gorgol Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Witam zało?źyłem taki wątek bo mam z kumplem ciezki orzech do zgryzienia,mianowicie,ja posiadam stelle swpg(01r)i ten kumpel był nia zachwycony lecz nie wchodzi u niego w gre u?źywka a kasa nie gra roli Shocked ,i zastanawiamy sie bo chciał jeden z tych młynk?łw kupic,i jak one maja sie do siebie moca i wytrzymałośćią,czy jest ktos kto mo?źe sie wypowiedzieć na temat swpg(09)(chocia?ź i millenium nową dostac to bedzie sztuka)i własnie ja sie mają te tytany w millenium do mocy przekładni,a miały by one(stelle) byc uzywane na wisle do cięzkiego lowienia plecionka nawet do 40lb i wabiki do 100gr max.dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Po pierwsze, nowa Stella '01 jest do zdobycia Sam taką kupiłem 3 m-ce temu. Po drugie, wielkość 4000 do plecionek 40 lb to jak dla mnie to trochę za mały młynek. Po trzecie, do przynęt 100g+ u?źywam tylko multik?łw, szkoda palc?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 No pewnie i jest do zdobycia,ale to chyba graniczy normalnie z cudem,a jak by nową trafił to i kasy by sporo zostało,z tym 40lb to moze i przesadziłem ale do 30lb to napewno,a multik odpada,ale za to ja sobie kiedys tam napewno sprawie,a kumpel nie, tylko mucha i(spinn) jak cos,multi absolutnie,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 bebechy sa takie same. Kwestia obudowy i jej trwalosci.zarowno sw01 jak ss jako nowe sa do ogarnieciasw tansza i ze szpula.szpule gleboka do ss kupic ( oryginalna) to sztuka. A standrowa idzie z plytka. Wiec moj typ to sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Cześć Podbijam temat bo ciekawy jestem czy coś się zmieniło w porównaniu tych dwóch młynków? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Postarzały się o dwa i pół roku... Ale obie tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 ..i doszło parę zmarszczek na korpusie...chyba, że chillout`ują się w warunkach gablotowych ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 He he A właściciele takich maszynek mają coś do dodania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) Rozpatrujac tylko millennium 4000 ss, stelle sw 4000 01` i stelke sw 4000 09` to.. kazdy z nich to inny kolowrotek ;]Gabarytowo millennium jest najmniejsza, niz jej rok pozniejsza siostra sw 4000 01`Kilka lozysk z millenium 4000 da sie przelozyc do sw400001` sama koncepcja posowu szpuli jest identyczna, tylko w millennium nieco drobniejsza. W millennium na jeden ruch szpuli gora-dol wypada nakrecic 7 razy korbka w 01` 5. Ale linka jest ukladana praktycznie tak samo, gdyz millennium ma mniejsza szpule.Gwiazda 00` w odroznieniu do 01` posiada blokade obrotow wstecznych, posiada nieco bardziej trwaly lakier ( w 01` powloka malarsko-lakiernicza jest tragedia)Millennium ze wzgledu na nieco drobniejsza przekladnie, oraz mniejsze sily odsrodkowe wytwarzane przez rotor (waski jak w generacji 98` - choc jedno ramie jest zdecydowanie ciezsze, dzieki temu caly rotor jest jakby inaczej wywazony). Tu jest pewnego rodzaju paradoks, bo kolowrotek nie ma absolutnie zadnych bic. Parafrazujac to jakby os kola zamachowego ustawic idealnie w osi ziemi, nastepnie wprawic w ruch. Sama praca kolowrotka jest jakby nie posiadal bezwladu, a jedyna sila hamujaca jest znikome tarcie lozyskMillenium kreci jeszcze lzej i jeszcze plynniej (swoja droga kreci najlzej ze wszystkich stellek do 10` - bo 13/14` poki co nie mialem, choc patrzac na sam schemat domyslam sie, ze kreci niesamowicie plynnie i lekko, ale do millenki to moze jej troche brakowac ) obie maja najlepsza sile ciagu min. dzieki temu unikalnemu rozwiazaniu posuwu szpuli.Sama millennium tez jest klasa sw. Natomiast stella sw 4000 08` ( bo w 2009` byl TP SW) to juz zupelnie inny kolowrotek, koncepcja super ship (wracanie z rozwiazaniem posuwu szpuli o dekade ) oraz ogromne zebiska, swietne lozyska - determinuja cala jego charakterystyke. Gdybym mial wybrac tylko jedna gwiazdke to nawet bym sie nie zastanawial, bo millennium to cos wiecej niz kolowrotek.Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze do millennium nie ma juz dostepu do najwazniejszych czesci ;( dlatego u mnie ten kolowrotek jest zdecydowanie kolekconerski. Edytowane 23 Marca 2014 przez blackabyss 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Fajnie to podsumowałeś Ciszę się że to właśnie Ty o tym napisałeś Potrzebowałem właśnie takiej opinii praktyka PozdrawiamSeb@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 http://www.ebay.co.uk/itm/Shimano-Stella-4000ss-Millenium-Limited-Edition-NEW-351-Of-522-Made-Rare-/141560532743?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item20f5aa4f07 Chyba okazja , skoro nie widziała słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi