Chcę kupić model echosondy LOWRANCE LMS-522C iGPS z wbudowanym GPS ale sprzedawca oferuje go bez przetwornika. W opisie na stronie podane są parametry: jeden z nich to częstotliwość 200kHz.
Czy jest jakaś zależność częstotliwość/stożek przetwornika?
Jaki przetwornik będzie pasował do tego modelu najlepiej nadający się do pływania po jeziorach? Jedyny jaki znalazłem to model LOWRANCE HST-WSBL 83/200 kHz ale z tego co wyczytałem ma kąt stożka 20stopni . Chciałbym oczywiście dobrać do tego modelu przetwornik z możliwością pomiaru temperatury. Co sądzicie ogólnie o tym modelu echosondy i jak się sprawuje jego użytkownikom?
Pytanie
-PYTOON-
Panie/Panowie, pytanie do speców od echo.
Chcę kupić model echosondy LOWRANCE LMS-522C iGPS z wbudowanym GPS ale sprzedawca oferuje go bez przetwornika. W opisie na stronie podane są parametry: jeden z nich to częstotliwość 200kHz.
Czy jest jakaś zależność częstotliwość/stożek przetwornika?
http://www.lowrance.com/Products/Marine/Full-Size-SonarGPS-C hartplotter-Combos/LMS-522C-iGPS/Specifications/
Jaki przetwornik będzie pasował do tego modelu najlepiej nadający się do pływania po jeziorach? Jedyny jaki znalazłem to model LOWRANCE HST-WSBL 83/200 kHz ale z tego co wyczytałem ma kąt stożka 20stopni
. Chciałbym oczywiście dobrać do tego modelu przetwornik z możliwością pomiaru temperatury. Co sądzicie ogólnie o tym modelu echosondy i jak się sprawuje jego użytkownikom?
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam,
Krzysiek
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi