mack Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) Mam G 8'8" #3, to w mojej ocenie najlepszy kij do suchej muchy na lipienie.A VPS / LL 389 ? ☺ Edytowane 25 Października 2017 przez mack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 A VPS / LL 389 ? ☺Vps light 389 do suchara na pstrągi (jętka, chrust) i jak nieco mocniej dmucha na lipienie. Z SA gpx #3 można nią cuda wyprawiać na długim dystansie. G to wędka do średnich dystansów i znacznie wolniejsza oraz delikatniejsza. Vps jest zdecydowanie bardziej uniwersalny - sucha, pedały, nimfa. Natomiast G to w zasadzie tylko niewielka sucha, ale frajda jest niesamowita... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Trochę poczytałem i zebrałem wieści że nowe g series jest reaktywacją starej serii poprawioną więc może to jest również kapitalna wędka, rozgryzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Pytałem bo wiem ze masz / miałeś oba. Ja Scotta nie miałem w ręku, a vps light 389 mam i jest to mój najlżejszy kij, i chociaż go uwielbiam, nigdy bym go nie nazwał wędka dystansową .. Hardy zenith to tak. .. Jeśli w porównaniu ze Scottem G, Vps jest dystansowy, to chyba scott to nie mogą bajka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Ciężko będzie o subiektywne opinie dot. nowego scotta g bo jest na rynku dopiero kilka miesięcy. Designem i parametrami nawiązuje do starej, pierwszej serii. Mam G 8'8" #3, to w mojej ocenie najlepszy kij do suchej muchy na lipienie. Takiego też szukam wiem że wszystkiego mieć nie można ale chodzi o suchą muszkę typowo dystanse raczej nie są duże, Jest możliwość kupienia bynajmniej taką dostałem scott G-Series za nie całe 3000 zł rozważam czy 3# czy 4# jak jest to taka subtelna delikatna wędką to może klasa 4 była by lepsza jakiś większy dystans czy może walka na sanie i lekki wiatr. Ahh szkoda że nie mogę iść porzucać bym wybrał szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Ktos wspominał Sage SLT , jest ogłoszenie jakby co http://www.flyfishing.pl/komis/msg.php?id=98030&offset=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 BTW. W ofercie flyhouse są również wędki ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) G2 jest natomiast G-Series nie ma za pewne można poprosić ale jeżeli się zdecyduję to przyleci do mnie ze Stanów raczej Ogladałem zdjęcia tego Sage Slt fajny kijek miękki delikatny także jak ktoś by chciał to warto za tą cenę natomiast ja napalam się z każdym dniem na scotta Edytowane 26 Października 2017 przez MaverikZagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Paweł,Tak nawiasem mówiąc, ta wędka też jest ładnie wykończona: http://flyhouse.pl/sklep/wedki/wedki-thomas/thomas-aeros.aspx?lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 A i owszem bardzo może na targach będzie można pomachac trzeba obdzwonić chłopaków co zabierają an wystawe ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Takiego też szukam wiem że wszystkiego mieć nie można ale chodzi o suchą muszkę typowo dystanse raczej nie są duże, Jest możliwość kupienia bynajmniej taką dostałem scott G-Series za nie całe 3000 zł rozważam czy 3# czy 4# jak jest to taka subtelna delikatna wędką to może klasa 4 była by lepsza jakiś większy dystans czy może walka na sanie i lekki wiatr. Ahh szkoda że nie mogę iść porzucać bym wybrał szybciej Ile składowe są te kije ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 4 składy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Baaaardzo rzadko spotykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 27 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 (edytowane) 4 piece rods GS 772/4 2 7' 7" a $845 GS 773/4 3 7' 7" a $845 GS 775/4 5 7' 7" b $845 GS 843/4 3 8' 4" b $845 Model Line Length Grip Price 4 piece rods GS 844/4 4 8' 4" b $845 GS 883/4 3 8' 8" b $845 GS 884/4 4 8' 8" b $845 GS 885/4 5 8' 8" b $845 Model Line Length Grip Price 4 piece rods GS 886/4 6 8' 8" b $845 GS 904/4 4 9' 0" b $845 GS 905/4 5 9' 0" b $845 GS 906/4 6 9' 0" b $84 Edytowane 27 Października 2017 przez MaverikZagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 27 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Wszystkie kijki występują 2 4 składzie czy jest to klasa 2# czy 4# różnica jest taka że w wędkach w klasie 2 i 3 zastosowano inny uchwyt kołowrotka Grip A style pozostałe mają B Style I trochę marketingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Wszystkie kijki występują 2 4 składzie czy jest to klasa 2# czy 4# różnica jest taka że w wędkach w klasie 2 i 3 zastosowano inny uchwyt kołowrotka Grip A style pozostałe mają B Style I trochę marketingu Witam.Wędzisko ze zdjęcia nie jest wersją G(prawdopodobnie G 2)Wersja G miała uchwyt kołowrotka z drewna cocobola -zdjęcie z katalogu wydanego z okazji 30-lecia firmy(2004 r.)Wersja G 2 z roku 2008 - uchwyt prwdopodobnie z klonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 (edytowane) Wszystkie kijki występują 2 4 składzie czy jest to klasa 2# czy 4# różnica jest taka że w wędkach w klasie 2 i 3 zastosowano inny uchwyt kołowrotka Grip A style pozostałe mają B Style I trochę marketingu Witam.Wędzisko ze zdjęcia nie jest wersją G(prawdopodobnie G 2 z lat póżniejszych)Wersja G miała uchwyt kołowrotka z drewna cocobola -zdjęcie z katalogu wydanego z okazji 30-lecia firmy(2004 r.)Wersja G 2 z roku 2008 - uchwyt prwdopodobnie z klonu -jasne drewno. Kłaniam się Marian. Edytowane 27 Października 2017 przez marian-56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 27 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Mówimy w tej chwili o nowej Seri G https://www.scottflyrod.com/g-series Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Witam.Dziękuję za sprostowanie.Nowe serie są na pewno lepsze. Kłaniam sie Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Witam.Dziękuję za sprostowanie.Nowe serie są na pewno lepsze. Kłaniam sie Marian. Z tym na pewno Marian to bym się wstrzymał wszyscy wiedzą że scott G stara seria był jedną z najlepszych wędzisk do suchej muchy czy można ją było poprawić ? Pewnie tak ale póki co wszsytkie informacje w sieci to marketing marketing i marketing a takie artykuły nie mają żadnego odniesienia. Także pozostaje jeszcze czekać chyba na więcęj informacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Z tym na pewno Marian to bym się wstrzymał wszyscy wiedzą że scott G stara seria był jedną z najlepszych wędzisk do suchej muchy czy można ją było poprawić ? Pewnie tak ale póki co wszsytkie informacje w sieci to marketing marketing i marketing a takie artykuły nie mają żadnego odniesienia. Także pozostaje jeszcze czekać chyba na więcęj informacji. Witam.Jedyna rada ,to zakupić wędzisko ,połowić, wtedy okaże sie czy to jest TO .Szczyt szczęścia ,gdy do porównania byłaby stara seria G.Być tym PIERWSZYM.Ja niestety mam ten etap już za sobą.Kłaniam się Marian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Nie o takiego Scott ci chodzi? http://www.flyfishing.pl/komis/msg.php?id=98389&offset=0 Zaraz popatrzę do katalogów o czym piszecie. Z których lat te sławne Scott G ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Co by nie pisać to G jako Scott G i jako punkt G wywołuje podwyższony poziom emocji i niepohamowaną chęć sprawdzenia, dotknięcia. Czy posiadania ? To już akurat sprawa indywidualna / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Co by nie pisać to G jako Scott G i jako punkt G wywołuje podwyższony poziom emocji i niepohamowaną chęć sprawdzenia, dotknięcia. Czy posiadania ? To już akurat sprawa indywidualna / Wydaje się, że miłośnicy sprzętu są jak kobiety. Punkt G mają zlokalizowany na końcu ... słowa „shoppinG”. :-) Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) Nie o takiego Scott ci chodzi?http://www.flyfishin...=98389&offset=0 Zaraz popatrzę do katalogów o czym piszecie. Z których lat te sławne Scott G ????? Trout Master Chodzi o nową Serię G-Series 2017 o tą dokładnie https://bogdangawlik.pl/product-pol-16357-Scott-Wedka-G-Series.html .ten który jest link w komisie to stara seria ta z lat 90 ? bodajże kapitalne wędki najbardziej rozchwytywane w konfiguracji 843-4 844-4 tak pamiętam wędki świetne raczej nie dostępnę na wtórnym rynku ostatnio ktoś sprzedawał w wersji 843-4 wędką znikła z komisu o 5 minutach, i raz widziałęm jedna u Wojtka Grocholi jak przerabiał dla kogoś Tutaj trochę informacji http://www.flyfishsd.com/scott-g-series-review-fly-rod-reviews/ Edytowane 4 Listopada 2017 przez MaverikZagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi