Jozi Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Niezmiernie przykro jest mi poinformować Forumowiczów, że na dzień dzisiejszy serwis kołowrotków w moim wydaniu zostaje powieszony na kołku. Być może przyczyna jest prozaiczna ale ja chcę uniknąć jakichkolwiek kłopotów, jakie póki co spotykają mojego kolegę serwisanta. Szczegółów sprawy zdradzał nie będę, powiem tylko tyle że usłyszał mocne słowa od klienta a ja takich słów nie chciałbym usłyszeć, bo zbyt bardzo cenię sobie spokój, dlatego postanowiłem jak postanowiłem. Zawiedzionych z góry przepraszam. P.s.Jak najbardziej radą Kolegom w sprawach technicznych pomocą służył będę, mam nadzieję że mojemu Koledze sprawa się pozytywnie wyjaśni, osobiście z całej mocy będę Go wspierał w trudnych chwilach. Pozdrawiam Cię Kolego w trudnych chwilach, jak obiecałem tak postaram się pomóc. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Czyżby sprawy działalności i rozliczenia z ukochanym Zusem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Obawiam się że któraś stella po 10 rożnych właścicielach ... setkach tysięcy godzin ciągania kogutów ..po serwicie za 30 pln nie odzyskała legendarnej maślanej pracy.Bo trzeba by było zainwestować jeszcze z 70 pln.\A nie po to ktoś aukcje setlli o 2 w nocy wygrywa żeby teraz musiał 100 do serwisu dokładać ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Wysyłają z myślą że padło wróci jak nowe a może i lepsze niż nowe....a później pretensje.....Coraz więcej chłopaków rezygnuje z tej "zabawy".... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Wysyłają z myślą że padło wróci jak nowe a może i lepsze niż nowe....a później pretensje.....Coraz więcej chłopaków rezygnuje z tej "zabawy"....A dziwisz się, jak mnie ktoś ma straszyć instytucjami, to ja serdecznie dziękuję za takie przysługi bym na stare lata musiał się tłumaczyć . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Smutna informacja Józek... Ileż to razy czytamy tak smętny i banalny w swojej głupocie przebieg konfrontacji z realizmem.Nie można założyć, że serwis się nie myli, czy nie ma słabszych dni, czy przez chwilowe spiętrzenie roboty robi na tzw sztukę...Sytuacja ta jest jednak dość rzadka w serwisach działających nie od wczoraj... Śmiem twierdzić, że w większości wygląda to tak: Z jednej strony oczywiste jest, że posiadacz, czy dokładniej mówiąc - nowy posiadacz nie musi mieć wiedzy a nawet zdolności do oceny stanu zakupionego młynka a z drugiej serwisant nie jest cudotwórcą i także nie wie co do niego trafi...Realizm Komunikacja pomiędzy klientem a serwisem prosta nie jest bo posiada garb w postaci zderzenia oczekiwań klienta często powstałych na podstawie jakiejś tam wirtualnej propagandy a tym co leży na warsztacie co prawie w 100% daje się reanimować, czyli przywrócić do życia ale to późniejsze życie nie dorównuje oczekiwaniom, mimo, że serwis wykonał zlecenie według najlepszej wiedzy i możliwości. W tym punkcie jest niestety najwięcej niedomówień bo gdy serwis mówi, że udało się uratować coś to zleceniodawca myśli,- będzie działać jak nowe... Realizm swoje a Marzenia swoje Ponowna konfrontacja serwisu, który zrobił co w jego mocy i ma prawo być z tego zadowolony z posiadaczem, którego Marzenia pną się do góry z każdym dniem oczekiwania i informacjami z serwisu o tym, że udało się to czy tamto.... Rozjazd od Realu rośnie No i wreszcie finał, czyli maszyna u posiadacza... Zderzenie realizmu z MarzeniamiTo ostatni moment w którym posiadacz może się zreflektować co na prawdę kupił i jak wygląda optimum dla swojego zakupu... Ostatnia szansa Potem następuje albo lądowanie w Realu i konstruktywna dyskusja, czego życzę wszystkim serwisantom.... Rzadkość ....albo to co staje się najczęściej tematem różnych wątków czyli: rozczarowanie jakie sam sobie zafundował zleceniodawca ubrane w rożnego rodzaju pseudo merytoryczne argumenty i nagłe oświecenie techniczne. Komunikacja z serwisem zaczyna przypominać rozmowę Rzeźnika z Mleczarzem (Skrzypek na dachu)i w tymże duchu się rozwija by osiągnąć apogeum i eksplodować w postaci wszelkiego zastraszania ZUS, US, Ziobro itd... Małość i marność Niestety w ostatnich latach w oczach wielu owa małość i marność urosła do miana cnoty a jak się poczyta polskie media publiczne to nawet można zaryzykować powiedzenia cnoty narodowej. Jeszcze parę lat takiego myślenia a homo-sovietikus stanie się gatunkiem dominującym na polskiej ziemi,- tej ziemi... PS Bywa też bardziej skomplikowanie.... Edytowane 24 Października 2017 przez Rheinangler 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 ............a homo-sovietikus stanie się gatunkiem dominującym na polskiej ziemi,- tej ziemi...Od lat JKM twierdzi, iż baaaaaaaardzo duża większość głosu mieć nie powinna bo durna taka że hej- a tak wielu ma to mu za złe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Jeśli ktoś tak uważa,- ma prawo tak mówić i to jest ok...Obraz rzeczywistości jest nieco trudniejszy a na pewno bardziej skomplikowany ...Demokracja jak twierdził, w moim rozumieniu słusznie, W. Churhill nie jest "delikatnie mówiąc" idealna ale jak dotąd nie wymyślono nic lepszego....I z tym trzeba i mądrze jest pogodzić. problem leży głębiej,- w nas samych...Nie dyskutujemy na forum na tematy polityczne, więc wybacz ale nie będę rozwijał swojej myśli w tym kierunku bo i też nie jest to ten kierunek o jaki mi chodzi.W swoim wpisie użyłem tego jak i innych (pewnie dla większości niezrozumiałych) porównań i aluzji jedynie jako odniesienie do rzeczywistości, która ową ociężałość w rozwijaniu siebie samego potęguje i skutecznie zabiera jej możliwość wzrostu ponad to co jest jakiś czasowym ogłupieniem, łatwizną umysłową i ułomnym stanem samozadowolenia... Odnosząc to wszystko do tematu głównego, z przykrością przyjąłem tę wiadomość od Józka ale akceptuję ją w pełni bo to w końcu mój kolega i pomijając to jak dobrze, fachowo i szybko zajął się moim najnowszym nabytkiem jest miłym pomocnym człowiekiem. Do tego jak widać myślącym,- bo po co mu użeranie się z kimś komu bezinteresownie chciał pomóc?To jest właśnie prosta interakcja z głupotą, albo od razu się odcinasz albo stajesz się jej częścią... Edytowane 24 Października 2017 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 W tym przypadku od razu domyśliłem się o co chodzi...bo nie jest to odosobniony przypadek.Jeden serwisant "niby poprawia" coś po drugim i dorabia dodatkowo nie stworzone historie , niewiedząc co z młynkiem działo się między owymi serwisami.Pytanie tylko czy powinno się oczerniać kogoś żeby uprawdomównić siebie?Klient sam sobie w tym przypadku nic nie wymyślił a zostało mu to narzucone i tyle.A dotyczy to pana " Podkładka z prawej strony" który legalizując swój serwis podjął za cel krucjatę przeciw wszystkim.....a napewno przeciw jednemu.Brutalne i bez skrupułów wycinanie konkurencji i tyle..... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Jeden serwisant "niby poprawia" coś po drugim i dorabia dodatkowo nie stworzone historie , niewiedząc co z młynkiem działo się między owymi serwisami.Pytanie tylko czy powinno się oczerniać kogoś żeby uprawdomównić siebie?Klient sam sobie w tym przypadku nic nie wymyślił a zostało mu to narzucone i tyle. To pytanie trafia w sedno !A okoliczności są zaawansowaną odmianą niegodziwości...W pewnym odstępie czasu wróci ona niczym bumerang do tego kto ją posiał ale ile głów po drodze zetnie tego nie wiemy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Matko, ale szyfrem piszecie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 zazdroszcze Wam Koledzy..................życia,czasu i takich problemów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Kolega Serwisant nie chce być jak ten w znanym przysłowiu. Sołtys zawinił a Cygana powiesili. Kolega Reński zrobił tu ciekawy wykład z psychologii poznawczej i społecznej. Zainteresowani zechcą, to się zagłębią. Każdy, kto pracuje samodzielnie/ rzemieślniczo itp.spotykał się z różnej maści czarodziejami ,, co wiedzą najlepiej"i mają zawsze odpowiedź na każdą kwestię, choć ubogo o wiedzę teoretyczną i umiejętności.Nikt nie lubi/znosi udowadniać, że nie jest wielbłądem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Idalnie w punkcik :-)))) Edytowane 24 Października 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Kolega Serwisant nie chce być jak ten w znanym przysłowiu. Sołtys zawinił a Cygana powiesili. Kolega Reński zrobił tu ciekawy wykład z psychologii poznawczej i społecznej. Zainteresowani zechcą, to się zagłębią. Każdy, kto pracuje samodzielnie/ rzemieślniczo itp.spotykał się z różnej maści czarodziejami ,, co wiedzą najlepiej"i mają zawsze odpowiedź na każdą kwestię, choć ubogo o wiedzę teoretyczną i umiejętności.Nikt nie lubi/znosi udowadniać, że nie jest wielbłądemNie chciałem żeby zabrzmiało to jako wykład przepraszam... W skrócie można by to skwitować "gdybyśmy bardziej świadomie żyli w sensie Platońskiego dualizmu czyli rozróżniali świat rzeczy i idei było by nam wszystkim łatwiej a psychologowie byli by bezrobotni... Niechętnie opowiadam publicznie o pracy ale ten przykład jest wręcz idealny! Od dwóch miesięcy mam nowego klienta,- "członka zarządu" tutejszego Hells Angels. Nikt z kolegów i koleżanek nie chciał z nim pracować, więc go wziąłem.Facet jest bajecznie prosty, choć nie najgorzej wykształcony,- praca z nim to przyjemność, łapie w mig pewnie jeszcze miesiąc i będzie po zabawie Edytowane 24 Października 2017 przez Rheinangler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Ja tam nie wiem Jozi, co się stało i chyba wiedzieć nie chcę, ale zadzwonię do Ciebie wolną chwilą z innym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Józek z tym Luviasem to jeszcze lepsza historia jest :-)Wcale nie był nowy i pierwszy serwisant nie był niczemu winny bo to inna przekładnia spowodowała spustoszenie w obudowie :-)Teraz nasz "zbanowany serwisant" jak i właściciel młynka powinni przeprosić !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Nie chciałem żeby zabrzmiało to jako wykład przepraszam... W skrócie można by to skwitować "gdybyśmy bardziej świadomie żyli w sensie Platońskiego dualizmu czyli rozróżniali świat rzeczy i idei było by nam wszystkim łatwiej a psychologowie byli by bezrobotni... Niechętnie opowiadam publicznie o pracy ale ten przykład jest wręcz idealny! Od dwóch miesięcy mam nowego klienta,- "członka zarządu" tutejszego Hells Angels. Nikt z kolegów i koleżanek nie chciał z nim pracować, więc go wziąłem.Facet jest bajecznie prosty, choć nie najgorzej wykształcony,- praca z nim to przyjemność, łapie w mig pewnie jeszcze miesiąc i będzie po zabawie Absolutnie nie brzmiało w moim odbiorze jako wykład i nie ma za co przepraszać. Z Platona to u mnie Państwo było obowiązkowe. Warto było się skupić, w celu odświeżenia . I tylko Specjalisty szkoda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi