Skocz do zawartości

Co to za blank? pomoc w identyfikacji...

Rekomendowane odpowiedzi

GIII wg. Anosa to był chyba odpowiednik IM7, ale tego jaki blank, to to chyba tylko od nich samych można się dowiedzieć...

Twierdzili że budują na Talonie, Sage, StCroix i kilku innych, ale najlepsze było to że "miałeś taki jaki chciałeś", czyli dwie osoby mogły miec identyczne i obie twierdzić że na blanku innej firmy ;-)

Kiedyś dawno zamówilismy z kumplem kije niby na talonie (oficjalna wersja przy zamówieniu), z tym że Talon takich blanków w ofercie nie miał... Nastapiło sprostowanie że to Sage, tylko gramatura, składy i dlugości (oraz kolorystyka serii) wskazywały na Loopa (który nota bene w tamtym czasie dla Sage blanki niektóre robił).

Gdybyś znał rok produkcji, to można by może jakoś dojśc do tego co w danym czasie twierdził Anos, ale to może też się okazać trzecim rodzajem prawdy...

GIII wg. Anosa to był chyba odpowiednik IM7, ale tego jaki blank, to to chyba tylko od nich samych można się dowiedzieć...

Twierdzili że budują na Talonie, Sage, StCroix i kilku innych, ale najlepsze było to że "miałeś taki jaki chciałeś", czyli dwie osoby mogły miec identyczne i obie twierdzić że na blanku innej firmy ;-)

Kiedyś dawno zamówilismy z kumplem kije niby na talonie (oficjalna wersja przy zamówieniu), z tym że Talon takich blanków w ofercie nie miał... Nastapiło sprostowanie że to Sage, tylko gramatura, składy i dlugości (oraz kolorystyka serii) wskazywały na Loopa (który nota bene w tamtym czasie dla Sage blanki niektóre robił).

Gdybyś znał rok produkcji, to można by może jakoś dojśc do tego co w danym czasie twierdził Anos, ale to może też się okazać trzecim rodzajem prawdy...

No niestety roku produkcji nie znam..będę jeszcze próbował gdzieś tego szukać ale wychodzi na to że....marne szanse.

• 2 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...

Witam.

Dostałem kiedyś pewien blank od znajomego z zagranicy.Niestety nie wiem jakich on jest parametrów,a i z tym znajomym straciłem kontakt aby cokolwiek się dowiedzieć.Na zdjeciu w załaczniku są oznaczenia,lecz nie wiem jak je odczytać.Może ktoś z was koledzy bedzie w stanie coś rozszyfrować?

Pozdrawiam.post-61235-1446397073,4183_thumb.jpgpost-61235-1446397097,2561_thumb.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

Witam.

Panowie mam blank przywieziony z Niemiec....

Jest na nim symbol ale nie mogę rozszyfrować jakiej marki on jest.

Włókna węglowe są przeplatane jakby taśma (kewlarowa?),wydaje mi się że taka mata była użyta do jego budowy.

Jest na nim dość dużo żywicy,czy też lakieru...myślę aby oskrobac przed zbrojeniem.Tylko czy nie uszkodzę maty?

Co do parametrów to szczyt ma 1.7mm , but nieco ponad 12 mm. Długosc 3.05m.Waga 84g.

Akcja wydaje mi się że m-f.Na sucho dość szybko gaśnie...

Wydaje mi się że może powstać z tego kijek boleniowy...

Panowie może ktoś z was miał kij z podobnym opisem.Prosze o pomoc.

Połamania.

b11744d58c928321e4c305824e865534.jpg082138dfca5989dfba3d8789aa81dd84.jpg292e36e408f38bcd6cdd7b90ffd87f3e.jpg797b2ce36bb55391af0963de634a4fa9.jpg3a0fb87f0379cb4ec7fc21e7188f16f5.jpg5d5274175c4726e9346df165c4ea7710.jpg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Więc pewnie to sportex ...

Ale nic o tym symbolu nie znalazłem.

Może jakieś katalogi sportex z blankami istnieja.Wiecie coś na ten temat?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka