Skocz do zawartości

Kołowrotek Daiwa Ballistic LT

woblery L.E.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam z tym kołowrotkiem pewien kłopot. Wszystkie poprzednie edycje miały lepszą przekładnię (tu ta sama co i we Fuego i Exceler) i jednak korpus z Zaionu a nie Zaion V jak w tańszych modelach. Nie mówię że to zły kołowrotek. Zwracam tylko uwagę na fakt że jest pozycjonowany materiałowo niżej niż poprzednie wypusty. Cena moim zdaniem dość wysoka.

post-68582-0-98140000-1661777765_thumb.png

Edytowane przez MatB

Na opakowaniu od kolowrotka jest napisane „zanion V” wiec chyba w tej tabelce jest błąd natomiast przekladnia jest toughdigigear.

Dzisiaj zabralem ballistica mq na krotki wypad nad rzeke. Nie chce mi sie zbytnio rozpisywać bo nie ma o czym. Wypowiem sie za kilka miesiecy.

Na dzisiaj nje polecam tego kolowrotka w tej cenie.

Edytowane przez hose4ras
  • Like 2

Ja mam z tym kołowrotkiem pewien kłopot. Wszystkie poprzednie edycje miały lepszą przekładnię (tu ta sama co i we Fuego i Exceler) i jednak korpus z Zaionu a nie Zaion V jak w tańszych modelach. Nie mówię że to zły kołowrotek. Zwracam tylko uwagę na fakt że jest pozycjonowany materiałowo niżej niż poprzednie wypusty. Cena moim zdaniem dość wysoka.

A jaki dokładnie masz z nim kłopot?

A jaki dokładnie masz z nim kłopot?

Bardzo go chciałem kupić odkąd pojawił się w katalogu. Potem obejrzałem w sklepie, potem pokręciłem nad wodą kołowrotkiem kolegi. Na końcu zajrzałem w portfel i przeanalizowałem konkurencję. Nadal bardzo mi się podoba z wyglądu ale chyba nie jest po prostu tym, jako całość, czego oczekiwałem.

• Like 1

Na opakowaniu od kolowrotka jest napisane „zanion V” wiec chyba w tej tabelce jest błąd natomiast przekladnia jest toughdigigear.

Dzisiaj zabralem ballistica mq na krotki wypad nad rzeke. Nie chce mi sie zbytnio rozpisywać bo nie ma o czym. Wypowiem sie za kilka miesiecy.

Na dzisiaj nje polecam tego kolowrotka w tej cenie.

Zarówno przekładania jak i materiał korpusu jest z taki sam jak w modelach z półki niżej. Może nie do końca precyzyjnie się wyraziłem w poprzednim wpisie. Tabelka jest zgodna z tym co na pudle.

Tak naprawde nie wiem jak jest roznica miedzy tymi śmiesznymi plastikami zwanymi zanion i zanion v :) Tabelka ktora załączyłem jest slabo czytelna, przynajmiej na telefonie. Jednak pewnym jest ze korpus i rotor jest w ballisticu mq wykonany jest z plastiku zanion V.

Kolowrotek jest Ok ale cena jest przesadzona.

Jak ktos ma 1000zl i zastanawia sie nad tym modelem to powiem szczerze ze lepiej dolozyc pare setek i poszukac chocby używanej certate lt….

Ech... Chyba trzeba będzie dozbierać do luviasa lub presso. Rozważam jeszcze airty LT MQ. Ale nie wiem czy będzie lepiej jak w w/w przypadku, bo cena wyższa o 300-400 zł, a w katalogu dużo wyżej nie stoi.

Airty LT MQ. Tak właśnie powinien wyglądać nowy wypust Ballistica.

Zwykły Luvias MQ to dobry kierunek i zamierzam się dookoła niego pokręcić i sprawdzić co i jak. 

Edytowane przez MatB

• 8 miesięcy temu...

I tak i nie, różnica jest w szpuli i pojemności, na to bym zwracał uwagę przy wyborze miedzy tymi dwoma rozmiarami. Jeżeli nie potrzebujesz większej pojemności i średnicy szpuli bierz 3000.

To trochę jak z 2500 Shimano body to samo a 3 warianty głębokości szpuli 2500S / 2500 / C3000 z różnymi mocami hamulca.

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Hejka

Udało mi się kupić Ballistic MQ LT 4000 w dobrej cenie z DE.

Pytanie do użytkowników tego młynka czy też macie takie cykliczne obcieranie podczas szybszego kręcenia ? Dla mnie to hałas z łożyska oporowego. Czy ten typ tak ma ?

Jeszcze nie był nad wodą ale już mnie ten hałas irytuje.

Nie pomogę,ja łowię normalnie i nic mi nie szumi i nie ociera. Z tym że ja nie sprawdzam kołowrotków w taki sposób jak na załączonym filmie.Do Ballistica nie dawałem podkładki pod szpulę bo nawój jest ok,do BG MQ dorzuciłem jedną bo był lekki stożek. Dla mnie to żaden problem, po to są w pudełku żeby w razie potrzeby ich użyć. W Stradicu pamiętam że również dokładałem.

Edytowane przez mepps

• 4 miesiące temu...