Skocz do zawartości
  • 0

SIMRAD Go XSE - czy ktoś używa ?

bankroot

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jest i coś miłego dla NSS EVO:

http://downloads.simrad-yachting.com/software/index.html?r=1034

Nie doczytałem info o Genesis Live, więc nadal nie ma tej funkcji.

Co ciekawe, EVO2 ma też kilka pomniejszych funkcji z tego packu- bez Active Imagingu i  dual wifi

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Nie zrobili tego dla HDSg3 i TI - więc trudno oczekiwać, że będzie inaczej w simradach wcześniejszej generacji.

Porobiłem update i echa , i modułu 3D. Póki co widzi mi się nowy podział ekranu H gdzie boki to SS, a środkowe pola -pozostałe do wyboru. Fakt, że nie zostaje za dużo miejsca na ten środek w 9 calach, ale jest to upgrade faktyczne.

Jestem ciekaw jak to na wodzie wypadnie- SS3D, bo nie będę szedł w 3in1 czy 2in1- nie jest to upgrade zbyt mocne względem SS3D

Jakby nie wiało, może się wypuszczę , by rzucić okiem- w okolicach weekendu....

Ciekawe czy faktycznie wyjdzie nowy ducer do 3D/SS pod Live i wpinany w echo, no i ciekawe czy będzie dostępny dla starszych sprzętów....

• 0

Nie zrobili tego dla HDSg3 i TI - więc trudno oczekiwać, że będzie inaczej w simradach wcześniejszej generacji.

Porobiłem update i echa , i modułu 3D. Póki co widzi mi się nowy podział ekranu H gdzie boki to SS, a środkowe pola -pozostałe do wyboru. Fakt, że nie zostaje za dużo miejsca na ten środek w 9 calach, ale jest to upgrade faktyczne.

Jestem ciekaw jak to na wodzie wypadnie- SS3D, bo nie będę szedł w 3in1 czy 2in1- nie jest to upgrade zbyt mocne względem SS3D

Jakby nie wiało, może się wypuszczę , by rzucić okiem- w okolicach weekendu....

Ciekawe czy faktycznie wyjdzie nowy ducer do 3D/SS pod Live i wpinany w echo, no i ciekawe czy będzie dostępny dla starszych sprzętów....

Mnie bardzo mocno chodzi po głowie zamiana Totalscana na AI 3in1.... Tylko czy efekty będą widoczne.... ?

• 0

Mnie bardzo mocno chodzi po głowie zamiana Totalscana na AI 3in1.... Tylko czy efekty będą widoczne.... ?

Będą widoczne- każdy użytkownik w sieci, który miał to w łapach jednoznacznie twierdzi że jest to duże upgrade w stosunku do totalscana- zwłaszcza przez 800khz.

Zasięg czytelny na stronę to ok 25m ale mówimy o pełnej czytelnosci. Obraz wyostrzony, lepsza separacja ryb i ich cieni na dnie.

Niestety, to są sztuczki dla oka - dane zapisane nie są takie same w programach do robienia mapy- wiem co piszę, oglądałem logi z nowych ech w kilku różnych programach.

• 0

Echo nie naciąga faktów- jedynie Navico ;)

A tak po prawdzie dodanie nowej palety bursztynowej(na wzór HB) oraz zabawy grafików w wyświetlaniu kontrastu i 800khz dają efekt naprawdę dobry. Nie widać tych zmian(poza wyższą detalizacją) w logach odpalanych w sofcie do tworzenia map. Czyli są one na poziomie wyświetlanego obrazu bardziej niż zwiększenie dokładności zapisanych danych. 

Tutaj pewnie HB G3 i nowe ducery MegaImaging+ mogą mieć przewagę - bo zwiększono moc tych urządzeń i sygnał z ducera ma większy zasięg, daje czytelniejszy obraz np. podają że MI+ zwiększa zasię 1200khz z 125 do 200 ft/side. Tutaj jest gdybologia, bo trzeba testów na wodzie, a te nowe HB nie są powszechne w Europie zanadto- oczekiwanie na dostawę straszy w sklepach internetowych. 

• 0

"Upload sonar logs to C-MAP Genesis"

?

Nie, to nie jest mapowanie Live za free- sprawniej wysyłasz logi do Navico, by otrzymać plik zrobiony przez nich.

A tak btw. to jest to samo 18.3 - przynajmniej z opisu i z nazwy pliku-ja już to kiedyś ściągałem  z serwerów australijskich.

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Czy ktoś miał porównanie ekranów w GO12 i EVO312? Na stronie Simrada jest niewiele informacji podają że go12 ma rozdzielczość 1280x800 a EVO3 800x1280 :)

W EVO brak danych dotyczących jasności ekranu, która dla go12 wynosi 1200 nitów.

Przymierzam się do zakupu 12" ale cena mocniejszego zestawu trochę odstrasza.

• 0

Za 16" można już fajną łajbę z silnikiem kupić.

Zwłaszcza za cenę z naszej dystrybucji.....

Choć jakiś wielkich przecen nie widziałem  na EVO3, tam NSO jest topem,ale to zabawka już nie jest wędkarska raczej.

Skądinąd cisza o nowym wcieleniu EVO, ten wypierdek co wyszedł(Cruise)  to raczej ploter z funkcją echa ,bo to tylko 200khz..

BTW nowe update wyszło do EVO2 i 3  cztery dni temu, Team Colibrii miał rację- nie ma Genesis Live.......

Kończę pobieranie, echo mam na chacie i zaraz zapodam.

Ostatnio to te update wychodzą z częstotliwością androidowych... Ciekawe,  co popsują tym razem??

Edyta: nic istotnego, zmiana wyglądu odczytów silnika, dodanie opcji na te kotwice typu power-pole, ulepszenia interakcji z silnikami mercury, zmiana wyglądu karty instrumenty- w menu głównym. Czyli pudrowanie na całego.

Edytowane przez Maciej_K