bankroot Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Pytanie jak w temacie.Od niedawna posiadam i mam parę pytań .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Spróbuje, ale nie sądze żeby to był powód restartu. Ciekawe jest to że sonda cały czas pracuje i robi zapis śladu i mapy podczas restartu. Nawet cały czas sonduje tylko wyłącza się wyświetlacz. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 A do czego służy żółty, to nie jest podtrzymanie pamięciDo automatycznego włączania echosondy, gdy pojawi się na nim napięcie. Możesz np. podpiąć pod + za heblem i jak włączysz hebel, to echo też się włączy, pod stacyjkię itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Po podłączeniu żółtego przewodu sonda robiła restart uruchomiając sìe z błędami, także klops. Ale wczoraj przełom, pływając na jez śniardwy wyłączyłem sonarchart i sonda przestała restartować się i ot cały problem rozwiązał się sam. W aktualizacji 20.0 simrad dołożył mapowanie sonarchart w kooperacji z navionicsem i od tej pory można mapować bez konieczności wykupienia nowej subskrypcji, super. Okazuje się jednak że nie ma nic za darmo, ostatnio przeglądając na stronie navionics zauważyłem bardzo dużą ilość nowych map są to głównie małe jeziorka takie do 80ha ale to już coś. Mój wniosek jest taki że zakombinowali coś z simradem i sonda po zmapowaniu zaczyna wysyłać coś na zasadzie logów z tąd biorą się restarty sondy i duża ilość map w ofercie navioncs. Coś za coś.Czy mogę mieć rację? Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Po podłączeniu żółtego przewodu sonda robiła restart uruchomiając sìe z błędami, także klops. Ale wczoraj przełom, pływając na jez śniardwy wyłączyłem sonarchart i sonda przestała restartować się i ot cały problem rozwiązał się sam. W aktualizacji 20.0 simrad dołożył mapowanie sonarchart w kooperacji z navionicsem i od tej pory można mapować bez konieczności wykupienia nowej subskrypcji, super. Okazuje się jednak że nie ma nic za darmo, ostatnio przeglądając na stronie navionics zauważyłem bardzo dużą ilość nowych map są to głównie małe jeziorka takie do 80ha ale to już coś. Mój wniosek jest taki że zakombinowali coś z simradem i sonda po zmapowaniu zaczyna wysyłać coś na zasadzie logów z tąd biorą się restarty sondy i duża ilość map w ofercie navioncs. Coś za coś.Czy mogę mieć rację? Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu TapatalkaNie chcesz wysyłać- nie łącz się z Internetem. Potem z opcji transfery wyczyść listę i nic nie wyjdzie od ciebie z ekranu. O ile pamięć mnie nie myli, to po wbiciu 20.0 może być problem z powrotem do starszych wersji softu. A system Navionicsa na podobnej zasadzie działa i w Raymarine. Ciekawa hipoteza z tym sonarchartem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Mapy spolecznosciowe , chyba podobnie jak hand made sa robione jako zbiorniki pojedyncze. Spraktykowalem sam , ze jesli na karcie znajduje sie wiecej niz jedna mapa , a tym bardziej duza to sprzet zaczyna zmulac. Najbardziej widoczne to bylo po wyjeciu karty ze slotu - echo ozywalo , niemialo co zmulac... Napewno mapy obciazaja sprzet wydajnoscia, a im nizszy tier , tym ogolna wydajnosc mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Panowie teraz sobie przypominam że przed restartem sonda zatrzymuje się na chwile i następuje restart. Czy może być tak że nowa zrobiona mapa zostaje zapisana do pamięci urządzenia a nie na kartę sd navionics? Może więc pamięć echa jest już prawie zapełniona i sonda zaczyna nie przerabiać. Może jest opcja w urządzeniu do przełączenia źródła pamięci tak jak w smartfonach? Nie sprawdzałem pod tym kątem ale chyba trzeba to zrobić. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Czy ktoś mógł by mi pomóc rozwiązać problem z mapami C-MAP, bo coś u mnie nie zadziałało jak należy. Oczywiście mam konto, ustawione urządzenie GO9XSE, pobrałem mapę. Nie wiem gdzie jest błąd, mapa się nie wyświetla jak się zbliżę do jeziora. Na tej samej karcie mam inną mapę zrobioną przez siebie. Nową wrzuciłem w jej oryginalnym folderze, po rozpakowaniu na ten samo "poziom", na którym jest moja mapa. Moja się wyświetla pięknie,a ta pobrana nie. Może na karcie musi być jakaś specjalna struktura folderów? może te mapy muszą być na innej karcie w drugim slocie? Może ktoś coś ostatnio pobierał? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 nie, tu chodzi o zoom mapy . jak sie bawisz w IMC tam sie ustawia parametr , od ktorego zalezy widocznosc mapy , im jest on mnienszyy tym wieksze przyblizenie musi zostac zrobione aby wyswietlic mape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 a mógłbyś doprecyzować w którym momencie ten parametr się ustawia? potrzebuję mapę Szwedzkiego jeziora, jakąkolwiek jako punkt zaczepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 dla pewności zrobiłem punkt na tym jeziorze, aby do niego się przybliżać, żeby zakresu nie zgubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 niebawilem sie w IMC juz lata... przed samym momentem generacji mapy na dole bylo takie okienko gdzie sie ustawialo parametr o 0,5 bodajze do 64 chyba, i ta tabelka wlasnie ograniala zblizenie zarowno z dali jak i z bliska. Bo przy zbyt duzym zakresie to np jak zblizles sie na 5 czy 10m to kolory tez potrafily zniknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mercoss Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 bez sukcesu ;-(. Nie pojawia mi się opcja o której piszesz. Pobiera sie bardzo mała ilość danych, ok 250Kb czy to normalne czy jednak mapa niedużego jeziorka powinna być większa? Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Update 20.2 do Simradów wyszło, sporo zmian ale głównie w nawigacyjnych kwestiach, dla NSS evo3 i wyżej Active Target jest już obsługiwany. Co ciekawe dla dużych Go12 nie ma opcji wpięcia ss3d, choć sonarhub też po ehternecie latający- już tak. 20.2 Simrad Software Release Notes External (navico.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gaweł Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Jako że za miesiąc,dwa będę miał taką maszynkę prosiłbym jeśli ktoś posiada o opinie.Z góry dziękują za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Paweł, Krzysiek @ nurek28 ma tę maszynkę. Generalnie - obsługuje totalscana i ss3d, nie rysuje map poprzez GenesisLive, bo jej nie posiada- jak każdy simrad. To chyba z grubsza. Na morze też się nada ,bo obsługuje mocne przetworniki airmara. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gaweł Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Paweł, Krzysiek @ nurek28 ma tę maszynkę. Generalnie - obsługuje totalscana i ss3d, nie rysuje map poprzez GenesisLive, bo jej nie posiada- jak każdy simrad. To chyba z grubsza. Na morze też się nada ,bo obsługuje mocne przetworniki airmara. Dzięki za info,zaraz do Krzyśka zadzwonię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Dzięki za info,zaraz do Krzyśka zadzwonię.Najlepsza opcja- u źródła.ja miałem evo3, cokolwiek podobne, ale jednak są różnice Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gaweł Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Najlepsza opcja- u źródła.ja miałem evo3, cokolwiek podobne, ale jednak są różnice Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu TapatalkaEvo3 to już grubo,dla mnie za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hook33 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Witam, jestem tu nowy i chciałbym się przywitać.Od niedawna jestem posiadaczem go9 xse i czy jest możliwość odblokowania języka polskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Witam, jestem tu nowy i chciałbym się przywitać.Od niedawna jestem posiadaczem go9 xse i czy jest możliwość odblokowania języka polskiego?Jest, możesz drogą oficjalną- poprzez Lowrance Polska, możesz drogą rynkową- znajdź na portalach ogłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hook33 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Dzięki za info , już teraz wszystko wiem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Cześć Panowie, potrzebuje pomocy w uruchomieniu ściągniętej mapy z c-map Genesis. Ściągam ją dla go12 na kartę i po włożeniu w ekran nic nie widzę. Nawet nie pojawia się opcja źródła Insight jak w przypadku maxi. Czy w ogóle może to działać? Jeśli tak to jakich dodatkowych ustawień w urządzeniu to wymaga?PozdroTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bankroot
Pytanie jak w temacie.
Od niedawna posiadam i mam parę pytań ....
Top użytkownicy dla tego pytania
81
47
39
34
Popularne dni
4 Gru
34
5 Sie
20
28 Paź
18
29 Mar
16
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 81 odpowiedzi
cabage 47 odpowiedzi
count_martin3z 39 odpowiedzi
siarq 34 odpowiedzi
Popularne dni
4 Gru 2018
34 odpowiedzi
5 Sie 2018
20 odpowiedzi
28 Paź 2018
18 odpowiedzi
29 Mar 2018
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
o co bys sie martwil w Polsce ? masz gwarancje wysylasz i tyle. Masz do kogo sapac, masz gwaranta, masz rzecznika praw konsumenta , nie widze żadnego problemu w PL.
Koza11
Paweł, Krzysiek @ nurek28 ma tę maszynkę. Generalnie - obsługuje totalscana i ss3d, nie rysuje map poprzez GenesisLive, bo jej nie posiada- jak każdy simrad. To chyba z grubsza. Na morze też się nada
SkiDivPL
Właśnie na stronie Simrada zauważyłem nową wersję "siódemki", ma oznaczenie XSR. Na pierwszy rzut oka różni się obsługą 2 kart sim. Szkoda, że na stronie nie ma porównania. https://www.simrad-yachting
Opublikowane grafiki
347 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi