bankroot Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Pytanie jak w temacie.Od niedawna posiadam i mam parę pytań .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 A jak z podłączeniem dodatkowego monitora w postaci tableta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Zobacz czy jest apka . Bądź kolega nurek powie. Zapewne jest, bo to jedna stajnia navico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Pr przetwornik jest ten sam . Także porównaj rozdzielczości ekranu. W simrad nie ma.lipy z dotykowym ekranem w domu. Ja bym.postawil.na simradaRozdzielczość ta sama. Wi-Fi też jest wbudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 kolega @Psulek sluszna uwage dal , simrad ma multi dotyk jak w hds , a TI tego niema. Jesli cena jest ta sama badz nie znacznie sie rozni, to wszytsko przemawia za simrad. W wyzszych modelach ,niestety simrad jest drozszy od lowrance i stad tez ja kupilem brata bliznika blizniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 A jak z podłączeniem dodatkowego monitora w postaci tableta ?Działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Działa.No to chyba wszystko wiem Teraz tylko znaleźć odpowiednią ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 To na czym stanie na GO czy evo 3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) To na czym stanie na GO czy evo 3 ? Raczej GO9, choć chodzi mi po głowie wrzucenie do Elitki dwóch przetworników. Na Evo 3 jeszcze nie nadeszła pora Choć wszystko wskazuje na to że będzie To SIMRAD. Edytowane 29 Marca 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Jest Apka i wszystko działa z tabletem tel.Co do rozdzielczości to porównywałem na 1 łodzi Simrad evo 2 i lowrance hdsIII gen. Oba urządzenia 9 cali . Różnica wychodzi dopiero przy powiększeniu 8x w simradzie obraz dna składa się powiedzmy z mniejszych pixeli. Echo było podłączone na zmianę z tym samym przetwornikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) A nie probowales spiąć w sieci enthernet simrad i hds ? Ciekawe czy tj mozliwe Edytowane 29 Marca 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Nie próbowałem. Do głowy mi nie przyszło.Jak będę u kolegi to sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 A nie probowales spiąć w sieci enthernet simrad i hds ? Ciekawe czy tj mozliweCzytałem, że to możliwe jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 A orientuje się ktoś czy GO9 XSE będzie miał funkcję amplitude scope ? Ten boczny sonar na monitorze używany przy Verticalu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Pewnie . To już chyba maja wszystkie modele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 A powiedzcie mi jak Simrad Go ze swoim Multitouch-em sprawuje się w pełnym słońcu ? Monitor jest błyszczący i boję się że może to utrudniać oglądanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Każdy monitor w pełnym słońcu jest słabo widoczny. Szczególnie kiedy kąt padania będzie równy kątowi odbicia. Tak samo jak w telefonach, tabletach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Każdy monitor w pełnym słońcu jest słabo widoczny. Szczególnie kiedy kąt padania będzie równy kątowi odbicia. Tak samo jak w telefonach, tabletach itd.Zdaje sobie z tego sprawę, ale z tego co się orientuję są różne "rodzaje" matryc czy jak to się tam w języku fachowym nazywa. Są takie które mimo połyskującego wyświetlacza nie powodują mocnego refleksu ( mam coś podobnego w laptopie), stąd moje pytanie o komfort pracy w pełnym słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Instalował już ktoś Update do Simrada z nakładką FishReveal? Zastanawiam się czy nie będzie problemów z ponownym odnalezieniem j. polskiego w echu po aktualizacji ? Przerabiał już ktoś ten temat ? Link poniżej: http://downloads.simrad-yachting.com/software/index.html?r=1024 Edytowane 4 Maja 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Ja pobierałem ale nie mam j.Polskiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 No właśnie o to mam tylko obawy bo z echa korzysta ojciec który po Angielsku i Niemiecku (nie gawarit), a jak wygląda u Ciebie uruchomienie funkcji fish reveal ? Masz ją w prawym Menu i tam gdzieś w opcjach czy w jakiś inny sposób. Ja u siebie wynalazłem opcję w "lewym menu" w ustawieniach :echa-sonar" czy jakoś tak nałożenie DI na obrazowanie 2D ? Też tak masz czy to może dodatkowa opcja w Simradach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Echo sprzedałem przed próbą tej funkcji na wodzie.Czekam na nowe większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Co kupiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Miałem brać GO9, ale jeszcze się zastanawiam nad NSS evo2.I tutaj pytanie do bardziej obeznanych kolegów,a jak wypada evo2 vs GO9?Na evo3 mnie nie stać, a poprzednie modele już można kupić za "przyzwoite" pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Mnie powiedział ktoś mądry żeby odpuścić evo 2. Do evo 2 nie podepniesz 3d, masz gorszą rozdzielczość ekranu. Z plusów pokrętło do szybkiego zoomowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) to Ci ktos zle powiedzial odnosnie 3d i evo2, jest to odpowiednik gen3 u lowrance i premiery byly prawie rownoczesnie, zarowno lowrance jak i simrad korzytsaja z tych samych ss3d. seria evo to polka wyzsza od serii GO Edytowane 14 Maja 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bankroot
Pytanie jak w temacie.
Od niedawna posiadam i mam parę pytań ....
Top użytkownicy dla tego pytania
81
47
39
34
Popularne dni
4 Gru
34
5 Sie
20
28 Paź
18
29 Mar
16
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 81 odpowiedzi
cabage 47 odpowiedzi
count_martin3z 39 odpowiedzi
siarq 34 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2018
34 odpowiedzi
5 Sie 2018
20 odpowiedzi
28 Paź 2018
18 odpowiedzi
29 Mar 2018
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
o co bys sie martwil w Polsce ? masz gwarancje wysylasz i tyle. Masz do kogo sapac, masz gwaranta, masz rzecznika praw konsumenta , nie widze żadnego problemu w PL.
Koza11
Paweł, Krzysiek @ nurek28 ma tę maszynkę. Generalnie - obsługuje totalscana i ss3d, nie rysuje map poprzez GenesisLive, bo jej nie posiada- jak każdy simrad. To chyba z grubsza. Na morze też się nada
SkiDivPL
Właśnie na stronie Simrada zauważyłem nową wersję "siódemki", ma oznaczenie XSR. Na pierwszy rzut oka różni się obsługą 2 kart sim. Szkoda, że na stronie nie ma porównania. https://www.simrad-yachting
Opublikowane grafiki
347 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi