MefistoFishing Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 jutro bede miał i w weekend bedę lukał , to dam znać dźwieki audio moga być na zywo inne niz na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Made in Thailand za prawie 450$...zaczynam się zastanawiać czy w dobrą stronę to wszystko zmierza ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Wszystko z ZAIONu jest robione w Tajlandii...ale wex np. wędki Daiwa STEEZ, tez thailand, a co o nich powiedzą uzytkownicy? gorzej z megabassem, co kręcioły za 750 USD sa thailand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Mogliby w tym wypadku zejść z ceną Nie twierdzę, że są złe tylko wolałbym, żeby to było Made in Japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 @Mefisto moglbys przyblizyc kwestie multikow MB made in thailand? Jakies konkretne modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Szczerze to nie zgłebiałem tego tematu...MEGABASS wydaje mi sie wprowadził dziwna zasadę, że każdy krecioł produkuje tylko raz jednorazowo produkcja...choc przecie Daiwa to rpoodukuje dla nich...nie wiem któe były thailand..nie pamiętam..sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Szkoda ze nie pamietasz bo troche mnie to zdziwilo. MB przerabia daiwy ktore glownie do tej bory byly Made in Japan. Znam kilku posiadaczy mlynkow MB i od wczoraj sam zostalem sczesliwym posiadaczem owego ktory rowniez klepany byl w Japan. Jak bys Ci sie cos przypomnialo bylbym wdzieczny za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qq99qq Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Miałem okazje nim rzucać na spotkaniu Daiwy w Bydgoszczy może i on wygląda dziwnie ale system megaforce daje niezłe efekty -staje się bardzo celny rzucaliśmy 8g obć+ żyłka 035 bo niestety tylko taka była dało efekt 30/45m przy ustawieniu longcast (dla mnie bomba i zaznaczam ze były to ustawienia z biegu gdyż cała sytuacja miała miejsce w centrum Bydgoszczy przed hotelem gdzie trzech wariatów testowało nowy sprzęt ) rzuty znad głowy nie stanowiły żadnego problemu dopiero po zredukowaniu do 0 docisku hamulca odśrodkowego pojawiło się minimalny zalążek brody.System TWS daje efekt rozłożenia linki po bokach szpuli w co wydłuża rzuty przy lekkim obciążeniu ( linka spada ze szpuli w kierunku środka co zmniejsza moment obrotowy szpuli ) siłowe rzuty z boku nie dawały garba na lince a rzut pod tzw krzaczek 90% pewności . Fakt że ta klapka wygląda dziwacznie ale co tam ,się popsuje to wyrzucę w diabły bo co mi tam klapka ( coś mi się wydaje że tym relkiem można by było się pokusić o łowienie na paprochy poniżej 5g ) PS zamówiłem ,przetestuje na ostro , napisze <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Gdzie zamawiałeś jeśli można wiedzieć i ile wynosi kopyt całości z wysyłkom? Czy T3 podczas oddawania linki wydaje z siebie jakieś przyjemne dźwięki dla ucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qq99qq Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zamawiałem bezpośrednio w Daiwie z prostej przyczyny mam sklep wędkarski ( opis to niebyła krypto reklama sam łowię więc dziele się opinia o sprzęcie )i dla tego nie mogę podać ceny zakupu <_< a jeśli chodzi o dżwięki to nie zwróciłem uwagi dla mnie bardziej liczyła się celność i odległość PS jeszcze nie przysłali czekam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 W Daiwie Cormoran nie ma T3 wersji jak w Japonii. Jedynie jest T3 Ballistic 100HSL, która kosztuje 1098 zł brutto w detalu, natomiast pojawiła się rónież Daiwa Z-2020 HL w cenie 2850 zł detal...nic ciekawego nowego wiecej z multików na rynek europejski w Daiwie nie bedzie w 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Ostatnio mialem okazje sledzic w akcji tego TDZa.Po pierwsze design. Przyciaga wzrok i naprawde robi wrazenie.Jakos wykonania TOP.W koncu to TDZ. Rzutow nie oddawalem - rzucal kolega na lodzi.Solidna maszyna. Co troche mnie zaskoczylo to fakt ze jest drozsza od Ryogi Przynajmniej w JP. Jak sie ma T3 do tej TDZ nie wiem. Bo z multikow, jak wiecie, jestem slabiutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Guzu o tym mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Tak to ten W realu nie byl tak bardzo szary a duzo bardziej grafitowy, lub prawie czarny. W zaleznosci od oswietlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Gdybym miał kupić sobie niskoprofilowy multiplikator to ten byłby na szczycie listy... Robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zdecydowanie robi wrazenie.Niemniej jednak cena mocno daje do myslenia.Gdybym musial to bym poszedl w kierunku Calcutty Conquest W mojej pamieci zapisal sie jako taki plaszczak. jak na tej fotce ponizej : . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qq99qq Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Japoniec kosztował by 2x więcej a T3 100HSL jest na rynek EU tzn wszystkie firmy biorą z Niemiec no chyba że ktoś ma dostęp do innego rynku załączam skan z katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Odświeżam żeby nie zakładać nowego wątku. Odnośnie modelu T3 BALLISTIC 100HSL - jakie jest jego zastosowanie z jakimi przynętami sobie poradzi i czy ktoś go poleca i czy może coś o nim napisać..? Szukam do kija do 80g... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qq99qq Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Zastosowanie prawie każde może nie do jerka ( tu proponował bym VIENTO ) T3 radzi sobie z obciążeniami od 2g ( rzut ok 35m wędką dł 2.95m HM Dragona cw 4-14 ) do 50g ( rzut 40-50m dł 2.25 Stcroix cu 35-60) kołowrotek nie jest zbudowany pod ciężkie przynęty najlepiej radzi sobie między 6g a 30g ja texas rigiem 18g wale 60m- 80m optymalna plecionka 15 ( używam whiplasha 0,06 lubi sobie trzasnąć przy silniejszym żucie ). Teraz negatywy 1 zbyt mała korbka i za ciężka 2 średni hamulec odśrodkowy choć wygląda nowocześnie (wewnątrz znajduje się jakiś spiek jak się dostaje smar robi się śmiesznie i brodato )3 do manipulowania pokrętłem ham magnetycznego trzeba dołożyć dużo siły 4 CENA ale na to wszyscy narzekamy Pozytywy o tym można dużo napisać - najbardziej zaskakuje odległość rzutu a przy tym celność i płaski tor linki nawet przy silnym wietrze,faktyczne przełożenie 7:1 zwija jak szatan ,system TWS to bardzo dobry pomysł choć ta otwierana klapka troszkę wkurza . Niby mały tak z wyglądu niby nic a jednak bardzo zaskakuje nowatorstwem a po zacięciu dużej ryby kładzie na kolana ( i mówisz nawet nie maż o tym żeby się zepsuć bo na złom wywalę ) Trój stopniowe ustawienie ham magnetycznego daje wiele możliwości w ustawieniu odległości rzutu i ciężaru przynęty . PS można powiedzieć że sprzęt dla wędkarzy z doświadczeniem ale ja twierdze że z tym kołowrotkiem da sobie radę każdy kto choć troszkę popróbował castingu !!! PS niedowiarków odległości były mierzone na szpuli 180m pleć 0.06 wędka HM Dragona pomiar na wodzie przy pomocy licznika spro i na boisku do nogi przy pomocy miary budowlanej ( sam nie mogłem pierwszy raz uwierzyć że można tak daleko walnąć ) nie napisze ile mam lat ale używam multiki 25 l a uczyłem się rzucać przerobionymi okrąglakami np produkcji tokoza w latach przed 13 grudnia PRZECIĘTNY RZUT TO 50m z obciążeniem 10g a co do umiejętności to nie są wcale wielkie znam parę osób które rzucają grubo ponad 100m fakt to zawodowcy z przerobionymi multikami ale jednak nie sprawia im to żadnego problemu technologia wali do przodu więc za parę lat 100 to będzie norma dla mnie te 80m to mój najdłuższy rzut a oni walą te odległości wędkami pow 3,5m długości ( skończy się gwarancja relka też spróbuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Witam Czy Kolega te 60-80 metrów przemierzył, czy też tak sobie strzelił cyframi...Nie wiem dla kogo mam mieć uznanie, szacunek. Dla producenta za super multik czy też wybitne umiejętności Kolegi... Pozdrawiam PSWidzę, że Kolega zaktualizował swój tekst co i ja uczynię. Wielu z nas jest zapaleńcami. Przerabia swój sprzęt, dozbraja w łożyska np. ceramiki ZPI lub szpulki I'ZE, doskonali swoje umiejętności. Wiem jak trudno przedłużyć rzut typowymi przynętami spiningowymi o każdy następny metr w warunkach łowiska. Pisanie o 50-60 metrach powtarzalnego rzutu to już sukces a 80 metrów to imponujący wynik. Stąd pozostanę niedowiarkiem jak Kolega to nazwał. Tak się składa, że też znam dwie osoby - sportowców rzutowych. Co innego wyczyn i kij 12' + strzałówka na końcu 18 gram a typowe łowienie. Z jednej strony super wypracowana technika, wyczyn, unikatowe kije + szpulki wagi piórka a co innego łowisko, seryjny młynek, przynęta 10 gram lub wspomniany texas rig 18 gram: Nie miałem w ręce T3, nie rzucałem nim. Miałem, mam kilka innych konstrukcji, trochę tuningowanych. Stąd trudno mi uwierzyć w przytaczane cyfry. Zaznaczam cały czas, interesuje mnie tylko odległość w warunkach polowych czyli na łowisku. Robiłem kiedyś test na brzegu jeziora, typowa wahadłówka. Rzut wzdłuż brzegu i odmierzenie krokami od nogi do punktu upadku przynęty... Proponuję zrobić to samo. I jeszcze jedno, łowię na multiki od 2008 roku, czyli niezbyt długo jednak wystarczająco by wypracować sobie powtarzalne odległości na minimalnych ustawieniach hamulca rzutowego. Używam młynków z wysokiej półki + dodatkowe łożyska i szpulki. Stąd zaskoczenie - czy nastąpił tak wielki przełom technologiczny w seryjnej produkcji, czy też... Polecam ten tekst: http://www.jerkbait.pl/?p=150 Pozdrawiam Andrzej Stanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Opanowałem Antaresa DC wiec dam radę. Jak dla mnie lipa ja szukam coś pod kij do 80g i podobne przynęty - dlaczego ten akurat się nie nada? Ma max drag 13.2 łowiłem citicą do tych zastosowań i dawała radę b.dobrze a max drag 10 miała. Przypasował mi ten wizualnie ale dlaczego z jakich powodów nie nada się do cięższego łowienia??? Przypominam że chodzi mi o model Daiwa T3 Ballistic 100HSL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matin Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 ...T3 radzi sobie z obciążeniami od 2g... Jesteś tego pewny? Coś mi się nie wydaje żeby ten multik obsłużył tak lekkie wabiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Panowie nie jeden z was się zna - dlaczego ten model się nie nadaje do kija i przynęt do 80g, czy się nadaje? Potrzebuję odpowiedzi ponieważ chcę zakupić już. Kij będzie dragon ultima cast no chyba, że znajdę jakąś fajną używkę na forum z pracowni... Proszę o pomoc:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qq99qq Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 2g wędka HM 2,75 cw 1-9 odległość około tak na oko 30m ustawienie ham magnetycznego 2 dociskowego minimalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qq99qq Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Odp 80 gram to zbyt wielkie gramatura dla hamulca magnetycznego i bebechy dostają po d.... szybko się rozleci otimum to 40g ale jeśli ktoś sie uprze to wytrzyma i 200g ale jak długo polecam Z2020 niżej pdf z schematem Przepraszam uszkodzony plik wstawiam poprawiony niestety zbyt duży plik z_2020-hl_10712-202_2012,1654214640.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi