Bolo8888 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Ballistic i prorex cenowo to chyba powyżej caldii. Czy to faktycznie klony daiwy BG?, Ma ktoś już może schemacik Fuego LT. Edytowane 9 Grudnia 2017 przez Bolo8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Nie wiem jak oni to zrobili... ale posiadam model daiwy GB w rozmiarze 4000 i ma obudowę całą z zaion wraz z rotorem. Ilość łożysk tą samą co ballistic LT 4000 ale wagowo różnica bardzo duża....??? jak oni to zrobili hmm??? chyba że zmniejszyli znacznie większość korpusu lub cieńszą obudowę? Edytowane 9 Grudnia 2017 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan..k Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Nie wiem jak oni to zrobili... ale posiadam model daiwy GB w rozmiarze 4000 i ma obudowę całą z zaion wraz z rotorem. Ilość łożysk tą samą co ballistic LT 4000 ale wagowo różnica bardzo duża....??? jak oni to zrobili hmm??? chyba że zmniejszyli znacznie większość korpusu lub cieńszą obudowę?Cały kołowrotek jest mniejszy gabarytowo włącznie z rotorem i szpulą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Tak też myślałem czyli poszli w shimanowskie zabawki...Tylko jestem ciekaw czy rozmiar 4000 podoła tym samym obciążeniom co starsze konstrukcje z tego rozmiaru. Edytowane 9 Grudnia 2017 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Nareszcie jest filmik z wnętrzem Tatuli i Ballistic LT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Miałem okazję ostatnio pobawić się tym ballistickiem. Strasznie małe te nowe daiwy. Wręcz zabawkowe bym powiedział.Co do pracy to hmm... kręci jakoś mnie się wydaje znacznie gorzej niż moja daiwa GB. Tzn jest jest jakiś delikatny szumik ze środka ale akurat to mi nie przeszkadzało. Bardziej dochodziły dziwne odgłosy ze środka ze skrajnych położeń posuwu góra jak i dół takie jak by przeskakiwanie.Zastrzegam że miałem okazję pokręcić jednym egzemplarzem. Jak bym miał wybierać to bym wybrał jednak daiwę GB która też jest z zaionu i wygląda jak dla mnie lepiej.Na pewno o wiele lepiej kręci niż ten egzemplarz ballistic-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Wraz z całą serią "LT Concept" Daiwa wprowadziła dwa nowe rozmiary, 2500 i 4000, które nie mają swoich odpowiedników w starej rozmiarówce tej firmy.Znalazłem filmik, na którym pokazane są oba nowe rozmiary w porównaniu do starszych modeli - ciekawe jak się to ma do rozmiarów Shimano 2500 i 4000 - wyglądają podobnie, ale prawdopodobnie Daiwy mają nieco szersze szpule. Co do porównania z modelem BG, o który zapewne chodziło - nie jest on wykonany z Zaionu - body jest z aluminium, a rotor z (raczej miękkiego) kompozytu, ale jest bardzo udaną konstrukcją i tylko niewiele cięższą. Ponieważ cena Ballistic'a i Prorex'a LT jest u nas stsonkowo wysoka, jestem jeszcze bardziej ciekaw jakiego rodzaju przekładnię zastosowali w tańszych modelach Exceller LT i Fuego LT. Jeśli mechanicznie są tak samo dobre jak BG to jest to bardzo ciekawa propozycja do wszystkich zastosowań spinningowych w Polsce, z wyjątkiem może sumowania Pozdrawiam! https://www.youtube.com/watch?v=JEJXs6FSySs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Raczej powiedziałbym że u nas jest taniej niż w stanach bo tam cena jest wywindowana na 260-290 dolarów a to się przekłada na 900-1000żł U nas można kupić te młynki za 750-900 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Wraz z całą serią "LT Concept" Daiwa wprowadziła dwa nowe rozmiary, 2500 i 4000, które nie mają swoich odpowiedników w starej rozmiarówce tej firmy.Znalazłem filmik, na którym pokazane są oba nowe rozmiary w porównaniu do starszych modeli - ciekawe jak się to ma do rozmiarów Shimano 2500 i 4000 - wyglądają podobnie, ale prawdopodobnie Daiwy mają nieco szersze szpule. Co do porównania z modelem BG, o który zapewne chodziło - nie jest on wykonany z Zaionu - body jest z aluminium, a rotor z (raczej miękkiego) kompozytu, ale jest bardzo udaną konstrukcją i tylko niewiele cięższą. Ponieważ cena Ballistic'a i Prorex'a LT jest u nas stsonkowo wysoka, jestem jeszcze bardziej ciekaw jakiego rodzaju przekładnię zastosowali w tańszych modelach Exceller LT i Fuego LT. Jeśli mechanicznie są tak samo dobre jak BG to jest to bardzo ciekawa propozycja do wszystkich zastosowań spinningowych w Polsce, z wyjątkiem może sumowania Pozdrawiam! https://www.youtube.com/watch?v=JEJXs6FSySsNie chodziło mi o daiwę BG tylko o GB ona jest cała z zaionu. W zasadzie to praktycznie jak caldia. Mocna maszynka.Ballistic 4000 wygladał przy niej jak zabawka.Również odbiegał pracą na minus.Chciałem co prawda kupić model 2500 lub 3000 ale zniechecił mnie zabawkowy design.Chyba kupię też GB z rozmiaru 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Nie chodziło mi o daiwę BG tylko o GB ona jest cała z zaionu. W zasadzie to praktycznie jak caldia. Mocna maszynka.Ballistic 4000 wygladał przy niej jak zabawka.Również odbiegał pracą na minus.Chciałem co prawda kupić model 2500 lub 3000 ale zniechecił mnie zabawkowy design.Chyba kupię też GB z rozmiaru 2500.A co to za Daiwa GB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Nie chodziło mi o daiwę BG tylko o GB ona jest cała z zaionu. Nie widziałem jeszcze daiwę GB - wcześniej googlowałem i niczego nie znalazłem oprócz modelu BG Mógłbyś podlinkować jakiś opis albo dokładny model? Edit: Czy chodzi o model Generation Black? Edytowane 2 Stycznia 2018 przez kineret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Nie widziałem jeszcze daiwę GB - wcześniej googlowałem i niczego nie znalazłem oprócz modelu BG Mógłbyś podlinkować jakiś opis albo dokładny model? Edit: Czy chodzi o model Generation Black? http://daiwafishing.com.au/products/generation-black/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zakupiłem prorex lt:D Maślana praca , tylko rzeczywiście przy szybszym obrocie słychać szum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Z dwa km 0.16 wejdzie???? Edytowane 16 Stycznia 2018 przez Tom Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) pewnie tak kołowrotek gabarytowo mniejszy od stradicaC3000 , i pojemność szpuli producent podaje 0,33 150 metrów 0,16 to powinno wejść ze 300 metrów Edytowane 16 Stycznia 2018 przez Derrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 pewnie tak kołowrotek gabarytowo mniejszy od stradicaC3000 , i pojemność szpuli producent podaje 0,33 150 metrówJaki to rozmiar? Jak ze sztywnością rotora i stopki kołowrotka? Czy jak podłączysz młynek do wędki stopka ugina się pod obciążeniem? Jak ze sztywnością tego Zaionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Jaki to rozmiar? Jak ze sztywnością rotora i stopki kołowrotka? Czy jak podłączysz młynek do wędki stopka ugina się pod obciążeniem? Jak ze sztywnością tego Zaionu? Jest to rozmiar 3000-DStopka się nie ugina ,a zaion sprawia wrażenie że jest dużo mocniejszy od materiału ci4+ od shimano( pomimo że nie mam nic do zarzuceniu stradicowi )Dodatkowo ci4+ jest materiałem błyszczącym a zaion w prorexie jest matowy . Cała konstrukcja sprawia wrażenie solidnej ;p Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Dobrze wiedzieć, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zaion jest bardzo sztywny nie ma się co obawiać go. Spokojnie moze konkurować z magnezowym body.ci4 od shimano jest znacznie bardziej plasticzane niż zaion daiwy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 powiem tak jak złapiesz ci4+ tworzywo to poczujesz że to plastik ,natomiast jak dotkniesz zaion to masz wrażenie jakbyś twardy metal miał w dłoni ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) Pierwsze kilka wypadów za prorexem lt, kołowrotek sprawuje się wyśmienicie bezszelestna praca plus maślana sprawia że ten model wyśmienicie sprawuje się warunkach bojowych i ten czuły hamulec ATD , max główki jakie używałem 15 gram kołowrotek dużo lepiej daje radę niż shimano stradic ci4+ w rozmiarze 3000, na pewno jest wart swojej ceny . Edytowane 1 Lutego 2018 przez Derrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
władek Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Witam ! mam pytanie Panowie czy może ktoś z was zmierzyć średnicę zewnętrzną szpuli nowej odsłony Daiwy LT 4000 np. model Legalis itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 (edytowane) Pytanie do bardziej zorientowanych niż ja. Czym różni się Ballistic LT od Prorex LT oprócz koloru?. Edytowane 8 Marca 2018 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Uszczelnieniem i ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) Ok dzięki. Przełożeniem też. Mag seald mi umknął. Edytowane 11 Marca 2018 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi