Kunasz63 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Dzisiaj dostalem mojego mgx, jutro odsylam... Cos trzeszczy niemilosiernie przy kreceniu korbka (chyba, ze ten typ tak ma, masakra),kabłąk tez nie pracuje jak nalezy (czyt. Jak na maszynke tej klasy). Ogolnie abu sprawia srednie wrazenie juz przy pierwszym kontakcie, taka raczej droga zabawka, jestem bardzo rozczarowany bo dalem sie uwiezc magii marketingu zamiast na chlodno podejsc do tematu. Czas poszukac czegos z rodziny shimano/daiwa.U mnie wystarczyło dokrecic knob moneta i naprawde bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 ABU czy to Berkley należą do Pure Fishing, więc możliwe że sprzęt robią w tych samych fabrykach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dokładnie. Czyli ktoś przysnął na linii produkcyjnej i wyszedł trefny egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dokładnie. Czyli ktoś przysnął na linii produkcyjnej i wyszedł trefny egzemplarz.Maszyny nie śpią kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Kontrola jakości śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Moje revo jak na razie wolne od wad pracuje płynnie, bdb układa żyłkę, hamulec b. precyzyjny, świetny design. Spełnia wszystkie moje oczekiwania. Mogę polecić po pół roku użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Moje revo jak na razie wolne od wad pracuje płynnie, bdb układa żyłkę, hamulec b. precyzyjny, świetny design. Spełnia wszystkie moje oczekiwania. Mogę polecić po pół roku użytkowania.A którego revo używasz? jak łowienie w gorszych warunkach: śnieg, deszcz, mgla? Chodzi normalnie, nie zatrzymuje się, nie dostaje dziwnych oporów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1982 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Ja przed oddaniem swojego mgx kontaktowalem sie ze sprzedawca ktory powiedzial, ze ten typ tak ma (tarcie podczas krecenia). Podziekowalem i poprosilem o zwrot pieniedzy :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Mam mgx 30. Łowiłem w mróz i w deszczu kilka razy, dziś też padło i pracował płynnie wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Ja przed oddaniem swojego mgx kontaktowalem sie ze sprzedawca ktory powiedzial, ze ten typ tak ma (tarcie podczas krecenia). Podziekowalem i poprosilem o zwrot pieniedzy :-)Ciekawe ile ten sklep sprzedał tych abu... Może sprzedaje ten konkretny egzemplarz już któryś raz komuś i wie że" ten typ tak ma" kupiłeś przez internet zapewne, a sprzedawca z premedytacją próbuje pozbyć się wadliwej sztuki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja swoje revo wybieralem i zawsze bralem ze sklepu. Trochę wilgoci, deszczu i koniec zabawy, Fakt, że przy sporym mrozie oporówka dawała radę, a shimano czy penn przepuszczało. Te młynki są naprawdę fajne, dopóki nie popada albo dobrze sie ich nie zamoczy. Mówisz, że Twojego nic nie boli i oby tak było. Aczkolwiek jestem ciekaw, jak będzie kręcił, gdy naprawdę dłużej i mocniej połowisz w deszczu lub w kijowych warunkach. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez kleniu25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Moim zdaniem po rozebraniu tego "CUDU TECHNOLOGICZNEGO" firma Abu zmierza w kierunku Chińskiej myśli technicznej Ps nie polecam realna wartość to góra 50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Odgrzeje ponownie kotleta czy ten kołowrotek wart jest swojej ceny? czy to zwykła tandeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Nikt?nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 SID dobrze go ocenił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Od niedawna posiadam Revo SX i zacznie przechodzić jesienne testy , wezmę w zastępstwie Shimano jak też się zatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Witam! Dołączę do tematu. Specjalnie zarejestrowałem na się na forum i pisze w tym wątku bo ma spory problem z drugimi już kołowrotkiem do spinning Revo S40. Tak jak koledzy pisali powyżej jak zawilgotnieje (nie musi padać) lub zmoczy się na małym deszczu nie idzie ściągnąć plecionki z główką 15g .Pierwszy kołowrotek oddany był oczywiście na serwis, stwierdzili, że nie są w stanie tego naprawić i że zwrot pieniędzy. Poprosiłem jednak o nowy bo akurat sklep miał na stanie gdyż chciałem dać mu jeszcze jedna szansę. Niestety po 3 tygodniach łowienia (ani razu nie zamoczony) w nowym kołowrotku pojawił się ten sam problem!W 3 miesiące 2 kołowrotki do wyrzucenia .Napisałem do Abu z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu, na razie milczą. Jutro odnoszę kołowrotek do sklepu i ponowny serwis ale tym razem już zwrot pieniędzy będzie i zakup coś ze oferty Shimano. Wg mnie Abu Garcia RevoS to dosyć droga węglowa zabawka do popatrzenia ale nie do ciężkiego łowienia (czytaj wielogodzinnego). Odradzam wszystkim zainteresowanym zakup tego kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Witam! Dołączę do tematu. Specjalnie zarejestrowałem na się na forum i pisze w tym wątku bo ma spory problem z drugimi już kołowrotkiem do spinning Revo S40. Tak jak koledzy pisali powyżej jak zawilgotnieje (nie musi padać) lub zmoczy się na małym deszczu nie idzie ściągnąć plecionki z główką 15g .Pierwszy kołowrotek oddany był oczywiście na serwis, stwierdzili, że nie są w stanie tego naprawić i że zwrot pieniędzy. Poprosiłem jednak o nowy bo akurat sklep miał na stanie gdyż chciałem dać mu jeszcze jedna szansę. Niestety po 3 tygodniach łowienia (ani razu nie zamoczony) w nowym kołowrotku pojawił się ten sam problem!W 3 miesiące 2 kołowrotki do wyrzucenia .Napisałem do Abu z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu, na razie milczą. Jutro odnoszę kołowrotek do sklepu i ponowny serwis ale tym razem już zwrot pieniędzy będzie i zakup coś ze oferty Shimano. Wg mnie Abu Garcia RevoS to dosyć droga węglowa zabawka do popatrzenia ale nie do ciężkiego łowienia (czytaj wielogodzinnego). Odradzam wszystkim zainteresowanym zakup tego kołowrotka. Popieram i AMEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Popieram i AMEN Witam! Dołączę do tematu. Specjalnie zarejestrowałem na się na forum i pisze w tym wątku bo ma spory problem z drugimi już kołowrotkiem do spinning Revo S40. Tak jak koledzy pisali powyżej jak zawilgotnieje (nie musi padać) lub zmoczy się na małym deszczu nie idzie ściągnąć plecionki z główką 15g .Pierwszy kołowrotek oddany był oczywiście na serwis, stwierdzili, że nie są w stanie tego naprawić i że zwrot pieniędzy. Poprosiłem jednak o nowy bo akurat sklep miał na stanie gdyż chciałem dać mu jeszcze jedna szansę. Niestety po 3 tygodniach łowienia (ani razu nie zamoczony) w nowym kołowrotku pojawił się ten sam problem!W 3 miesiące 2 kołowrotki do wyrzucenia .Napisałem do Abu z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu, na razie milczą. Jutro odnoszę kołowrotek do sklepu i ponowny serwis ale tym razem już zwrot pieniędzy będzie i zakup coś ze oferty Shimano. Wg mnie Abu Garcia RevoS to dosyć droga węglowa zabawka do popatrzenia ale nie do ciężkiego łowienia (czytaj wielogodzinnego). Odradzam wszystkim zainteresowanym zakup tego kołowrotka. Dodam na koniec, że jak testuję nowy kołowrotek to zabieram go na 2 weekendy i jest 8 godzinna orka każdego dnia. Jak leży to pożyczam zanjomemu i pytam o opinię. Zazwyczaj łowie drapieżniki (sandacz, szczupak, okoń) wiosną i jesienią do pierwszych lodów więc jest chłodno i wilgotno a często i popada. Tu opisałem RevoS40 ale podobnego testu nie przeszedł wychwalany Ryobi Zauber 4000. W przypadku zaubera po około miesiącu należalo wymienić lożysko rolki kabłąka i było ok ale to pokazuje jak porducenci dla różnych dystrubutorów oszczędzają na podzespołach. Można mieć lożysko za 5pln i japońskie za 50 pln. Od dłuższego czasu zastanawiam się na ile wytrzymałe będą wszystie nowe HI-FI kołowrotki z kompozytów, super lekkie itd. Edytowane 24 Października 2016 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Witam. Chciałbym odświerzyć temat który już kiedyś sie przewijał. Czy ktoś używa go do sandaczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Czytałem. Jak dla mnie nie wiele to mówi bo przykładowo moze mieć to związek z źle dobranym smarem który jest „wypłukiwany” w kontakcie z woda. Szukam osoby która trochę czasu nim przełowiła w Odrze, Wiśle czy zaporówce jakiejś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 @Krismuaythai nie idź tą drogą Najlepiej zapomnij o serii Revo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Ok właśnie chodzi mi o to żeby ustalić dlaczego nie???...Mam sprzeczne informacje jedni mówią ze jest Ok inni zapomnij ale zero konkretów... Chodzi mi o ustalenie dlaczego tak bądź dlaczego nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Panowie jakieś opinie na temat Abu Revo Rocket ? Czy ktoś ma i nada się do sandaczowania , czy posiada wady jak seria SX ? Jakby ktoś coś napisał to z góry dzięki Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Czy ktoś może użytkuje Abu Garcia Revo MGXtreme Spinning i może coś na jego temat powiedzieć?Najchętniej by odnieść się do daiwy lub shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi