saw Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Witam serdecznie, W nowym roku planuję pierwszy w ?źyciu wyjazd na troć w związku z tym rozglądam się powoli za zestawem. Na trociowe pomorskie łowiska mam kawałek i zapewne nie będę łowił często aczkolwiek kto wie. Chciałbym przygotować zestaw przede wszystkim na rzekę ale r?łwnie?ź do pomachania z pla?źy. Przynęty, woblery 7-9cm, wahadła i obrot?łwki nr 3 i 4. W związku z tym ?źe będzie to zestaw u?źywany sporadycznie nie chciałbym inwestować zbyt du?źych pieniędzy, zaplanowałem na wędkę i kołowrotek kwotę w okolicy 1000zł. Do tego zadania wytypowałem coś takiego: INFINITY Q Troć Meerfo 3,10m 25-50g http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-infinity-q-g5- a3-p573-k7700.html oraz Daiwa Exceler Z 3000 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/exceler-z-a15-p570-k 8999.html Proszę doświadczonych w temacie koleg?łw o opinie:)Czy taki zestaw będzie ok? Mo?źe w tej kwocie jest inna, lepsza opcja? Mo?źe ktoś łowi tą wędką i podzieli się doznaniami? Największe obawy mam o to ?źe przy obrot?łwkach w nurcie szczyt będzie zbyt uległy. Na pierwszy ogień będzie Słupia. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonah009 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Witam polecam ten kij http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/wedki-daiwa-exceler- troc-g5-a211-p1204-k7706.htmlje?źeli będziesz u?źywał go sporadycznie to nie ma sensu dawać tyle kasy bo tu masz o wiele tańszy i tylko 5g cię?źszy, a kij sprawdza się super kilku gramowymi woblerami macha bardzo daleko, ja jestem z niego zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 W kołowrotek to celuj w slammera360 i napewno nie jestem ostatnim kt?łry ci doradzi ten młynek <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/shimano-beast-master -bx-spinning-g5-a3-p208-k6463.htmlMasz 3m bestmastera w promocji za 320zł do tego slammer 360 i zestaw na trotki jak nic!!!!Za 800zł powinieneś się zamknąć w temacie .Tylko jak Ci się spodoba mro?źenie d... na trociach to mo?źe być zaraźliwe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 J?łzek podał ci świetny zestaw,amrozenie d__ na mrozie jest bardzo wciagajace,w zimie z domu do sklepu to i wołami mnie nie wydrze,a rok temu posmakowałem ganiania za pstagami to tu znowu ciezko do domu zagnac z ryb,palce jak grabie a sopel na nosie do kolan wisi,kurde jest cos w tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Hejka.Kiedyś troszkę o to pytałem. Mo?źe coś pomogę http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=207418 msg_207418 PozdroDanielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Pytanie gdzie się wybierasz. Jak Parsęta, Rega czy Słupia to kij w sam raz, jak kt?łraś z mniejszy rzek to mo?źe być l?źej, jakieś 35 -40 gr, a i z pla?źy będzie się wygodniej łowiło i po godzinie czy dw?łch bez brania nie zwątpisz <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Tak naprawdę, to troć z pla?źy, a troć w rzece, to zupełnie inne łowienie i inne wymagania sprzętowe. Na troć w rzece (do typowo polskiego machania cię?źkimi blachami i ostro pracującymi wobkami) potrzeba dość sztywnego (acz bez przesady) kija do 20-25lb. 2,70 zwykle starcza, aczkolwiek na nawisy lodowe 3 i więcej czasami by się zdało. Z kolei z pla?źy, to i 12lb i 3/4oz. często starczy, a typowy 17lb i 1oz, to w sam raz. Coś jakby wielkorzeczny boleniowy. Załatwianie tematu jednym kijem, to upierdliwe rozwiązanie. Kij dobry na rzekę, nad morzem zamęczy, a morsko-brzegowy kucnie pod typowym stra?źakiem w nurcie. Przerąbane Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Tak naprawdę, to troć z pla?źy, a troć w rzece, to zupełnie inne łowienie i inne wymagania sprzętowe. Na troć w rzece (do typowo polskiego machania cię?źkimi blachami i ostro pracującymi wobkami) potrzeba dość sztywnego (acz bez przesady) kija do 20-25lb. 2,70 zwykle starcza, aczkolwiek na nawisy lodowe 3 i więcej czasami by się zdało. Z kolei z pla?źy, to i 12lb i 3/4oz. często starczy, a typowy 17lb i 1oz, to w sam raz. Coś jakby wielkorzeczny boleniowy. Załatwianie tematu jednym kijem, to upierdliwe rozwiązanie. Kij dobry na rzekę, nad morzem zamęczy, a morsko-brzegowy kucnie pod typowym stra?źakiem w nurcie. Przerąbane Pzdr,Fatso Ja to wiem, ale miała być mo?źliwość wash and go czyli dwa w jednym. Swoją drogą to takim kijem 3/4oz te najmniejsze rzeki mo?źna spr?łbować - wielu z takimi kijami widziałem min. nad Redą,ale tam łatwiej o tęczaka ni?ź dorodną troć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Siema:) ja tam mam kij Konger Champion Devon 3m do 50g i RedArca i łowilem w morzu i w rzekach i wszędzie kijek jest super choć kosztowal koło st?łwki, kołowrotek troszkę odczuł morskie kapiele. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Siema:) ja tam mam kij Konger Champion Devon 3m do 50g i RedArca i łowilem w morzu i w rzekach i wszędzie kijek jest super choć kosztowal koło st?łwki, kołowrotek troszkę odczuł morskie kapiele. pozdro Ja wolę l?źejsze zestawy do morza. Kołowrotek zawsze przed takim wyjazdem wypycham smarem. Trochę dłu?źej to wytrzymuje, mała kąpiel po łowieniu te?ź wskazana, ale w słodkiej ju?ź wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 ale Pablo sam wiesz ile razy jest się nad tym morzem:( chocia?ź mnie zawsze strasznie tam ciągnie. Teraz w razie będę jechał to wezmę Kobalta ze stajni Kongera:D:D powinien dać rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Dziękuję wszystkim za pomoc, zauber a szczeg?łlnie slammer odpada, miałem oba i niestety to nie są kołowrotki dla mnie, nie lubie nosić zbędnych kilogram?łw o ile nie jest to konieczne. Zdecyduje się jednak na tego excelera. Co do wędki Waldkowi chciałbym podziękować za przypomnienie kilku wa?źnych element?łw związanych z łowieniem zimą PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ins0mn1a Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Witam wszystkich tak jak w temacie zdecydowalem sie wlasnie na taki zestaw na pomorskie trocie z rzeki dokladnie z Słupi, problem jest tylko taki ze nie wiem na jaki rozmiar kolowrotka sie zdcydowac 3500 czy 4500 bardzo prosze o podpowiedzi posiadaczy badz tez tych ktorzy mieli okazje pokrecic nim troszke, z gory dziekuje za kazda podpowiedz i serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
incognito Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Kongera nie polecam,trzy razy szczytówka się złamała jeszcze na gwarancji,a czwarty raz już po.Slammer dość ciężki ,tylko do dość grubych plecionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cru Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 A co polecacie zamiast tego kongera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi