Skocz do zawartości
  • 0

SIMRAD Go XSE - czy ktoś używa ?

bankroot

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

kolega @Psulek sluszna uwage dal , simrad ma multi dotyk jak w hds , a TI tego niema. Jesli cena jest ta sama badz nie znacznie sie rozni, to wszytsko przemawia za simrad. W wyzszych modelach ,niestety simrad jest drozszy od lowrance i stad tez ja kupilem brata bliznika blizniaka

• 0

To na czym stanie na GO czy evo 3 ? :)

Raczej GO9, choć chodzi mi po głowie wrzucenie do Elitki dwóch przetworników. Na Evo 3 jeszcze nie nadeszła pora :)

Choć wszystko wskazuje na to że będzie To SIMRAD.

Edytowane przez cabage

• 0

Jest Apka i wszystko działa z tabletem tel.

Co do rozdzielczości to porównywałem na 1 łodzi Simrad evo 2  i lowrance hdsIII gen. Oba urządzenia 9 cali . Różnica wychodzi dopiero przy powiększeniu 8x w simradzie obraz dna składa się powiedzmy z mniejszych pixeli. Echo było podłączone na zmianę z tym samym przetwornikiem.

• Like 1

• 0

Każdy monitor w pełnym słońcu jest słabo widoczny. Szczególnie kiedy kąt padania będzie równy kątowi odbicia. Tak samo jak w telefonach, tabletach itd.

Zdaje sobie z tego sprawę, ale z tego co się orientuję są różne "rodzaje" matryc czy jak to się tam w języku fachowym nazywa. Są takie które mimo połyskującego wyświetlacza nie powodują mocnego refleksu ( mam coś podobnego w laptopie), stąd moje pytanie o komfort pracy w pełnym słońcu.

• 0

Instalował już ktoś Update do Simrada z nakładką FishReveal? Zastanawiam się czy nie będzie problemów z ponownym odnalezieniem j. polskiego w echu po aktualizacji ? Przerabiał już ktoś ten temat ?

Link poniżej:

http://downloads.simrad-yachting.com/software/index.html?r=1024

Edytowane przez cabage

• 0

No właśnie o to mam tylko obawy bo z echa korzysta ojciec który po Angielsku i Niemiecku (nie gawarit), a jak wygląda u Ciebie uruchomienie funkcji fish reveal ? Masz ją w prawym Menu i tam gdzieś w opcjach czy w jakiś inny sposób.

Ja u siebie wynalazłem opcję w "lewym menu" w ustawieniach :echa-sonar" czy jakoś tak nałożenie DI na obrazowanie 2D ? Też tak masz czy to może dodatkowa opcja w Simradach ? :)