karimory z przed prawie 20 lat (wyglądały prawie jak zalinkowane Aku) nie miały takich problemów. Całe dnie łaziłem w nich po wszelkich mokrych trawach i błotach i nigdy nie przemokły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Jak gore puszcza w mokrej trawie to porażka totalna.Karimory z przed prawie 20 lat (wyglądały prawie jak zalinkowane Aku) nie miały takich problemów. Całe dnie łaziłem w nich po wszelkich mokrych trawach i błotach i nigdy nie przemokły.Tez mam wiele lat buty Ecco z Gore i nie puszczaja wody w mokrej trawie ani na deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Jak gore puszcza w mokrej trawie to porażka totalna. Myślę, że kolega miał na myśli trawę wyższą od butów i wilgoć dostawała się do środka przez cholewki. Rozwiązaniem są klasyczne stuptuty z cordury albo neoprenu - ale te ciężko dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Spokojnie przy dobrym związaniu butów woda powyżej kostek np. w rzece przy przechodzeniu nie była przeszkodą. Chodzi mi o gestą trawę. I po spacerze w takich warunkach buty puszczały wodę. Nie myślcie, że membrana Gore-Tex to rozwiązanie na każde warunki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Na gęsta trawę to wodery albo gumowce polecam. Po dłuższym naciąganiu wody i power tex i gore tex puszczą. Tak odzież jak i buty. Miesięcznie robię ponad 700 km na nogach w różnych warunkach. Wiem. Doświadczam co dzień. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Spokojnie przy dobrym związaniu butów woda powyżej kostek np. w rzece przy przechodzeniu nie była przeszkodą. Chodzi mi o gestą trawę. I po spacerze w takich warunkach buty puszczały wodę. Nie myślcie, że membrana Gore-Tex to rozwiązanie na każde warunki. Teraz większość butów na zintegrowany język i tak woda nie dostanie się do środka buta ale nie znam sposobu wiązania, który zapewni szczelność cholewki po wejściu w głębszą wodę? Mówię oczywiście o standardowych butach trekkingowych. Miesięcznie robię ponad 700 km na nogach w różnych warunkach. Ponad 20 km każdego dnia, szacun ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi