bankroot Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Pytanie jak w temacie.Od niedawna posiadam i mam parę pytań .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Raczej nie carbon.Carbon to EVO2no bez przesady Evo2 ma rozdzielczość ekranu jak Elite Ti, do Carbona mu trochę brakuje w tej mierzeNavico jednak trochę różnicuje marki, Evo2 to takie inne Elite Ti/Ti2 bo z multidotykiem ale nadal Evo2 nie ma Gensies Live czyli robienia map w locie co ma już Lowrance Ti/Ti2. Nawet cenowo ELite Ti/Ti2 jest zblizone do Evo2, a Evo3 to półka cenowa HDS Live/Carbon. Każde z nich ma swoje "plusy dodatnie" i "plusy ujemne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) Marcin to napiszę tak proszę powiększ obraz na elitce maxymalnie przy 2d i DI a potem tak samo zrób z evo2 to wtedy zrozumiesz jaki ekran ma evo2. Edytowane 28 Maja 2019 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 seria evo to najwyzsza seria , i ma sie nijak do polki nizszej... tak jak pisze kolega @nurek28... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Jak dla Elite Ti 2 to bardziej seria GO w Simradzie... Choć jako użytkownik GO 9 XSE i niegdyś Elite TI (1 gen ) nie widzę plusów dodatnich poza robieniem batymetrii. jeśli już mówimy o Elitce Ti 2 ( zerżnęli zewnętrzny GPS 10kHz jak było to już od dawna w simradzie i chyba serii HDS Carbon i nowszych.. Dla Simrada GO różnica na plus to : Jakościowo, sprzętowo, operacyjnie i swoją pracą to ciut wyższa półka i tutaj nie ma żadnej dyskusji... Nigdy mi się nie zawiesił, zajefajny wyświetlacz, pełny dotyk , wygląd, dość kompatybilna wielkość, brak guzików - w tym przypadku dla mnie to plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Żeby rozwiać dywagacje sprzętowe, proponuję, by użytkownicy odczytali z menu systemowego - " o urządzeniu"(about) i wypisali tutaj flaczki:Moje NSS9 Evo3:Rozdzielczość: 1280x720256MiB+15GB 2GiB PCB 2 G31_00_T11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Haha Jakie problemy ???????????? btw ja także uważam że evo znacznie wyżej niż elite ti/ti2...odpowiednikiem elite jest seria go xse 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pinciu Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Od niedawna używam Simrad Go 7. Mam pytanie do doświadczonych użytkowników. Czy istnieje w oprogramowaniu opcja autoukrywania bocznego paska tak jak Lowrance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 (edytowane) Ściągnij palcem w dół górne MENU na ekranie głównym , i włącz/wyłacz suwak czy jakoś tak to szło Pozdro Ps. Kupiłeś z Totalscanem czy AI 3in1 ? Edytowane 7 Czerwca 2019 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pinciu Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 (edytowane) Na to nie wpadłem. Jutro sprawdzę. Dzięki. Kupiłem z Totalscan. Edytowane 7 Czerwca 2019 przez Pinciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Żeby rozwiać dywagacje sprzętowe, proponuję, by użytkownicy odczytali z menu systemowego - " o urządzeniu"(about) i wypisali tutaj flaczki:Moje NSS9 Evo3:Rozdzielczość: 1280x720256MiB+15GB 2GiB PCB 2 G31_00_T11NSS12 Evo3 1280x800256MiB + 15GB 2GiB PCB 3 G31_00_T15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pinciu Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Ściągnij palcem w dół górne MENU na ekranie głównym , i włącz/wyłacz suwak czy jakoś tak to szło Pozdro Ps. Kupiłeś z Totalscanem czy AI 3in1 ?Byłem sprawdziłem...i dzięki za pomoc. Jestem niestety trochę rozczarowany ale nie Twoja w tym wina. W Lowrance jest autoukrywanie i myślałem, że w Simradzie też taka funkcja jest. Niestety tu można tylko włączyć i wyłączyć boczny pasek, szkoda bo w Lowrance fajnie to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Nie przejmuj się idzie się przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pinciu Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Nie kupowałem echa dla auto ukrywania bocznego paska więc jakoś przeżyję. Muszę jednak przyznać że to fajna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Są tu jacyć użytkownicy Simrad go 12 XSE , najlepiej z najnowszym przetwornikiem ActivImaging 3in1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 panowie, czy może ktoś podzielić się wiedzą, kiedy w Simrad, będzie możliwość tworzenia własnych map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Własne mapy dla simrad możesz robić w rm / dr deep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 panowie, czy może ktoś podzielić się wiedzą, kiedy w Simrad, będzie możliwość tworzenia własnych map.Pisałem do serwisu w tej sprawie, ponoć kiedyś w przyszłym roku. Dokładny czas nie jest znany. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Z tego co czytałem, miało być jakoś w wakacje, ale widać, że lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 W czwartek pisałem, dwaj różni ludkowie odpisali, bo niechcący zdublowalem posta.W pewnym sensie to rozumiem politykę firmy, bo simrady po morzach pływają co są wgrane bazowo albo na kartach pamięci.lowrance jest brandem wędkarskim i posiada ten bajer.Niemniej to nieco irytujace, że nawet elity to mają coś czego nie ma Evo, a z jednego korpo pochodzą . Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Własne mapy dla simrad możesz robić w rm / dr deep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Możesz jaśniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) ktoś mi wyjaśni jak robi się mapy w rm/dr deep Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez mariusz1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Do rm są filmy na yt , poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 panowie, wczoraj mój simrad zaczął pisać mapy, oczywiście we współpracy z kartą navionics, opcja była dostępna już jakiś czas temu ale zapominałem sprawdzić. mój simrad to,GO7XSR, z softem 18.3 i przetwornikiem active imaging 3all1, z bocznymi sonarami robi naprawdę kawał mapy po jednym przepłynięciu. wcześniej miałem HB helix di z AC i byłem zachwycony jakośćią map, kolorystyka cieniowanie było Super, w navionicsie już tak ładnie i czytelnie nie jest ale może to kwestia przyzwyczajenia oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 panowie, wczoraj mój simrad zaczął pisać mapy, oczywiście we współpracy z kartą navionics, opcja była dostępna już jakiś czas temu ale zapominałem sprawdzić. mój simrad to,GO7XSR, z softem 18.3 i przetwornikiem active imaging 3all1, z bocznymi sonarami robi naprawdę kawał mapy po jednym przepłynięciu. wcześniej miałem HB helix di z AC i byłem zachwycony jakośćią map, kolorystyka cieniowanie było Super, w navionicsie już tak ładnie i czytelnie nie jest ale może to kwestia przyzwyczajenia oka.Robi kawał mapy za jednym przejściem, bo interpolacja jest duża i algorytm wymyśli ci mapę na jej podstawie. Jeżeli chcesz dokładności, pływaj gęsto, co 25m albo w kratkę. Mało zawracania, długie trasy równolegle do siebie. Reszta to kwestia przyzwyczajenia, choć kolorowe izobaty są bardziej informacyjne dla mnie niż te w wersji od Navionics Elementy 2d w 3i1 są dokładnie takie same jak w podstawowym ducerze 83/200. Jak mapujesz, to powinieneś użyć 200khz.W przyszłym roku ponoć ma być już Genesis live w simradach, ale w ub. roku mówiono to samo...... Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bankroot
Pytanie jak w temacie.
Od niedawna posiadam i mam parę pytań ....
Top użytkownicy dla tego pytania
81
47
39
34
Popularne dni
4 Gru
34
5 Sie
20
28 Paź
18
29 Mar
16
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 81 odpowiedzi
cabage 47 odpowiedzi
count_martin3z 39 odpowiedzi
siarq 34 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2018
34 odpowiedzi
5 Sie 2018
20 odpowiedzi
28 Paź 2018
18 odpowiedzi
29 Mar 2018
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
o co bys sie martwil w Polsce ? masz gwarancje wysylasz i tyle. Masz do kogo sapac, masz gwaranta, masz rzecznika praw konsumenta , nie widze żadnego problemu w PL.
Koza11
Paweł, Krzysiek @ nurek28 ma tę maszynkę. Generalnie - obsługuje totalscana i ss3d, nie rysuje map poprzez GenesisLive, bo jej nie posiada- jak każdy simrad. To chyba z grubsza. Na morze też się nada
SkiDivPL
Właśnie na stronie Simrada zauważyłem nową wersję "siódemki", ma oznaczenie XSR. Na pierwszy rzut oka różni się obsługą 2 kart sim. Szkoda, że na stronie nie ma porównania. https://www.simrad-yachting
Opublikowane grafiki
347 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi