mariusz! Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 WitamSukcesywnie uzupełniam braki sprzętowe wędek których z różnych powodów kiedy były dostępne jako nowe nie kupiłem.Teraz chciałbym zakupić kijek krótki w większej mocy na dużą rybę. Wybór padł na serię powermesch w starej serii tej z oplotem po całości blanku. Czy blanki są dobrze doszacowane pod względem mocy i c.w. Warto szukać i kupić taki kijek czy wartość bedzię raczej kolekcjonerska? Każda informacja pomocna.Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Są to kije legenda,mam je wszystkie długosci i c.w.,mimo że ostatnio łapie kijami ze stajni st,croix, daiwy zostaną u mnie na zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz! Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Możesz powiedzieć coś więcej na temat tych mocniejszych? Jakie hole mają za sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Masz szczegółowy opis na fishing test. Ogólnie wędki według wielu są przeszacowane. Ja korzystam z wędki w gramaturze 10-35 i jestem zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Masz szczegółowy opis na fishing test. Ogólnie wędki według wielu są przeszacowane. Ja korzystam z wędki w gramaturze 10-35 i jestem zadowolony.Ale to chyba nie o tego PowerMesha chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz! Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ale to chyba nie o tego PowerMesha chodzi . Chyba o tego, przynajmniej dla mnie. Tylko testujący jacyś mocno wymagający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 A ja myślałem,że stara seria Power Mesha to ta:http://olx.pl/oferta/daiwa-power-mesh-CID767-IDbgBvd.htmlSam mam model tej serii,z początku lat 90-tych,nie rozdziewiczony,ale czuć w nim moc .No i to jest prawdziwy vintage . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz! Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 A znajdziesz coś starszego ;-) Widzisz za luksus trzeba zapłacić. Za tą cenę można mieć dwie "mniej stare" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Starszego już nie było,niestety . Ale jak widać,im kijek starszy,tym lepszy (nie tylko tej firmy),jedynie przelotki w tym kiju to nieporozumienie,podejrzewam,że z pletką to on nie będzie współpracował,za to PowerMesh Phantom już tak,bo był na Fuji SIC-ach,ale znaleźć coś takiego,to raczej niemożliwe,a sam kij był duuużo droższy od zwykłego PM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Starszego już nie było,niestety . Ale jak widać,im kijek starszy,tym lepszy (nie tylko tej firmy),jedynie przelotki w tym kiju to nieporozumienie,podejrzewam,że z pletką to on nie będzie współpracował,za to PowerMesh Phantom już tak,bo był na Fuji SIC-ach,ale znaleźć coś takiego,to raczej niemożliwe,a sam kij był duuużo droższy od zwykłego PM.Phantom,to luksusowa odmiana Power Mesha. Przelotki - Fuji SIC. Szczytowa flanged. (fantastycznie wypolerowane). Kijek bardzo starannie wykonany.Komponenty z górnej półki.Korek Premiera 1990! .Upływ czasu zrobił swoje.Najwłaściwsze miejsce dla tej perełkito makatka nad kominkiem. ( oczywiście do kompletu EX z 1990). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Dokładnie,od tamtego czasu w technologii wytwarzania kijów prawie nic się nie zmieniło,a jakość spadła,łezka się kręci,kiedy oglądam czasami stare katalogi,DiaFlashe,Phantomy i inne "rupiecie",które w dzisiejszych czasach,gdyby były produkowane,to pewnie nie raz by zaskoczyły niedowiarków,no ale cena mogłaby niektórych zabić,w końcu głównym powodem zaprzestania produkcji DF były koszty produkcji...Z ciekawości zapytam,masz tego Phantoma? Bo to niesamowicie rzadki kij,widziałem kiedyś jedną,jedyną aukcję i to najkrótszego i najdelikatniejszego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Tak mam taki komplecik - nowiutki . Power Mesh PHANTOM (Trout design).240cm, lure 3/16 - 1 OZ, line 6 - 14 lb.EX - 750. "Wisi" razem z dziesięć lat starszym ABU.Pstrągowy Diplomat + zielony Cardinal . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ja co jakiś czas zaglądam i poszukuję pierwszych wypustów Power Mesh , ale ciężko coś nabyć . Jednego kupiłem do 14 gram , 213 cm i jestem pod wrażeniem tak magicznego ugięcia .Wędka jak najbardziej użytkowa po małym przelotkowym tuningu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ja co jakiś czas zaglądam i poszukuję pierwszych wypustów Power Mesh , ale ciężko coś nabyć . Jednego kupiłem do 14 gram , 213 cm i jestem pod wrażeniem tak magicznego ugięcia .Wędka jak najbardziej użytkowa po małym przelotkowym tuningu . Całkowicie się zgadzam.Ugięcie i praca idealne pod woblera.Wahadełka i obrotówki OK. Gumy niestety nie. Od współczesnych rozwiązań odstaje spacing ( 30,20,16 ... wszystkiego 7szt).Co do jakości polerowania pierścieni, to jestem pod wrażeniem - Fuji najpewniej w tym okresie zwolnił ze smyczy swoich księgowych.(To w tych "złotych" latach wyrobił sobie renomę. Kupony odcina do dziś)Uchwyt piękny,ze stopu "amelinium".Rysuje jednak stopkę kołowtotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 To trzymaj bracie dla przyszłych pokoleń,niech wiedzą,że kiedyś liczyła się jakość .Phantom był w 3 długościach,najdłuższy to 9' i 10-40g -fajny uniwersał.Ja mam zwykłego 2,40 15-40,dość sztywny w porównaniu do Shimano i czuć moc,ponoć dobrze nadaje się na szczupaka z łódki,ale jak wspomniałem,te przelotki to tylko pod żyłkęJa mierzę z kolei w starego DiaFlasha,ale gotówki na razie nie mam wystarczająco dużo,ale powoli coś chomikuję.Co do rysowania stopki-można nałożyć na końce kawałek rurki termokurczliwej i lekko podgrzać-ładnie się obkurczy i będzie stanowić zabezpieczenie przed rysowaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz! Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Chylę czoła panowie nad Waszą wiedzą na temat tych wędek. To prawda, że czasy gdzie w firmach do powiedzenia mieli więcej konstruktorzy niż księgowi minęły i chyba nie powrócą. Mało kto pozwalał sobie na wypuszczenie bubla. Dziś produkcie przeniesione do Azji cięcie kosztów, jakości, błędne koło. Z drugiej strony zastanawiam się czy za lat dwadzieścia nie będziemy poszukiwać kijów dziś produkowanych. Na razie szukam i czytam, a może kiedyś zapukam do kolegi Punka i poproszę o uszczuplenie Jego arsenału ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ja na razie nie mam rozbudowanego arsenału z prostego powodu-zestaw kijków,który chciałbym chciał mieć,kosztuje tyle,co kilka bardzo dobrej klasy wyrobów z pracowni,a kasy niestety nie wytrzepię z rękawa,więc czekam cierpliwie i zbieram . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz! Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Cierpliwość jest cnotą godną wędkarza. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Cierpliwość jest cnotą godną wędkarza. PowodzeniaJak patrzę na kurs naszej waluty i przyszłą politykę pieniężną tego rządu,to widzę,że cierpliwość i to anielska w tym wypadku będzie rzeczywiście bardzo potrzebna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pranagal Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Powermesh to była udana seria swojego czasu im starsze wypusty tym lepsze bo blanki miały ochronę z prawdziwych plastrów "mesh" a w tych nowszych plaster "mesh" to tylko tapeta dekoracyjna, bynajmniej taką opinie usłyszałem w pracowni Kawalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Powermesh to była udana seria swojego czasu im starsze wypusty tym lepsze bo blanki miały ochronę z prawdziwych plastrów "mesh" a w tych nowszych plaster "mesh" to tylko tapeta dekoracyjna, bynajmniej taką opinie usłyszałem w pracowni KawalecTy pregnant jakie kuźwa plastry? Poczytaj leszczu i specu od WSZYSTKIEGO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Ja użytkuje takową wędkę daiwa powermesh(mocna siatka)-stara jak świat u mnie ma dożywocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszxt Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Witam wszystkich fanow starych PM. Ja osobiscie używam 4 takowych patyków od 2*18gr, 25 gr i 35. Wszystkie w wersji 270cm. Mam modele te troche nowsze bo kupione w latach 2007...2009 gdzie jeszcze można bylo je dostac w sklepach. Szokuja moca mimo pozornej delikatnosci, na wersje do 25 gr wyciagalem bolenie pod 70 cm bez popuszczania linki z kolowrotka. Wersja do 35 gr ma za sobą hol sumka 140cm w bardzo mocnym nurcie gdzie giela sie całkowicie tez rekojeść. Brawa dla konstruktorow bo poszli na calosc budujac te kije. Pomimo tylu lat na każdym z nich przelotki sa cale, omotki niepopękane,korek ok,tak jak i uchwyt. Mimo ze łowilem team dragonami i world championami (ktore sprzedalem) zawsze wracam do swoich Pm i wiem że maja u mnie dożywocie, bo niestraszne są im przylowy i urazy mechaniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Coś w tym jest. Co prawda nie mam PM, ale mam pierwszy wypust Daiwy infinity Q. To jedyny spin, jaki sobie zostawiłem po przejściu na casta. PM rzucałem,kumplowskim. Kij godny zaufania. Czuć w nim coś, czego brak w nowych konstrukcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pranagal Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Ty pregnant jakie kuźwa plastry? Poczytaj leszczu i specu od WSZYSTKIEGO.Leszcza to poszukaj u siebie w rodzinie i jeszcze jedno idź do okulisty bo nawet nie umiesz przeczytać mojego loginu.A jak nie wiesz o czym pisałem wcześniej dzwoń do Zbyszka Kawalca on Ci wszystko wyjaśni co dla ciebie niepojęte HEHEHE.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi