bankroot Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Pytanie jak w temacie.Od niedawna posiadam i mam parę pytań .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Jak znajdziesz wcześniej to napisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Australijskie fejsbuki piszo: "Stay tuned for the 18.3 software release for other Simrad units next month!" Ciekawe, czy dodadzą Genesis Live..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Orientuje się ktoś może czy chirp działać będzie z si jednocześnie? W elite 7 ti działało tylko z di . Chodzi mi o nowy przetwornik z active image w Go 9 XSE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Jest i coś miłego dla NSS EVO:http://downloads.simrad-yachting.com/software/index.html?r=1034 Nie doczytałem info o Genesis Live, więc nadal nie ma tej funkcji.Co ciekawe, EVO2 ma też kilka pomniejszych funkcji z tego packu- bez Active Imagingu i dual wifi Edytowane 9 Stycznia 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Bardzo szkoda że w EVO 2 nie wcisnęli softu do activ imaging Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Nie zrobili tego dla HDSg3 i TI - więc trudno oczekiwać, że będzie inaczej w simradach wcześniejszej generacji.Porobiłem update i echa , i modułu 3D. Póki co widzi mi się nowy podział ekranu H gdzie boki to SS, a środkowe pola -pozostałe do wyboru. Fakt, że nie zostaje za dużo miejsca na ten środek w 9 calach, ale jest to upgrade faktyczne.Jestem ciekaw jak to na wodzie wypadnie- SS3D, bo nie będę szedł w 3in1 czy 2in1- nie jest to upgrade zbyt mocne względem SS3DJakby nie wiało, może się wypuszczę , by rzucić okiem- w okolicach weekendu....Ciekawe czy faktycznie wyjdzie nowy ducer do 3D/SS pod Live i wpinany w echo, no i ciekawe czy będzie dostępny dla starszych sprzętów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Nie zrobili tego dla HDSg3 i TI - więc trudno oczekiwać, że będzie inaczej w simradach wcześniejszej generacji.Porobiłem update i echa , i modułu 3D. Póki co widzi mi się nowy podział ekranu H gdzie boki to SS, a środkowe pola -pozostałe do wyboru. Fakt, że nie zostaje za dużo miejsca na ten środek w 9 calach, ale jest to upgrade faktyczne.Jestem ciekaw jak to na wodzie wypadnie- SS3D, bo nie będę szedł w 3in1 czy 2in1- nie jest to upgrade zbyt mocne względem SS3DJakby nie wiało, może się wypuszczę , by rzucić okiem- w okolicach weekendu....Ciekawe czy faktycznie wyjdzie nowy ducer do 3D/SS pod Live i wpinany w echo, no i ciekawe czy będzie dostępny dla starszych sprzętów....Mnie bardzo mocno chodzi po głowie zamiana Totalscana na AI 3in1.... Tylko czy efekty będą widoczne.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Mnie bardzo mocno chodzi po głowie zamiana Totalscana na AI 3in1.... Tylko czy efekty będą widoczne.... ?Będą widoczne- każdy użytkownik w sieci, który miał to w łapach jednoznacznie twierdzi że jest to duże upgrade w stosunku do totalscana- zwłaszcza przez 800khz.Zasięg czytelny na stronę to ok 25m ale mówimy o pełnej czytelnosci. Obraz wyostrzony, lepsza separacja ryb i ich cieni na dnie.Niestety, to są sztuczki dla oka - dane zapisane nie są takie same w programach do robienia mapy- wiem co piszę, oglądałem logi z nowych ech w kilku różnych programach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Czy mógłbyś rozwinąć kwestię sztuczek dla oka? Bo pojawiły się u mnie spiskowe myśli , że echo trochę naciąga fakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Echo nie naciąga faktów- jedynie Navico A tak po prawdzie dodanie nowej palety bursztynowej(na wzór HB) oraz zabawy grafików w wyświetlaniu kontrastu i 800khz dają efekt naprawdę dobry. Nie widać tych zmian(poza wyższą detalizacją) w logach odpalanych w sofcie do tworzenia map. Czyli są one na poziomie wyświetlanego obrazu bardziej niż zwiększenie dokładności zapisanych danych. Tutaj pewnie HB G3 i nowe ducery MegaImaging+ mogą mieć przewagę - bo zwiększono moc tych urządzeń i sygnał z ducera ma większy zasięg, daje czytelniejszy obraz np. podają że MI+ zwiększa zasię 1200khz z 125 do 200 ft/side. Tutaj jest gdybologia, bo trzeba testów na wodzie, a te nowe HB nie są powszechne w Europie zanadto- oczekiwanie na dostawę straszy w sklepach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Aktualizacja oprogramowania z 4 lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 To samo co w Carbon? znaczy przesył waypointów przez ethernet??Daj pomocną linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Dla GO9: http://downloads.simrad-yachting.com/software/index.html?r=1024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 "Upload sonar logs to C-MAP Genesis"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) "Upload sonar logs to C-MAP Genesis"?Nie, to nie jest mapowanie Live za free- sprawniej wysyłasz logi do Navico, by otrzymać plik zrobiony przez nich.A tak btw. to jest to samo 18.3 - przynajmniej z opisu i z nazwy pliku-ja już to kiedyś ściągałem z serwerów australijskich. Edytowane 8 Lutego 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Wydaje mi się że coś z opcji dołożyli, ale nie pasuje mi nr updatea- taki sam jak z ubiegłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Właśnie o tym pisałem. To już było grane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Z tego co pamiętam to jest to samo co poprzednio, ale skąd ta data aktualizacji?Z tego co zapowiadali powinno być raczej 19.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Ta poprzednia też wyszła na starej numeracji. Może zniknęły z serwerów i teraz je zawiesili na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Czy ktoś miał porównanie ekranów w GO12 i EVO312? Na stronie Simrada jest niewiele informacji podają że go12 ma rozdzielczość 1280x800 a EVO3 800x1280 W EVO brak danych dotyczących jasności ekranu, która dla go12 wynosi 1200 nitów.Przymierzam się do zakupu 12" ale cena mocniejszego zestawu trochę odstrasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Evo=Carbon pod względem rozdziałki i jasności. To lepsze pod względem jasności od ostatnich wypustów NavicoCzytałem opinie, że 12 cali to nie jest jakiś szok, bo pixele większe a rewolucja to dopiero w 16 calach........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Raczej nie carbon.Carbon to EVO2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Z tym że Evo zdecydowanie lepiej wygląda ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Za 16" można już fajną łajbę z silnikiem kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) Za 16" można już fajną łajbę z silnikiem kupić.Zwłaszcza za cenę z naszej dystrybucji..... Choć jakiś wielkich przecen nie widziałem na EVO3, tam NSO jest topem,ale to zabawka już nie jest wędkarska raczej.Skądinąd cisza o nowym wcieleniu EVO, ten wypierdek co wyszedł(Cruise) to raczej ploter z funkcją echa ,bo to tylko 200khz..BTW nowe update wyszło do EVO2 i 3 cztery dni temu, Team Colibrii miał rację- nie ma Genesis Live.......Kończę pobieranie, echo mam na chacie i zaraz zapodam. Ostatnio to te update wychodzą z częstotliwością androidowych... Ciekawe, co popsują tym razem?? Edyta: nic istotnego, zmiana wyglądu odczytów silnika, dodanie opcji na te kotwice typu power-pole, ulepszenia interakcji z silnikami mercury, zmiana wyglądu karty instrumenty- w menu głównym. Czyli pudrowanie na całego. Edytowane 28 Maja 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bankroot
Pytanie jak w temacie.
Od niedawna posiadam i mam parę pytań ....
Top użytkownicy dla tego pytania
81
47
39
34
Popularne dni
4 Gru
34
5 Sie
20
28 Paź
18
29 Mar
16
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 81 odpowiedzi
cabage 47 odpowiedzi
count_martin3z 39 odpowiedzi
siarq 34 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2018
34 odpowiedzi
5 Sie 2018
20 odpowiedzi
28 Paź 2018
18 odpowiedzi
29 Mar 2018
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
o co bys sie martwil w Polsce ? masz gwarancje wysylasz i tyle. Masz do kogo sapac, masz gwaranta, masz rzecznika praw konsumenta , nie widze żadnego problemu w PL.
Koza11
Paweł, Krzysiek @ nurek28 ma tę maszynkę. Generalnie - obsługuje totalscana i ss3d, nie rysuje map poprzez GenesisLive, bo jej nie posiada- jak każdy simrad. To chyba z grubsza. Na morze też się nada
SkiDivPL
Właśnie na stronie Simrada zauważyłem nową wersję "siódemki", ma oznaczenie XSR. Na pierwszy rzut oka różni się obsługą 2 kart sim. Szkoda, że na stronie nie ma porównania. https://www.simrad-yachting
Opublikowane grafiki
347 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi