PolMart Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Witam. Panowie - krótkie pytanie . Ktoś coś ?? Słyszał ? Wie na ten temat ABU Revo MGX Spin? Konstrukcja wydaję się dosyć poprawna - waga niska , cena przystępna. Warto zawracać sobie tym głowę ? Nie podaję specjalnie metody połowu ,rozmiaru itp- chodzi mi ogólnie o Waszym zdaniu na ten temat.Czy na siemano i daiwiiie się świat kończy ? Czy raczej nie koniecznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Akurat tego modelu nie przerabiałem(nowość)ale zeszły sezon starałem się operować Abu Revo Sx 40. Konstrukcyjnie,wizualnie,to klon Penna Atlantisa. Nawój był ok,sama praca też. Używałem do boleniowania. Niestety miał wadę zupełnie dyskwalifikującą...podczas opadów deszczu,kiedy już namókł odpowiednio ,praktycznie stawał w miejscu.Smarowanie nie poprawiało specjalnie sytuacji,niby kręcił ale ciężko. Po wyschnięciu wracał do normy. Może dałoby się to ogarnąć,ale w tym czasie bliźniaczy Atlantis rozpoczął tzw."ząbkowanie"...to wszystko działo się podczas obecności wśród Autorytetów z TJ,diagnoza była wyjątkowo precyzyjna...do pieca . Zostałem posiadaczem "nudnego"TP 2015 i o dziwo nawet kąpiele w odrzańskich wodach mu służą Jeśli masz ochotę wydać w granicach "tysia"+- to tak,pozostaje tylko Daiwa i Shimano Edytowane 8 Grudnia 2015 przez Ricci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Akurat tego modelu nie przerabiałem(nowość)ale zeszły sezon starałem się operować Abu Revo Sx 40. Konstrukcyjnie,wizualnie,to klon Penna Atlantisa. Nawój był ok,sama praca też. Używałem do boleniowania. Niestety miał wadę zupełnie dyskwalifikującą...podczas opadów deszczu,kiedy już namókł odpowiednio ,praktycznie stawał w miejscu.Smarowanie nie poprawiało specjalnie sytuacji,niby kręcił ale ciężko. Po wyschnięciu wracał do normy. Może dałoby się to ogarnąć,ale w tym czasie bliźniaczy Atlantis rozpoczął tzw."ząbkowanie"...to wszystko działo się podczas obecności wśród Autorytetów z TJ,diagnoza była wyjątkowo precyzyjna...do pieca . Zostałem posiadaczem "nudnego"TP 2015 i o dziwo nawet kąpiele w odrzańskich wodach mu służą Jeśli masz ochotę wydać w granicach "tysia"+- to tak,pozostaje tylko Daiwa i ShimanoBardzo rzeczowa recenzja Pytanie = odpowiedz Dziękuję kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jest ten kołowrotek wogóle dostępny w polskiej dystrybucji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) jest - na wybrzeżu w Wawie mieli - ale już nie mają Wiem , że jeden kolega z forum go miał na długo przed premierą w europie Edytowane 11 Grudnia 2015 przez PolMart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak100% Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Łowię nim drugi rok, jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Łowię nim drugi rok, jest ok.Ale kolego dokałdnie tym modelem ? Z tego co wiem one weszły dopiero w tym roku ...Na pewno ten model ze zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak100% Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Innym, wcześniej nie było zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Młynek jest już dostępny w FM , ktoś tam na alle... oferuje . Biorąc pod uwagę , że na tegorocznym Efttex'ie zdobył nagrodę dla najlepszego stałoszpulowca i wagę ma rzeczywiście piórkową , to może być ciekawa alternatywa dla magnezowo-Ci4+-zaionowych japońców w kategorii UL . Tylko czy ktoś już tym kręcił w realu ? Cena poniżej tysia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1982 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam, rowniez interesuje mnie w/w model. Potrzebuje kreciolka do lekkiego spiningu i wybor padl wlasnie na Abu lub cos z gamy shimano, np TP 2500s. Oba kolowrotki to swiezaki i ciezko dokopac sie do jakis konkretnych opini czy testow. Z mojej strony za Revo przemawia nagroda efttex, ultra lekkosc, druga szpula zapasowa (czego w twin powerach brak) i ogolnie fajnie sie prezentuje ;-) watpliwosci to oczywiscie made in China i ogolnie mala popularnosc tych kolowrotkow na rynku i oczywiscie wsrod wedkarzy. Shimano to shimano, wiadomo, ale ten brak drugiej szpuli eh... Kreciolka chce podpiac do fishmakera II 1-7 g. Prosze o ewentualna pomoc, rade czy opinie o powyzszych mlynkach, zadnego do tej pory nie mialem w reku wiec przed kupnem bede sie sugerowal waszymi komentarzami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Hahaha w Norwegii ten kołowrotek kosztuje 3999nok hahaha. Chyba jestem jeszcze za biedny na takie eksperymenty :-). Zostane przy tanich stradickach :-) Jak dla mnie to cholernie ważny jest sposob w jaki jest ukladana linka. Shimano robi to perfekcyjnie. Edytowane 16 Marca 2016 przez Jack__Daniels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 W moim Stradic'u 2015 perfekcyjnie nie nawija :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Nie strasz mnie bo dwa do mnie jada. Pozyjemy zobaczymy. Podkladki regulujące wkladales? Zylka czy plecionka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 No nie regulowałem podkładkami, bo trochę mi się nie chce bawić z przewijaniem. Plecionka Power Pro 10 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Aaa to zmienia postac rzeczy bo mi sie chcialo i 2x4000 i 1x3000 nawijaja idealnie. Znajdz chwile czasu i bedzie git. Najbardziej przejechalem sie na Slammerze i Battlu. Battle poszedl do ludzi a Slamera uzywam tylko w morzu z duzym obciazeniem. Oba nawijaly beznadziejnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Kołowrotek podoba mi się, chciałem go kupić ale to 2 częściowe body i przełożenie 6.2 mnie zniechęciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Nawija w porzadku, bardzo lekki ale wydaje sie solidny. Puki co nie znalazlem rzeczy której mogłbym sie przyczepić. Długo szukalem tak lekkiego i przyjemnego w obsłudze kolowrotka. Mitchell mag pro extream pfluger patriarch i dam hybrid bardzo blado przy nim wypadają. Jak sie zachowa po zamoczeniu nie wiem i nie bede prowokował takiej sytuacji. Przy wyborze ogladalem jeszcze abu stx, stx ishore i cos tam jeszcze jednak te nie miały szpuli dodatkowej a podobno sporo trzeba za nie dopłacic, cięższe były i niewiele tańsze. Był tez stradic hg i jakiś biomaster daiwa freams, ninja (ta najszybciej schowałem spowrotem do pudełka) ryobi slamem najbardziej byłem zawiedziony na 5 sprzedanych 3 wróciło na reklamacje i to szybko. Było tego sporo podczas wybierania co pamietałem to przytoczyłem. Jak coś sie rypnie dam znać. PS mimo dwuczęściowego body i wysokiego przelozenia 6:2:1 zdarzało się że potok doganiał przynęte:) Edytowane 18 Marca 2016 przez Kunasz63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1982 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Dzieki za odpowiedz, moj wybor tez padl na to abu, jeszcze nie zamowilem bo chcial podotykac shimano tp, jak mi sie dzisiaj nie uda to zamawiam revo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Używałem Abu Garcia Revo, tylko modele SX. I powiem tak. Nawój i hamulec - bajka. Ale jak popada, zamoczysz go, czy coś w tym stylu, to kołowrotek po prostu stanie. Pozbyłem się go bez wahania. Zdarza mi się wędkować w różnych warunkach, w różnej pogodzie. Przerobiłem sporo kołowrotków, ale tylko ten jak trochę popadało, pod niewielką przynętą pracował jakby chciał, a nie mógł. Przerobiłem 2Abu SX i w każdym występował ten sam problem. Mocno się zraziłem, więc nie wiem, czy jeszcze kiedykolwiek dam szansę tej firmie. Edytowane 19 Marca 2016 przez kleniu25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1982 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Te modele S i SX moga nie byc do konca udane. Na tym filmiku gosc tlumaczy mnie wiecej co i jak: https://m.youtube.com/watch?v=Ily2-dbuPo4 Nie sadze, ze mgx moze miec ten sam problem, a jesli tak to sie go pozbede :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernovip Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Chociło mu o model revo S na 2106. Ten model nie ma nowej przeładni jaką sobie wymyślili na ten rok.Mówił o teście własnie revo S (ze starym typem przekładni) z premier (z nowym typem->AMGearing).AMGearing ma każdy model POWYŻEJ revo S 2016. Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez infernovip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1982 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Dzisiaj dostalem mojego mgx, jutro odsylam... Cos trzeszczy niemilosiernie przy kreceniu korbka (chyba, ze ten typ tak ma, masakra),kabłąk tez nie pracuje jak nalezy (czyt. Jak na maszynke tej klasy). Ogolnie abu sprawia srednie wrazenie juz przy pierwszym kontakcie, taka raczej droga zabawka, jestem bardzo rozczarowany bo dalem sie uwiezc magii marketingu zamiast na chlodno podejsc do tematu. Czas poszukac czegos z rodziny shimano/daiwa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Z tego co wiem, to już jakiś czas sprzęty Abu (ale chyba nie wszystko )robi amerykański Barkley . Może się nie przkładają ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Są też chyba modele JDM jak te tutaj:https://www.youtube.com/watch?v=1qvrQRIQk_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Tego nie wiem . Lecz na pytanie w szwedzkim sklepie ,dlaczego ceny rosną ,sprzedawca powiedział : "Abu należy do firmy Barkley i dolar idzie w górę, dlatego ceny rosną " . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi