Skocz do zawartości

Odra - rzeka sumów

Jarokowal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jeszcze nie, jeszcze nie... :lol: :mellow: <_<

Póki co nie przekroczył magicznej bariery metra, więc nosi zaszczytny tytuł czeladnika. :mellow: :lol: B)

Z uwagi na fakt mojego niewielkiego wzrostu, sumy łowione przezemnie tez są mniejsze :mellow: ... jak by to wyglądało gdybym łowił ryby wieksze niż ja sam :lol:

Fajne rybki. U mnie w Łopolu niestety sumów ani widu ani słychu, a po przejściu meliorantów Odra wyglada jak duży rów melioracyjny. Jak mniemam wąsate rybki łowicie poniżej stopnia na litere R., a czy macie wyniki w górze tj. okolice Bajkału?

Tak Sumy są łowione na tym odcinku, ale nie tylko :D

Pływamy poniżej Wrocławia, ja nie bywam wyżej ... może Mateusz, ale nic o tym nie wiem :mellow:

Witajcie chłopaki z Opola. dużo słyszałem o sumkach z okolic Bajkału. W tym roku tam nie pływałem, bo sumki dobrze gryzły ponizej Wrocka i tam mam znacnie bliżej. Jednak w przyszłym roku trzeba bedie poświęcić trochę czasu także i na górny odcinek.

Swego czasu było tam wielkie zgrupowanie sumów podczas pracy pogłębiarki. Obecnie nie wiem jak to wygląda... Słyszałem tylko wieści o sumach poniżej Wrocka.

pozdrawiam

Na opolskiej z sumem kicha, z sandaczem po zabiegach regulacyjnych też nie najlepiej. Za to okoń bierze w najlepsze, zaczyna się czas na grubego, coraz częściej trafiają się 30+. A i na Turawie trudno się nudzić.

Planuje na przyszły sezon nabyć poton z silnikiem. Doradzicie jaki typ jednostki sprawdza się na rzece, a i daje się bezproblemowo transportować.