Skocz do zawartości

SCOTT G2 G-SERIES

MaverikZagan

Rekomendowane odpowiedzi

A VPS / LL 389 ? ☺

Vps light 389 do suchara na pstrągi (jętka, chrust) i jak nieco mocniej dmucha na lipienie. Z SA gpx #3 można nią cuda wyprawiać na długim dystansie. G to wędka do średnich dystansów i znacznie wolniejsza oraz delikatniejsza. Vps jest zdecydowanie bardziej uniwersalny - sucha, pedały, nimfa. Natomiast G to w zasadzie tylko niewielka sucha, ale frajda jest niesamowita...

Pytałem bo wiem ze masz / miałeś oba. Ja Scotta nie miałem w ręku, a vps light 389 mam i jest to mój najlżejszy kij, i chociaż go uwielbiam, nigdy bym go nie nazwał wędka dystansową .. Hardy zenith to tak. ..

Jeśli w porównaniu ze Scottem G, Vps jest dystansowy, to chyba scott to nie mogą bajka...

• Like 1

Ciężko będzie o subiektywne opinie dot. nowego scotta g bo jest na rynku dopiero kilka miesięcy. Designem i parametrami nawiązuje do starej, pierwszej serii. 

Mam G 8'8" #3, to w mojej ocenie najlepszy kij do suchej muchy na lipienie. 

Takiego też szukam wiem że wszystkiego mieć nie można ale chodzi o suchą muszkę typowo dystanse raczej nie są duże, Jest możliwość kupienia bynajmniej taką dostałem scott G-Series za nie całe 3000 zł :) rozważam czy 3# czy 4# jak jest to taka subtelna delikatna wędką to może klasa 4 była by lepsza jakiś większy dystans czy może walka na sanie i lekki wiatr.  Ahh szkoda że nie mogę iść porzucać bym wybrał szybciej 

G2 jest natomiast G-Series nie ma :) za pewne można poprosić ale jeżeli się zdecyduję to przyleci do mnie ze Stanów raczej :) :ph34r: Ogladałem zdjęcia tego Sage Slt fajny kijek miękki delikatny także jak ktoś by chciał to warto za tą cenę natomiast ja napalam się z każdym dniem na scotta :P

Edytowane przez MaverikZagan

Takiego też szukam wiem że wszystkiego mieć nie można ale chodzi o suchą muszkę typowo dystanse raczej nie są duże, Jest możliwość kupienia bynajmniej taką dostałem scott G-Series za nie całe 3000 zł :) rozważam czy 3# czy 4# jak jest to taka subtelna delikatna wędką to może klasa 4 była by lepsza jakiś większy dystans czy może walka na sanie i lekki wiatr.  Ahh szkoda że nie mogę iść porzucać bym wybrał szybciej 

Ile składowe są te kije ?

4 piece rods GS 772/4 2 7' 7" a $845 GS 773/4 3 7' 7" a $845 GS 775/4 5 7' 7" b $845 GS 843/4 3 8' 4" b $845

Model Line Length Grip Price 4 piece rods GS 844/4 4 8' 4" b $845 GS 883/4 3 8' 8" b $845 GS 884/4 4 8' 8" b $845 GS 885/4 5 8' 8" b $845

Model Line Length Grip Price 4 piece rods GS 886/4 6 8' 8" b $845 GS 904/4 4 9' 0" b $845 GS 905/4 5 9' 0" b $845 GS 906/4 6 9' 0" b $84

Wszystkie kijki występują 2 4 składzie czy jest to klasa 2# czy 4# różnica jest taka że w wędkach w klasie 2 i 3 zastosowano inny uchwyt kołowrotka Grip A style pozostałe mają B Style 

g-series-gripa.jpg

g-series-gripb.jpg

I trochę marketingu :)

Witam.

Wędzisko ze zdjęcia nie jest wersją G(prawdopodobnie G 2)

Wersja G miała uchwyt kołowrotka z drewna cocobola -zdjęcie z katalogu wydanego z okazji 30-lecia firmy(2004 r.)

Wersja G 2 z roku 2008 - uchwyt prwdopodobnie z klonu.

Wszystkie kijki występują 2 4 składzie czy jest to klasa 2# czy 4# różnica jest taka że w wędkach w klasie 2 i 3 zastosowano inny uchwyt kołowrotka Grip A style pozostałe mają B Style 

g-series-gripa.jpg

g-series-gripb.jpg

I trochę marketingu :)

Witam.

Wędzisko ze zdjęcia nie jest wersją G(prawdopodobnie G 2 z lat póżniejszych)

Wersja G miała uchwyt kołowrotka z drewna cocobola -zdjęcie z katalogu wydanego z okazji 30-lecia firmy(2004 r.)

Wersja G 2 z roku 2008 - uchwyt prwdopodobnie z klonu -jasne drewno.

Kłaniam się Marian.

post-51629-0-07430800-1509093833_thumb.jpg

post-51629-0-10193300-1509093853_thumb.jpg

Edytowane przez marian-56

Witam.

Dziękuję za sprostowanie.

Nowe serie są na pewno lepsze.  :)

Kłaniam sie Marian.

Z tym na pewno Marian to bym się wstrzymał wszyscy wiedzą że scott G stara seria był jedną z najlepszych wędzisk do suchej muchy czy można ją było poprawić ? Pewnie tak ale póki co wszsytkie informacje w sieci to marketing marketing i marketing a takie artykuły nie mają żadnego odniesienia. Także pozostaje jeszcze czekać chyba na więcęj informacji. 

• Like 1

Z tym na pewno Marian to bym się wstrzymał wszyscy wiedzą że scott G stara seria był jedną z najlepszych wędzisk do suchej muchy czy można ją było poprawić ? Pewnie tak ale póki co wszsytkie informacje w sieci to marketing marketing i marketing a takie artykuły nie mają żadnego odniesienia. Także pozostaje jeszcze czekać chyba na więcęj informacji. 

Witam.

Jedyna rada ,to zakupić wędzisko ,połowić, wtedy okaże sie czy to jest TO  :) .

Szczyt szczęścia ,gdy do porównania byłaby stara seria G.

Być tym PIERWSZYM.

Ja niestety :(  mam ten etap już za sobą.

Kłaniam się Marian.

• Like 1

Co by nie pisać to G   jako Scott G i jako punkt G  wywołuje podwyższony poziom emocji i niepohamowaną chęć sprawdzenia, dotknięcia.  Czy posiadania ? To  już akurat  sprawa indywidualna / ;)

Wydaje się, że miłośnicy sprzętu są jak kobiety. Punkt G mają zlokalizowany na końcu ... słowa „shoppinG”. :-)

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Kowalski

• Like 3

Nie o takiego Scott ci chodzi?

http://www.flyfishin...=98389&offset=0

Zaraz popatrzę do katalogów o czym piszecie. 

Z których lat te sławne Scott G ????? 

Trout Master Chodzi o nową Serię G-Series 2017 o tą dokładnie https://bogdangawlik.pl/product-pol-16357-Scott-Wedka-G-Series.html .

ten który jest link w komisie to stara seria ta z lat 90 ? bodajże kapitalne wędki najbardziej rozchwytywane w konfiguracji 843-4 844-4 tak pamiętam wędki świetne raczej nie dostępnę na wtórnym rynku ostatnio ktoś sprzedawał w wersji 843-4 wędką znikła z komisu o 5 minutach, i raz widziałęm jedna u Wojtka Grocholi jak przerabiał dla kogoś :)

Tutaj trochę informacji http://www.flyfishsd.com/scott-g-series-review-fly-rod-reviews/