Kuba Standera Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Luko - a na czym staneło w temacie muchówek, skagitów itd?Jakie zestawy skompletowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Uuu, to dluga historia Ja pojechalem z moim Vision GT4 14ft #10 sparowanym z Airflo Compact 660 grains (floating) i 630 grains (intermediate) i do tego 15ft koncowki w calym zakresie konczac na T20. Tacie zarabali 9 wedek przed wyjazdem w tym 4 ktore mialy jechac na Alaske Na miejscu kupil sobie Echo TR 14ft #9 i do tego Airflo 630 floating i 600 intermediate i cala reszta. Srednio mu ten kij podszedl, ale jak dla mnie to duzo lepiej sie nim rzuca niz moim GT4. Glebiej sie laduje i pieknie oddaje. Jemu nistety nie lezy wiec Z-Axis 13'4 #8 juz jest gdzies w drodze do mojego staruszka a niechciany Echo pojdzie pod mlotek albo ja go przytule po promocyjnej cenie, ktora jeszcze bede musial wynegocjowac <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Echhhhh ... moje oczy by łowiły. Jedna leszczyna, jakiś rex, kawałek żyłeczki tęczówki i by wystarczyło. Dobry aparat w plecak oczywiście to obowiązek. Ale mi przypomniałeś młodość Miałem leszczynę, miałem Rexa, miałem tęczówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Valdez....W ubiegłym roku gotowało się tam od łososia.Rewelacyjny był czerwony vibrax nr4.Zresztą wszystko co jaskrawe(woda ma kolor ciemno zielono bury).Przerażające jest tylko szarpanie ryb przez skośnookich autochtonów.Zresztą nikogo to nie dziwi Tam zadziwiła mnie możliwość łowienia kilkukilowych łososi na żyłkę 0,16 i lekki spinning (taki został mi pożyczony) O dziwo żadnego z kilkudziesięciu nie urwałem!Wypłynęłem też na zatokę po King Salmona(tak go tam zwą) lecz z trola zero brania.Widoki jednak rekompensują wszystko.Podobno nie ma piękniejszych widoków niż na Alasce,ja nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Dorzucam troche fotek dla zainteresowanych tematem. Moze i sa piekniejsze widoki, zalezy co kto lubi, ale tu widoki sa jeszcze podparte rybnymi wodami, a dla wedkarza to chyba sprawa podstawowa. Dla mnie najwazniejsze jest to, ze dotarcie na Alaske jest stosunkowo latwe, a przede wszystkim to cywilizowany kraj i turysta jest traktowany z szacunkiem, a nie jak intruz i przybleda. Copper River - duza rzeka, bez lodki w zasadzie nie ma co probowac, na zdjeciu jej srodkowo gorny odcinek, im nizej tym wieksze i bardziej niedostepna. Sieja z Paxson Lake, pychota, wersja rzeczna jest chudsza i juz nie tak smakowita, ale wciaz lepsza niz lipien. Obozowisko i przygotowania do kolacji. Wieczor byl wyjatkowo cieply, ale w nocy temperatura spadla ponizej zera (pierwsza polowa lipca!!!) i na jednym z bocznych koryt za obozem pojawila sie cienka warstwa lodu na stojacej wodzie. Lipienie braly na wszystko, mokra mucha, suchar, nimfa, streamer, nawet kilkunasto centymetrowy intruder na kingi nie byl dla nich za duzy. Kenai River. Ciezki sezon, podobno dawno tak slabo nie bylo. Przed naszym przyjazdem zakazano wszelkich dodatkow zapachowych i ikry. Tu rybka u sasiadow. A tu Mariusz silujacy sie z kingiem 30-35 funtow. Juz przy lodce ryba zrobila piekna swiece i fotki do albumu nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Piękne klimaty, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Fajna ta Alaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Dorobilem jeszcze troche fotek, zrobi sie maly miks bo nie jest po kolei, ale co tam. Widoczek w drodze do Port Valdez: Poczatek rzeki w gorach: Akcja z gorbuszami ze slonej wody trwala non stop, zarowno w dzien: Jak i w nocy: Palia jeziorowa, jedyna wyjeta, ale widzielismy ich sporo tylko nie reagowaly na nasze muchy. Lapalismy w poludnie, a podobno to najgorsza pora. Niestety na powtorke juz nie mielismy okazji (i mam kolejny powod, zeby tam wrocic ) Mariusz wyspeyowal teczaka: Ja nerke: Kingi byly, ale niestety tylko z trollingu: Przelom Gulkany. Tu spekalismy i sprowadzilismy ponton na linach: W drodze powrotnej. Do zobaczenia za rok: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dla takich klimatów warto sprzedac dom w PL i wyjechac tam na stałe,kupic GMC pick-upa,kijka Talona,kręciołek Saltige Game i załowić sie na smierć.Tu w PL pozostaje wydrukowac zdjęcie i powiesić na ścianie nad łożkiem ,by się miało piękne sny o tej krainie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Widoki, aż serce boli, a ja przez kolejny rok w pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Ależ klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Coś wspaniałego,ale nie każdemu jest dane tam pojechać i łowić :blush:może dopiero w krainie wiecznych łowów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi