Skocz do zawartości

Kołowrotki spinningowe ABU Garcia Revo (MGX, SX)

PolMart

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj dostalem mojego mgx, jutro odsylam... Cos trzeszczy niemilosiernie przy kreceniu korbka (chyba, ze ten typ tak ma, masakra),kabłąk tez nie pracuje jak nalezy (czyt. Jak na maszynke tej klasy). Ogolnie abu sprawia srednie wrazenie juz przy pierwszym kontakcie, taka raczej droga zabawka, jestem bardzo rozczarowany bo dalem sie uwiezc magii marketingu zamiast na chlodno podejsc do tematu. Czas poszukac czegos z rodziny shimano/daiwa.

U mnie wystarczyło dokrecic knob moneta i naprawde bez zarzutu

Moje revo jak na razie wolne od wad pracuje płynnie, bdb układa żyłkę, hamulec b. precyzyjny, świetny design. Spełnia wszystkie moje oczekiwania. Mogę polecić po pół roku użytkowania.

A którego revo używasz? jak łowienie w gorszych warunkach: śnieg, deszcz, mgla? Chodzi normalnie, nie zatrzymuje się, nie dostaje dziwnych oporów?

Ja przed oddaniem swojego mgx kontaktowalem sie ze sprzedawca ktory powiedzial, ze ten typ tak ma (tarcie podczas krecenia). Podziekowalem i poprosilem o zwrot pieniedzy :-)

Ciekawe ile ten sklep sprzedał tych abu... Może sprzedaje ten konkretny egzemplarz już któryś raz komuś i wie że" ten typ tak ma" kupiłeś przez internet zapewne, a sprzedawca z premedytacją próbuje pozbyć się wadliwej sztuki....

Ja swoje revo wybieralem i zawsze bralem ze sklepu. Trochę wilgoci, deszczu i koniec zabawy, Fakt, że przy sporym mrozie oporówka dawała radę, a shimano czy penn przepuszczało. Te młynki są naprawdę fajne, dopóki nie popada albo dobrze sie ich nie zamoczy. Mówisz, że Twojego nic nie boli i oby tak było. Aczkolwiek jestem ciekaw, jak będzie kręcił, gdy naprawdę dłużej i mocniej połowisz w deszczu lub w kijowych warunkach.

Edytowane przez kleniu25

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam! Dołączę do tematu. Specjalnie zarejestrowałem na  się na forum i pisze w tym wątku bo ma spory problem z drugimi już kołowrotkiem do spinning Revo S40. Tak jak koledzy pisali powyżej jak zawilgotnieje (nie musi padać) lub zmoczy się na małym deszczu nie idzie ściągnąć plecionki z główką 15g :angry: .

Pierwszy kołowrotek oddany był oczywiście na serwis, stwierdzili, że nie są w stanie tego naprawić i że zwrot pieniędzy. Poprosiłem jednak o nowy bo akurat sklep miał na stanie gdyż chciałem dać mu jeszcze jedna szansę. Niestety po 3 tygodniach łowienia (ani razu nie zamoczony) w nowym kołowrotku pojawił się ten sam problem!W 3 miesiące 2 kołowrotki do wyrzucenia :angry: .

Napisałem do Abu z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu, na razie milczą. Jutro odnoszę kołowrotek do sklepu i ponowny serwis ale tym razem już zwrot pieniędzy będzie i zakup coś ze oferty Shimano. 

Wg mnie Abu Garcia RevoS to dosyć droga węglowa zabawka do popatrzenia ale nie do ciężkiego łowienia (czytaj wielogodzinnego). Odradzam wszystkim zainteresowanym zakup tego kołowrotka. 

Witam! Dołączę do tematu. Specjalnie zarejestrowałem na  się na forum i pisze w tym wątku bo ma spory problem z drugimi już kołowrotkiem do spinning Revo S40. Tak jak koledzy pisali powyżej jak zawilgotnieje (nie musi padać) lub zmoczy się na małym deszczu nie idzie ściągnąć plecionki z główką 15g :angry: .

Pierwszy kołowrotek oddany był oczywiście na serwis, stwierdzili, że nie są w stanie tego naprawić i że zwrot pieniędzy. Poprosiłem jednak o nowy bo akurat sklep miał na stanie gdyż chciałem dać mu jeszcze jedna szansę. Niestety po 3 tygodniach łowienia (ani razu nie zamoczony) w nowym kołowrotku pojawił się ten sam problem!W 3 miesiące 2 kołowrotki do wyrzucenia :angry: .

Napisałem do Abu z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu, na razie milczą. Jutro odnoszę kołowrotek do sklepu i ponowny serwis ale tym razem już zwrot pieniędzy będzie i zakup coś ze oferty Shimano. 

Wg mnie Abu Garcia RevoS to dosyć droga węglowa zabawka do popatrzenia ale nie do ciężkiego łowienia (czytaj wielogodzinnego). Odradzam wszystkim zainteresowanym zakup tego kołowrotka. 

Popieram i AMEN ;)

Popieram i AMEN ;)

Dodam na koniec, że jak testuję nowy kołowrotek to zabieram go na 2 weekendy i jest 8 godzinna orka każdego dnia. Jak leży to pożyczam zanjomemu i pytam o opinię.  Zazwyczaj łowie drapieżniki (sandacz, szczupak, okoń)  wiosną i jesienią do pierwszych lodów więc jest chłodno i wilgotno a często i popada.  Tu opisałem RevoS40 ale podobnego testu nie przeszedł wychwalany Ryobi Zauber 4000. W przypadku zaubera po około miesiącu należalo wymienić lożysko rolki kabłąka i było ok ale to pokazuje jak porducenci dla różnych dystrubutorów oszczędzają na podzespołach. Można mieć lożysko za 5pln i japońskie za 50 pln.  

Od dłuższego czasu zastanawiam się  na ile wytrzymałe będą wszystie nowe HI-FI kołowrotki z kompozytów, super lekkie itd. 

Edytowane przez MarCinFin

• 11 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
  • 1 rok później...