Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda wertykalna

Tomek88

Pytanie

Prześledziłem masę stron z wątkami, jednak nie znalazłem nic apropos echosond wertykalnych o wąskich stożkach tzw. flasher'ów. Są to echa o wąskich stożkach około 8-10 stopni, czasem podwójnej wiązce 20. Od razu zdradzam motywację, planuję używać tego do łowienia z pod lodu oraz jako druga echosonda przy łowieniu wertykalnym(wiem wertykal w Polsce jest zabroniony na łowiskach gdzie obowiązuje RAPR, proszę mnie poprawić jeśli jestem nie dość precyzyjny).

Z tego co wiem to produkuje je humminbird, marcum i vexilar, nie mam natomiast zielonego pojęcia czy ktoś jeszcze oraz które modele lepiej się sprawdzają w boju czy raczej czym się charakteryzują i tutaj pytanie do osób, które korzystają z takich urządzeń i czy nie próbowali używać ich do łowienia w pionie. Proszę o wyrozumiałość jeśli zapytanie dla fachowców wydaje się nazbyt infantylne i jednocześnie pozdrawiam włączających się do dyskusji z uwagami podpartymi doświadczeniem :)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tego żółtego fishfindera mam :) głębokość pokazuje poprawnie , co do ryb to nie mam przekonania , czasem pokazuje czasem nie (ikonki ryb) ale i w Deeperze tak jest jak pokarze ryby to złapiesz ,jak nie to trzeba dłużej machać , na lodzie innych sond nie testowałem to się nie wypowiem

• 0

Dzięki za info - powiedz jeszcze proszę czy żółtek pokarze blaszkę ?

Nie! nie pokazuje blaszki ani tym bardziej mormyszki , nie ma też twardości dna , są ikonki mała roślinka to roślinność niska itd, Jednym słowem szkoda kasy ^_^  chociaż jeden Rosjanin co go subskrybuje chyba chwali ;)  https://www.youtube.com/watch?v=8W1llmIpWbg  A inny ma Deepera i też łowi ;)  https://www.youtube.com/watch?v=NtzKFFcdZSs

Edytowane przez buszmen