venom_666 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 GIII wg. Anosa to był chyba odpowiednik IM7, ale tego jaki blank, to to chyba tylko od nich samych można się dowiedzieć...Twierdzili że budują na Talonie, Sage, StCroix i kilku innych, ale najlepsze było to że "miałeś taki jaki chciałeś", czyli dwie osoby mogły miec identyczne i obie twierdzić że na blanku innej firmy ;-)Kiedyś dawno zamówilismy z kumplem kije niby na talonie (oficjalna wersja przy zamówieniu), z tym że Talon takich blanków w ofercie nie miał... Nastapiło sprostowanie że to Sage, tylko gramatura, składy i dlugości (oraz kolorystyka serii) wskazywały na Loopa (który nota bene w tamtym czasie dla Sage blanki niektóre robił).Gdybyś znał rok produkcji, to można by może jakoś dojśc do tego co w danym czasie twierdził Anos, ale to może też się okazać trzecim rodzajem prawdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerek Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 GIII wg. Anosa to był chyba odpowiednik IM7, ale tego jaki blank, to to chyba tylko od nich samych można się dowiedzieć...Twierdzili że budują na Talonie, Sage, StCroix i kilku innych, ale najlepsze było to że "miałeś taki jaki chciałeś", czyli dwie osoby mogły miec identyczne i obie twierdzić że na blanku innej firmy ;-)Kiedyś dawno zamówilismy z kumplem kije niby na talonie (oficjalna wersja przy zamówieniu), z tym że Talon takich blanków w ofercie nie miał... Nastapiło sprostowanie że to Sage, tylko gramatura, składy i dlugości (oraz kolorystyka serii) wskazywały na Loopa (który nota bene w tamtym czasie dla Sage blanki niektóre robił).Gdybyś znał rok produkcji, to można by może jakoś dojśc do tego co w danym czasie twierdził Anos, ale to może też się okazać trzecim rodzajem prawdy...No niestety roku produkcji nie znam..będę jeszcze próbował gdzieś tego szukać ale wychodzi na to że....marne szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watykanczyk Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zanim zadzwonisz do Pana Andrzeja to jak masz taką możliwość to dowiedz się kto był pierwszym właścicielem wędki. Z tego co wiem to każda wędka jest opisana w Jego notesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerek Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zanim zadzwonisz do Pana Andrzeja to jak masz taką możliwość to dowiedz się kto był pierwszym właścicielem wędki. Z tego co wiem to każda wędka jest opisana w Jego notesie. Z tym to w ogóle będzie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watykanczyk Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 No to powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Małe szanse, że dojdziesz prawdy co to za blank. Nawet jak to talon czy sage to nie ma co liczyć na wierną kopię. Praktycznie obecnie to inna mata, inne żywice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bryzers Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Tak jak poprzednicy pisali zadzwon do ANOS telefon do p. Andrzeja widnieje przy jego aukcji na "alledrogo" . Kije nadal buduje słyszałem ze na blankach zamawianych w anglii. Mam jeden kijek od nigo z pracowni. Rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Kolego może Grzegorz Politowski Ci podpowie co to za blank. To Grzesiu w większości zbroił dla Andrzeja Osowskiego kije. Jak chcesz namiar to @PW.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Witam.Dostałem kiedyś pewien blank od znajomego z zagranicy.Niestety nie wiem jakich on jest parametrów,a i z tym znajomym straciłem kontakt aby cokolwiek się dowiedzieć.Na zdjeciu w załaczniku są oznaczenia,lecz nie wiem jak je odczytać.Może ktoś z was koledzy bedzie w stanie coś rozszyfrować?Pozdrawiam. Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Panowie jak w temacie.Czy na podstawie poniższego zdjęcia jest ktoś kto mi podpowie kto jest producentem takiego blanku lub jest go w stanie zidentyfikować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 A możesz coś więcej napisać ? np. od kogo kupiłeś, kiedy, parametry blanku. Wrzuć więcej fotek.Oplot w dolniku przypomina mi to blank yo-zuri hybrid ale pewnie się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Na jakiej długość jest ta siateczka, podobnie mają japońce, dragon progres, i pewnie wiele innych, napisz czy to miejsce z tej siateczki jest idealnie równe bo moze to być rękaw węglowy zalany żywicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) Siateczka jest tylko do pierwszej omotki od dolnika nie licząc oczywiście uchwytu na przynęty.Długość 268 albo 270 cm., c.w. 5 - 20 g. Edytowane 18 Października 2017 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Stawiam na stare Zebco Hypercast.Miałem taki kij 270cm 5-20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Czy to znaczy, że wedka była przezbrojona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Daj fotkę dolnika i dobre zdjęcie końca tej siateczki wraz omotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Ktos slyszal o takim blanku: CTS Q3108 #6Co to za seria, jakies info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Stawiam na stare Zebco Hypercast.Miałem taki kij 270cm 5-20g.Możliwe , że to TO . Też to miałem, ale rękojeść nie taka. Możliwe , że przezbrojony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Witam.Panowie mam blank przywieziony z Niemiec....Jest na nim symbol ale nie mogę rozszyfrować jakiej marki on jest.Włókna węglowe są przeplatane jakby taśma (kewlarowa?),wydaje mi się że taka mata była użyta do jego budowy.Jest na nim dość dużo żywicy,czy też lakieru...myślę aby oskrobac przed zbrojeniem.Tylko czy nie uszkodzę maty?Co do parametrów to szczyt ma 1.7mm , but nieco ponad 12 mm. Długosc 3.05m.Waga 84g.Akcja wydaje mi się że m-f.Na sucho dość szybko gaśnie...Wydaje mi się że może powstać z tego kijek boleniowy...Panowie może ktoś z was miał kij z podobnym opisem.Prosze o pomoc.Połamania. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Sportex albo jakiś Century Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Sportex albo jakiś CenturyPo czym rozpoznajesz?Dodam że łączenie spigot. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 to sportex, widziałem ich kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 http://www.gebrauchtes-angelgeraet.de/startseite/sportex-made-in-germany/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 http://www.gebrauchtes-angelgeraet.de/startseite/sportex-made-in-germany/Więc pewnie to sportex ...Ale nic o tym symbolu nie znalazłem.Może jakieś katalogi sportex z blankami istnieja.Wiecie coś na ten temat? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Marcin do czego Ci ten katalog, wziąłeś blank do ręki, stwierdziłeś że będzie fajna boleniówka, tu buduj kija . Żaden katalog nie da Ci tego co masz teraz a mianowicie blanku w łapie.Pochwal się jak zbudujesz wędkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi