Jarokowal Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 CzwartekTelefon.Mateusz: Yo. Gdzie łowimy w sobotę.Ja: Hejka. … Ja nie łowię, mam robotę w sobotę PiątekMoje plany nieco się pozmieniały, „fucha” odwołana. TelefonJa: Hejka … miejsce na pontonie to jeszcze masz? Mateusz: Yo. Mam.Ja: Zatem o 6.00 rano będę na ujściu.Mateusz: … ech znowu nie pośpię … będę Tak w skrócie wyglądało nasze umawiania, sobota miała być tym dniem. SobotaDziś miałem z „chłopca wędkarza” stać się „ mężczyzną wędkarzem”. Dziś miałem spotkać się z sumem, w tym celu zakupiłem nawet nową wędkę. Chwilę po 6.00 przyjechał Mateusz i po kilkunastu minutach płynęliśmy w górę rzeki. Nawet nie wiem która był godzina gdy na kiju poczułem silne uderzenie. Sam hol, wydaje mi się poprawny, chociaż Mateusz mówi że miałem wiele do powiedzenia, trwał kilka minut. Pojawił się mój pierwszy sum 85cm Kedy adrenalina puściła ... i popłyneliśmy dalej ... złowiłem kolejnego suma Przyszedł czas na Mateusza Sprawne podebranie I kilka zdjęć z królem Z tymi sumami jeszcze się spotkamy Złowiliśmy dodatkowo kilka okoni, kilka metrów żyłki i ... skarpetę, ale Mateusz stwierdził, że nie chce mieć z nią zdjęcia , a nawet dziurawa nie była I to w zasadzie tyle o naszym sobotnim wypadzie. Wędke przetestowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Fajne fotki, (które powinny być ukryte), fajne rybki, a to w środku sumiej paszczy to chyba Salmo Perch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 rafeal tylko fotki to o czym mowisz ma zastosowanie tylko do fotek na naszym serwerze. jesli tak jak w tym przypadku linkujesz zdjecia to efekt jest taki jak widzisz bez obciazania serwera. MATEO JAROKOWAL - GRATULUJE - chyba i ja bede musial sie w koncu zabrac za odrzanskie sumki - tylko ze u mnie ciezko z maluchami sa albo kijanki 30-40 cm albo <1m... Wychodzi na to ze bede zaczynal od polowaniia na konkreciaki przydalyby sie tylko porzadne kotwiczki. A tak przy okazji nie sklada ktos zamowienia do cabelasa lub basspro. chetnie bym sie dorzucil - glownie z kotwiczkami - czyli koszta niewielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 @Jaro, @Baloo, gratuluję sumków. Piękne rybie uśmieszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 No to się wygłupiłem z tymi fotkami Cóż, zdarza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 11 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 @Rafael Problem fotem juz Mifek wyjaśniłJa łowiłem na Percha, Mateusz na Horneta. Kotwiczki sa faktycznie słabe przednia kotwiczka mojego Percha po spotkaniu z sumem zmieniła nieco kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Wiem, wiem, ale to tak na marginesie wcisnąłem z tymi fotkami.Ogólnie to tak jak napisałem, fajne fotki i piękne rybki Moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Spoko rafi - nic sie nie stalo - tak czy siak dzięki za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 No, panowie. Gratulacje! Kiedy mamy się spodziewać DVD o łowieniu sumów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 eno... Jarek gratulacje. Chłopak był nieco spięty, ale pierwszy chrzest bojowy zdal pomyślnie. Łowił co prawda same maluchy, ale jeszcze musi swego <1metrowca wypływać. ja staram się trzymać poziom i poniżej metra nie zszedłem. Tyle, że wypatruję tych większych. Zrobiłem mały zwiad wśród miejscowych łowców i wygląda na to, że w rejonie w którym łowimy te sumki, trafiają się sztuki nawet do 160cm. To już byłby kawał rybki. Może trzeba nieco więcej szczęścia?!? Tym czasem pływamy dalej. Póki ciepło to powinny brać. Cały czas szansa na solidnego kabana jest. Dziwi mnie tylko kompletny brak sandaczy (nie licząc kilków). To miesjce słynęło kiedyś z mętnookich, a teraz jak na lekarstwo. Na żywca czasem się jeszcze komuś trafi w nocy lub z samego rana. My mimo stosowania mniejszych przynęt nie mieliśmy jeszcze szczęścia.Próbowałem łowić wiekszymi wabiami, ale te sumki wyraźnie preferują przynęty w okolicach 6-8cm. Minnow, Hornet, Perch, Bullhead i Salmon. To przynęty, na które do tej pory padły wszystkie sumy na mojej jednostce. Zobaczymy co się jeszcze przytrafi. Cieszy ilość. Może za kilka lat średnia wielkośc łowionych sumków wzrośnie?!? YO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 11 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 ....łowił co prawda same maluchy ... ... ale nie daj sobie wmówić, że Twój sum był mały ... nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 sorki Jarku za dośc słabe fotki z tym małym pyrpciem. na szczęscie kilka całkiem przyzwoitych wyszło z tym Twoim większym. Pewnie, każdy sumek jest piękny. Nie spodziewałem się, że w tym roku będę łowił sumka za sumkiem, więc każdy sum cieszy mnie bardzo. Więc jaki twój rekord został nam jeszcze do pobicie w tym roku? <_< Miejsce na pokładzie jest, trzeba się tylko szybko logować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 baloo a na jakie wieksze przynety probowaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Pnieważ głębokjość w tym miejscu waha się między 3-5 metrów, próbowaliśmy na 12 cm Perche, na wabik Pitta, na wobler Jarokowala wzorowany na Wąchale, na dużego Shadrapa i Fatrapa 9albo jakoś tak - nie jestem oblatany w Rapalach)... a sumki biorą na mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 baloo moze warto jest jeden dzien pociagnac zapalki i jeden z dwoch niech macha czyms duzym... moze to kwestia wytrwalosci ... w koncu duzych nie ma tam tyle co malych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Ja to juz chyba w tym roku suma nie zlowie Ale niech inni lowia! Nie chodzi dokladnie o to, zeby przyneta byla duza, ale wqr...aca. Moze na Lake'a? Aczkolwiek jezeli tam biora na to, to po co zmieniac? Tam zapewne króluje taki rozmiar drobnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Kubuś jest i taka możliwość, ale skoro niby są a nie biorą to moze warto pokombinować <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Kombinowac kombinujemy. Jak jest ich wiele to ciężko stwierdzić. Czasem ktoś donosi o rybie, któej nie jest w stanie zatrzymać. Pytanie jakim sprzętem?!? Poza tym inne są szanse z brzegu, a inne z wody. Tak czy siak dowiedziałem się, że jednym z podstawowych punktów menu tych sumków to raki. Może one tu przypływaja właśnie na nie? Nie wiem, ale będę was informował o dalszych sukcesach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 baloo a probowaliscie zabawek typu DT, juz nie mowie o typowych rapalkach ale siudak tez ma taki odpowiednik ktory niezle wode miesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Tak czy siak dowiedziałem się, że jednym z podstawowych punktów menu tych sumków to raki.Taki maly sum to smaczny jest, a jak na rakach hodowany...calkiem jak na Ebro, tyle tego Lapcie, tylko kotwy pozmieniajcie, bo skoro takie mlodzieniaszki wam podginaja, to z wujkiem krótka zabawa bedzie, nawet na lodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 @Jaro & Mateusz, Gratulacje za sumki!!! - pytanie do Mateusza - czy pewna firma już tym razem była usatysfakcjonowana? Po fotkach wydaje mi się, że powinna być ... Pozdro,marcinesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Nieżle sobie polowiliście.Piękne te sumki,i piękne te zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 no to pieknie, chlopaki gratulki eno... Jarek gratulacje. Chłopak był nieco spięty, ale pierwszy chrzest bojowy zdal pomyślnie. Łowił co prawda same maluchy, ale jeszcze musi swego <1metrowca wypływać. ja staram się trzymać poziom i poniżej metra nie zszedłem.YO!@matek, jak ze mna plyniesz, to nawet ciernikow nie ma! czekaj stary mam fajne miejscowki kleniowe ... moze sie nawet kiedys skusze ci je pokazac na wabik pitta, to znaczy na tego crappie? i co nie braly? kuzwa, lowic nie umiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 @Baloo, ...trafiają się sztuki nawet do 160cm. To już byłby kawał rybki. Może trzeba nieco więcej szczęścia?!?...- myślę, że złowicie tam większego suma. Jak trafiają się mniejsze, to i jakiś 20 czy 30 kilogramowiec musi tam przebywać. Trzymam kciuki. ...Próbowałem łowić wiekszymi wabiami, ale te sumki wyraźnie preferują przynęty w okolicach 6-8cm...- uważam, że przynęty tej wielkości w zupełności wystraczą na każdego suma. Nie muszą być wcale duże. Najważniejsze aby pracowały wystarczająco agresywnie. Dla ciekawostki. Wczoraj rozmawiałem z M.Jagiełło i powiedział mi o wynikach swojego kolegi. W ciągu ostatnich niecałych dwóch tygodni złowił w Wiśle 11 sumów, najmniejszy 130 cm, a największy 200 cm i ponad 50 kg. Wszystkie sumki złowione na spinning, na mocno pracującą wahadłówkę.Z tego co wiem, rybki pływają dalej bo zostały wypuszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 @Pitt brachu no miałeś małego pecha. Przybyłeś właśnie jak schodziła woda powodziowa. Ciesz się, że wogóle choćby tego jazika wydłubaliśmy. Poza tym marcel złowił jakieś szczupaczkii okonki i Ty następnego dnia tyż miałeś szczupaczka. Jak na nasze warunki to tylko pozazdrościć.. hehehee Dowiedziałeś się już wszystkiego o moim sekretnym łowisku Aabach?!? Ile, gdzie, kiedy itp?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi