Skocz do zawartości
  • 0

SIMRAD Go XSE - czy ktoś używa ?

bankroot

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

o co bys sie martwil w Polsce ? masz gwarancje wysylasz i tyle. Masz do kogo sapac, masz gwaranta, masz rzecznika praw konsumenta , nie widze żadnego problemu w PL.

Każdy narzeka na ceny w PL itd, ale jak przychodzi co do czego to jednak zawsze jest to jakiś dodatkowy problem z wysyłaniem sprzętu do USA, wysyłaniem maili, czy chociażby różnicą w strefach czasowych ( my kończymy oni zaczynają). Dodatkowe ubezpieczenie paczki, a może zaginie a może nie itp.

W Polsce można kupić sprzęt na fakturę lub paragon na Polskich warunkach z trochę większą ceną jak import z USA. ( Kupione na różnego rodzajach rachunkach uproszczonych czy innych umowach śmieciowych). Nie mówiąc o wgranym języku PL i o polskim zabezpieczeniu gwarancyjnym. Niektórzy po prostu wolą kupić taniej i później się martwić i narzekać że produkt X czy Y jest do niczego bo tamto czy siamto...

• 0

Mój uszkodzony "SIMRAD" wyszedł dzisiaj do serwisu. Sprzedawca polecił osobę, która ma ogarnąć temat. Z rozmowy wynika jednak, że jest w stanie naprawić jedynie usterkę elektryczną, np. problem z zasilaniem. Jeśli usterka będzie poważniejsza, nic nie poradzi :(

Za parę dni się okaże...

• 0

Masz może potwierdzenie z innego echa od kogoś, kto pływa z kartami, że te linie brzegowe są dodane?  Ja dziś np. wysyłałem koledze linię brzegową Czorsztyna dla HB, nie ma jej w mapach bazowych, być może Navionics też ma taki problem jak HB z tematem naszych jezior.

U siebie nie bawiłem się jeszcze livechartem, nie pomogę, mam evo z dystrybucji NL i że tak powiem sporo tam jest nowych rzeczy w porównaniu do Helix- uczę się kanapowo....

• 0

Z instrukcji wynika że kontury powinny być dodane odpowiednio do regionu zakupu.

Natomiast C-Map Y299 w zasięgu znajduje się jezioro nad którym jestem, nie ma mapy natomiast kontury powinny być widoczne.

Wcześniej miałem GO7 od @Psulka i kontury były w standardzie.

Czy mapy C-Map trzeba jakoś zarejestrować?

• 0

Przy zakupie GO9 dostałem mapy  C-Map gratis.

Nie mam do nich żadnej instrukcji rejestracji, lub czegoś podobnego.

Ale tak jak pisałem wcześniej w poprzednim urządzeniu GO7 miałem kontury jezior w standardzie i tutaj też chyba powinny być.

Gdy włączę echo na wodzie mam obraz jakbym znajdował się na lądzie. 

• 0

Krzysiek, to raczej nie to.

W tamtym roku byłem nad tym jeziorem i okolicznymi z GO7 i zarysy jezior były widoczne.

Teraz z gdy wybiorę widok map Insight widzę łódź nad jeziorem, ale widok w skali do 5km, gdy próbuję przybliżyć pojawia się białe tło i nic więcej.

Co do C-map to to sprawa się wyjaśniła, mam prawdopodobnie uszkodzoną kartę i nie mogę jej zarejestrować.

• 0

Panowie, prośba o pomoc.

Od nowości, nie wiem dlaczego w mim Go9 xse z totalscanem, nakładka nie pokazuje temp wody na zaznaczonym przetworniku M/H. Jeśli ustawię L/H temperaturę pokazuje, ale znów sonar i Di jest całe na niebiesko. Czyli nic nie pokazuje. Ma ktoś jakiś pomysł?

• 0

Panowie, prośba o pomoc.

Od nowości, nie wiem dlaczego w mim Go9 xse z totalscanem, nakładka nie pokazuje temp wody na zaznaczonym przetworniku M/H. Jeśli ustawię L/H temperaturę pokazuje, ale znów sonar i Di jest całe na niebiesko. Czyli nic nie pokazuje. Ma ktoś jakiś pomysł?

Mam podobne doznania na EVO3, nie ma na liście przetwornika pod nazwą Totalscan i okienko temperatury jest nieaktywne. Pytałem kogoś na forum, jaki jest kod literowy Totalscana, nie odpowiedział.

Ty masz jedno, czy dwa gniazda na ducer(y)?

E: Napisałem przed chwilą do supportu Simrada w/wym. sprawie, zobaczymy co napiszą.

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Cholera, nie zwróciłem uwagi, ale w sumie są 4 gniazda. U mnie można wybrać przetwornik, tylko że żaden nie działa prawidłowo. Albo sonar nic nie pokazują, albo nie ma temperatury, a prędkość pokazywana jest chyba w milach, bo lecę ponad 30 km/h, a wyświetla mi 20 km/h.

Jednostki ustawione są prawidłowo.

Edytowane przez count_martin3z