Guzu Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 A co będzie jak zaczną mówić ?Komisja sejmowa ws węgorzy i sandaczy ?Nie rozumiem zagrożenia, a na pewno go nie czuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 to chyba najlepsza wiadomość Może dlatego Paweł, że już nie ma się o co bić,- tak przynajmniej podpowiada mi złośliwa część szarych komórek ....nie wypowiadam się w tym temacie bo mnie nie dotyczy, co nie znaczy, że nie życzę Wam koledzy rybnych wód zarządzanych jak marzenie....Kiedyś w jakimś wątku pt: "nawalamy PZW" wypowiedziałem się, że moim zdaniem małe i średnie Towarzystwa Wędkarskie z aktywnymi członkami wydają mi się najlepszą drogą do poprawy....Jak dotąd zdania nie zmieniłem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Uważny obserwator dostrzeże, że nie tylko ludzie z OM nie weszli do ZG. Również przykrość ta spotkała ludzi z Poznania. Oba te okręgi (nie licząc Katowic) należą do największych i najbogatszych w Polsce. Jestem przekonany. że przyszły rok będzie jednym z najciekawszych w historii PZW. Na twoim miejscu nie cieszyłbym się, bo możesz się jeszcze mocno zdziwić.Pozdrawiam M.Co nam grozi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Co nam grozi? Edytowane 23 Października 2017 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 A co będzie jak zaczną mówić ?Komisja sejmowa ws węgorzy i sandaczy ?Nie rozumiem zagrożenia, a na pewno go nie czuję Pierwsze im nie grozi, drugie również, a w przypadku trzeciego(napisze nieco obrazowo) tak samo rozumuje i czuje antylopa tuż przed pożarciem przez lwa .PS. To co się stało bynajmniej mi osobiście nie przeszkadza ale też nie postrzegam tego jako przełomowe wydarzenie i nie spodziewam się tu jakiejkolwiek rewolucji. Nie jestem już dzieckiem. Traktuję to jako klasyczną wojnę w korporacji. Jeśli ktoś myśli, że chodzi tu o jakiś konflikt idei, sposobu poostrzegania przyszłości to się głęboko myli.Pozdrawiam M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 A na jakie to pozytywne zmiany licza wedkarze zrzeszeni w PZW ? Właśnie.Kiedyś na okręg słupski(obok bydgoskiego) kupowałem całoroczną opłatę.Się wyleczyłem-troci nie ma.W tym roku mam też całoroczne Krosno-po raz ostatni. Aby było lepiej musimy zmienić mentalność wędkarzy,prezes nic nie pomoże.Zostaję przy jednym okręgu.Aby łowić ryby,trzeba łowić tam gdzie nie ma innych wędkarzy,tam gdzie nie docierają zarybienia i odłowy,gdzie nikt nie ingeruje w ichtiofaunę.Wciąż są takie miejsca. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Właśnie.Kiedyś na okręg słupski(obok bydgoskiego) kupowałem całoroczną opłatę.Się wyleczyłem-troci nie ma.W tym roku mam też całoroczne Krosno-po raz ostatni. Aby było lepiej musimy zmienić mentalność wędkarzy,prezes nic nie pomoże.Zostaję przy jednym okręgu.Aby łowić ryby,trzeba łowić tam gdzie nie ma innych wędkarzy,tam gdzie nie docierają zarybienia i odłowy,gdzie nikt nie ingeruje w ichtiofaunę.Wciąż są takie miejsca.W punkt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 https://youtu.be/k_ntT3Pa5Vo Panowie z WP będą mieli okazję porozmawiać z nowym Prezesem i proszą o pytania od nas zwykłych wędkarzy - może warto tu się udzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Ograniczenie połowów sieciowych, grodzenia odcinków przyujściowych rzek Bałtyku, utworzenie większej ilości odcinkow "no kill", częstsze kontrole, zarybianie zgodne z najnowszą wiedzą, nakaz przeprowadzania wszystkich zawodów wędkarskich na żywej rybie, ograniczenie ilości tych zawodów i badanie zgodności regulaminu z prawem-obnizanie wymiarow, wplyw na turystykę kajakowo-pontonowa w porozumieniu z innymi podmiotami-weekend dla wodniaków weekend dla wedkarzy na wydzielonych odcinkach rzek, monitorowanie dzialań lokalnych trucicieli wód, wplyw poprzez swój organ - WW na propagowanie c&r, no i pewnie kazdy z Was coś jeszcze by dorzucił Ale to co istotne, co w gruncie rzeczy być moze najwazniejsze to zmiana wizerunku wedkarza i wedkarstwa w Polsce.Faceta ktory po pijaku utopil sie wypadajac z łódki lub dryfuje na krze i woła o pomoc wymachujac wedką musi w świadomosci publicznej zastapić świadomy wedkarz przyrodnik, nastawiony na ochrone przyrody i obcowanie z naturą.To mozna uczynić poprzez media, a szczególnie telewizje poprzez rozsadne wywiady, programy informacyjne, należy ocieplać nasz wizerunek promując wędkujace panie, wędkarzy bioracych udział w przedwsięwzieciach naglasnianych z wyczuciem i smakiem. Niestety wstawiony obdartus z trupem w rece nie podnosi naszego prestizu.Tak wiec Pan Prezes musi czuwać by tam gdzie ma na to wpływ-a przecież ma niemały- obraz wędkarza kojarzył sie z nowoczesnoscią, schludnoscią, poszanowaniem natury, by umiejetnie "podpiąć się" pod ekologiczny trend zyskujacy wciąż nowych zwolennikow.Ograniczyć połowy znaczy zmienić operaty. A operaty piszą okręgi a nie ZG. Ile więcej tych odcinków "no kill" ? 2 ? 3 ? Wpływ na ilość strażników PSR przez PZW jest żaden. Wiedza do zarybiania jest przez nas wędkarzy zupełnie niepotrzebna . Będą tacy co uważają że tylko sumem , no może trochę szczupaka. Ale inni stwierdzą że w żadnym wypadku bo im sumy karpię wyżrą więc więcej karpia i żadnych drapieżników. O zawodach niewiele wiem bo nie startuje ale zgadzam się z proponowanymi zasadami. Weekend dla kajakarzy i weekend dla wędkarzy nie przejdzie - rozwiązania brak. Kajakarze będą uważali że wszystkie weekendy od maja od października powinny być ich bo jest ciepło i nie muszą ustępować nawiedzonym facetom z kijem.Jasne że WW mogłoby propagować C&R jako organ ale jak pogodzić interesy zwolenników C&R ze zwolennikami świeżej smażonej ryby ? Jaką telewizję ? Jakie media ? Kto będzie się zajmował takimi pierdołami jak wędkarstwo jak ma reformę szkolnictwa, 500+, islamskich terrorystów, reformę zdrowia, podwyżki cen ropy czy huragan na Karaibach. Każdy z tych tematów jest dużo bardziej atrakcyjny medialnie niż jakieś popierdółki o środowisku wodnym i tym co tam żyje . Prezes bez reszty ZG chyba niestety niewiele może ale może mu przynajmniej nie będą przeszkadzać. Mnie też zastanawia brak kogoś z OM w ZG. Czyżby coś kombinowali ? Bo tak żeby odpuścić sobie ? Czy może przekombinowali i wypadli z siodła ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Wcale nie odpuścili.Mniejsze okręgi dogadały się i zakończyły hegemonię "sympatyków wędkarstwa". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Przekombinowali 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Naprawdę nie ma osoby z Słupska co znają nowego prezesa z jego poczynań w tym okręgu? Nie znam gościa ani nic o nim nie słyszałem, dlatego ciekawi mnie jak sobie radził jako prezes w Słupsku.... pozdro Edytowane 24 Października 2017 przez Paweł nizinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Wcale nie odpuścili.Mniejsze okręgi dogadały się i zakończyły hegemonię "sympatyków wędkarstwa".I chwała im za to. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Przekombinowali Tak mówią na mieście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Naprawdę nie ma osoby z Słupska co znają nowego prezesa z jego poczynań w tym okręgu? Nie znam gościa ani nic o nim nie słyszałem, dlatego ciekawi mnie jak sobie radził jako prezes w Słupsku.... pozdro Funkcję Prezesa Zarządu w Słupsku pełni od 2001 roku a więc już 16 lat. Był już członkiem ZG PZW i siedział w jego prezydium. Sporo informacji jest na jego koncie na Facebooku gdzie jest dość aktywny. Od kilku wędkarzy płyną informację, że jest gościem z którym można się dogadać na wielu płaszczyznach. Nie jest typem betonowego działacza do którego nie trafiają żadne argumenty. Trzeba mieć na uwadze, że bycie prezesem ZG to trochę co innego niż okręgu. Oczywiście sterowanie centralne jest istotne ale typowe decyzje dla nas wędkarzy zapadają mimo to w okręgach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Ale PZW Suwałki, z tego co wiem podlega bezpośrednio pod ZG PZW. Tu bym upatrywał jakiejś zmiany odgórnej. Wody te szczególnie mnie interesują. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Ale PZW Suwałki, z tego co wiem podlega bezpośrednio pod ZG PZW. Tu bym upatrywał jakiejś zmiany odgórnej. Wody te szczególnie mnie interesują. Tu masz rację. A to wody szczególnie atrakcyjne wędkarsko (w założeniu nie obecnie) i turystycznie. Można się na tym polu wykazać choć ponownego oddania ich w ręce lokalne raczej byłoby mało prawdopodobne. Edytowane 24 Października 2017 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Zauważyłem w nowo powołanych składach władz i organów pewną tendencję. Ponad połowa wybrańców jest w wieku 40-50 lat, a nie 70+ 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 W internetach przeczytałem że nowy prezes rzucił coś w stylu " koniec z PGRyb ( coś tam o rybakach) i że PZW znów ma być związkiem sportowym oraz że będą chcieli cofnąć ostatnie zmiany..." Zobaczymy co z tego wyjdzie... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Z całą pewnością można powiedzieć po tym filmiku, że nowy Pan Prezes ma zdolności do refleksji a jego horyzont myślowy nie należy do wąskich.Poza tym dość rozwlekle, średnio spójnie i mam wrażenie, ale mogę się bardzo mylić bo to pewnie część większej całości, iż został popełniony podstawowy błąd mówców dbających tak bardzo o zawartość, że zapominają do kogo mówią.... Czyli wysyłają mało zrozumiały przekaz...Próba odniesienia piramidy Maslowa do struktury członków i działaczy PZW trochę nieudolna ale dla tych co złapali aluzję,- fajna.Szowinistyczne aluzje,- kiepskie... Reasumując wolę taki "język' niż ....no... te... nazwę je bez jadu,- poprzednie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Kto bogatemu zabroni... Niestety, nie wszyscy wędkarze to "Warszawka", gdzie zarobki są niewspółmiernie wyższe niż na Podlasiu, Lubelszczyźnie, czy nawet w łódzkim. Nie każdego stać na opłaty za prywatne łowiska i zagraniczne wyjazdy... Wody gminne, prywatne za "dziękuję" są wszędzie. Kwestia chęci i podejścia. A "Warszawka" da się lubić Co do prezesa, to darujmy sobie mniemanologię. "Poznacie ich po ich owocach" jak to jeden z ewangelistów stwierdził 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 ... o ile dobrze pamiętam to nie stwierdził tylko spisał pod natchnieniem... Warszawka z cała pewnością da się lubić, tylko do tego potrzeba z jednej strony - pozbyć się kompleksów by jej tak nie nazywać a z drugiej zadartego nosa by nie była to prawda Owoce z wyjałowionej ziemi mogą obrodzić później niż by się oczekiwało i do tego też trzeba mieć cierpliwość o którą coraz trudniej... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Byle skontrowac ech... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi