bankroot Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Pytanie jak w temacie.Od niedawna posiadam i mam parę pytań .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 To nieciekawie, zastanawiające jest również to opóźnienie w sofcie w stosunku do Lowrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Tak,mocno nieciekawe.Ale jest światło w tunelu, a w zasadzie dwa- pisałem dziś do norweskiego testeta Navico, który pływa z simradem NSO i używa przedseryjnych ducerów i softu 18.3 - pisał, że u niego mapy cieniowane platinium+ działają, więc może poprawa nastąpi już w listopadzie, bo wtedy ma być te 18.3update wypuszczone. Niestety, Genesis Live nie ma być zaimplementowane- ma to wyjść dopiero w styczniu - Taką informacje znalazłem na niemieckim forum - i to może pomóc mapom w naszych zabawkach.....Faktycznie słabe to trochę. Z drugiej strony pewnie Lowranców jest zwyczajnie więcej niż Simradów i nie jesteśmy pierwszym targetem dla Navico. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Tylko jak masz tak duży rynek odbiorców nie powinno być wyjątków. W dodatku simrad jest poniekąd marką premium i powinno być wszystko bardziej "wow". Szczerze to czekam z niecierpliwością na 18.3 i nowe przetworniki 2 in 1 oraz 3 in 1 o których dziś rozmawialśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Z tego wynika, że dopiero ciekawie będzie przy sofcie 19.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 A może simrady się uczą na błędach Lowrance:), chodź jedna to stajnia , to zawsze z softem są lekko z tylu. Jedno jest pewne. Że simrady też dostaną. Jedyny ból to czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Tylko jak masz tak duży rynek odbiorców nie powinno być wyjątków. W dodatku simrad jest poniekąd marką premium i powinno być wszystko bardziej "wow". Szczerze to czekam z niecierpliwością na 18.3 i nowe przetworniki 2 in 1 oraz 3 in 1 o których dziś rozmawialśmy A co to będą za przetworniki? Będą faktycznie lepsze czy jak z Apple? Odświeżone, ale 2000 zł droższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Proszę i to Na razie testy, ale już niedługo bo w listopadzie mają wejść do sprzedaży. Szykuje się konkurencja dla megowych przetworników HB. Generalnie Totalscan daje radę ale czemu nie może być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 na filmie wyglada to ladnie, tylko trzeba miec na uwadze ze jest to evo3 ktora ma duza lepsza rozdzielczosc niz seria go. a z doswiadczenia smiem twierdzic , (pomijajac zasieg) ze to rozdzileczosc w bardzo duzym stopniu poprawia obraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Jak dla mnie nie ma efektu wow, nie na tyle żeby kupować nowy przetwornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) Jak dla mnie nie ma efektu wow, nie na tyle żeby kupować nowy przetwornik.Ten 2 w 1 nie ma kosztować majątku, on daje zasięg przy 800khz czytelnego taki, jak miał 455khz w totalscanie do tej pory. Jest różnica w detalach,ale najpierw to trzeba mieć wodę, by podziwiać widoczki na dnie.Adam dobrze prawi- rozdzielczość jest równie ważna co khz.A tak poza wszystkim na wodzie różnice robi np zasięg i szybkość odnalezienia ławicy w toni -tu przyda się jak największy zasięg. To nadal pozostaje zagadką, linkowane materiały dotyczą prototypów przetwornika, nie ma 455khz.Czas pokaże. Zobacz ten materiał- o ile nie widziałeś dotąd. Jest krótka migawka z hds live vs solixhttps://youtu.be/dra3Bie0Fhw?t=332 Edytowane 28 Października 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) na filmie wyglada to ladnie, tylko trzeba miec na uwadze ze jest to evo3 ktora ma duza lepsza rozdzielczosc niz seria go. a z doswiadczenia smiem twierdzic , (pomijajac zasieg) ze to rozdzileczosc w bardzo duzym stopniu poprawia obrazDodam od siebie że kwestia odpowiedniego skonfigurowania urządzenia wpływa również mocno na to co widzimy. Dlatego zawsze mówiłem i powtórzę po raz kolejny że w fabrycznych ustawieniach żadna firma nie pobije Humminbirda. Tu masz przykładowy filmik z GO 9 XSE z Totalscanem. Tragedii nie ma i powodów do chwalenia również, ale bawiąc się ustawieniami trafiałem lepsze widoki. Może nie aż takie jak na wcześniejszych filmach ale było już zadowalająco !! ps. Lewa strona zacieniona przez kolumnę silnika Sorry za uwalony ekran Edytowane 28 Października 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Panowie, czyścić skarpety z $, zamawiać 3in1/2in1 jeżeli ktoś chce widzieć na boki w 800khz, UPDATE 18.3 atakuje:http://ww2.simrad-yachting.com/nl-nl/Support/Downloads/Go9-XSE-Software-Update/ https://ww2.simrad-yachting.com/en-GB/Support/Downloads/GO-XSE-Software-Update/ Żeby za słodko nie było- Genesis Live- brak.Dla EVO3 jeszcze 18.3 nie wyszło......ale bądźmy dobrej myśli. BTW, po raz pierwszy odkąd interesuję się tym towarem, update wyszło szybciej niż na Carbon/Ti. Ja raczej zostanę przy 3D, zbieram siły na inny kierunek sprzętowy, natomiast dodatkowa paleta kolorów i ew. podkręcenie tegoż 3D na propsie będzie tak czy owak. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Ten active imaging to genesis z Lowrance? A ten 3in1 to co to? Z 3D? Czym się różni od totalscana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Active Imaging to soft do obsługi nowych ducerów 3in1, 2in1, dodatkowo paleta kolorów burszytnowa. Bez tego 18.3 echo nie widzi nowych ducerów.Zerknij na wątek hds live, tam są zrzuty z ekranu ducerów starych i nowych.Generalnie 800khz jest użyteczne, w totalscanie praktycznie tego nie było dla bocznego, poza tym trochę lepszy zasięg czytelnego obrazowania. Głównie chodzi o nowe kryształy do SI/DI i stąd lepsze możliwości niż Totalscan.3D tam nie ma i nie będzie. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Ok, przeglądnąłem różnice i nie wiem czy jest sens robić upgrade sprzętu z TotalScana na 3in1. Nie sprawdzałem jeszcze cen, ale pewnie różnica będzie w kilkusetkach. Jak dobrze ustawić echo, a szczególnie SI, to naprawdę można wyciągnąć sporo. Ja już zwykłego sonaru nie włączam po którejś aktualizacji. SI i DI daje dosłownie wszystko co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Warta cokolwiek może być paleta bursztynowa, oko można oszukać a z obrazu wyciągnąć więcej- co pokazało update 18.2 z kolorami turkusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Ale odcień bursztynu był już chyba w 18.2. Mi jakoś szczególnie do gustu nie przypadł. O wiele lepiej widać punkty na właśnie turkusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Nie wiem,jak wejdzie do EVO, to ocenię sytuację.Widziałem tę paletę na filmie o simradach, wydaje się spoko, ale masz rację, że turkus wymiata. Zrobiłem sobie nawet podobną paletę kolorów do Reefmastera i jest różnica w czytelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 A ktoś już w ogóle robił update na Go XSE?Czy echosondy już pochowane na przyszły sezon? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Wiesz, ja mam zamiar jeszcze wyskoczyć w poszukiwaniu zeda, zimy póki co nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 A ktoś już w ogóle robił update na Go XSE?Czy echosondy już pochowane na przyszły sezon? :-)A jest nowy update ? Z tego co się orientuję to dalej obowiązuje ten z wakacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zimy nie, ale jaka to przyjemność jak wiatr śmiga 10m/s. Co ciekawe ma tak wiać już :-( W zeszłym roku było super do końca sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 A jest nowy update ? Z tego co się orientuję to dalej obowiązuje ten z wakacji...Jest. Są już odnośniki do 18.3 na Go 9 XSE. Nawet w linku od Maćka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 No, Simradowcy wszystkisch stron świata, łączcie się......z serwerami Navico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zaciagajcie i testujcie, bo zdejma i zaś nie bedzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bankroot
Pytanie jak w temacie.
Od niedawna posiadam i mam parę pytań ....
Top użytkownicy dla tego pytania
81
47
39
34
Popularne dni
4 Gru
34
5 Sie
20
28 Paź
18
29 Mar
16
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 81 odpowiedzi
cabage 47 odpowiedzi
count_martin3z 39 odpowiedzi
siarq 34 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2018
34 odpowiedzi
5 Sie 2018
20 odpowiedzi
28 Paź 2018
18 odpowiedzi
29 Mar 2018
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
o co bys sie martwil w Polsce ? masz gwarancje wysylasz i tyle. Masz do kogo sapac, masz gwaranta, masz rzecznika praw konsumenta , nie widze żadnego problemu w PL.
Koza11
Paweł, Krzysiek @ nurek28 ma tę maszynkę. Generalnie - obsługuje totalscana i ss3d, nie rysuje map poprzez GenesisLive, bo jej nie posiada- jak każdy simrad. To chyba z grubsza. Na morze też się nada
SkiDivPL
Właśnie na stronie Simrada zauważyłem nową wersję "siódemki", ma oznaczenie XSR. Na pierwszy rzut oka różni się obsługą 2 kart sim. Szkoda, że na stronie nie ma porównania. https://www.simrad-yachting
Opublikowane grafiki
347 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi