Skocz do zawartości

SCOTT G2 G-SERIES

MaverikZagan

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Paweł powiem tak miałem serie G2 i G serię 

G2 w 9 stopach do linki 5 i nijak się ma do serii G to dwa zupełnie inne charaktery .

G 803/3 jest to mój najbardziej ulubiony kij do suchej na lekko , 

Potwierdzam ;-)  zarówno to że kolega miał te wędki jak i to że to zupełnie inne kije .

Witam,

Wędka jest już od miesiąca u mnie wykonanie jak przystało na scotta pięknę wędki scotta i thomas zawsze mnie urzekały, po miesiącu leżenia na półce wczoraj były pierwsze testy na trawniku czekam jeszcze na linki ze stanów płyną. Wędka pracuje pięgnie głęboko ma bardzo szybkie recovery myślę że do łowienia na krótkich dystansach do 15 m będzie to chyba najlepsza wędka jaką mogłem wybrać. Wczoraj były testy z Winston energy wf4 ta linka przeciążona zbyt do tej wędki przy dłuższych rzutach czuć potem poszło rio gold wf4 tutaj bardzo przyjemnie, myślę jeszcze o royall wulf jutro wrzucę szczegółowe fotki żeby zaprezentować tą zabawkę. Wędke kupowałem w USA znacznie lepsza cena niż u nas. Do wyboru miałem Heliosa 2, Winstona Air i Winstona LS ale chciałem mieć coś troszkę innego niż masowa produkcja i myślę że był to strzał w dziesiątke, hociaż narazie na sucho :)

Edytowane przez MaverikZagan
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...

Na ostatnim zdjęciu widać: GS884/4

czyli Scott G Series 8'8 #4 w czterech częściach

:-)

Porównywałem bezpośrednio do Winstonów WT 8'6 w klasach 4 i 5. 

Scotty niewątpliwie lżejsze w dłoni i z jednej strony jakby dynamiczniejsze ale z linkami brakowało mi czegoś co nazywam "pociągnięciem" linki. 

Nie wiem jak wypadają w praktyce nad wodą.....do tego etapu nie doszliśmy.....

tomaszek11

Na ostatnim zdjęciu widać: GS884/4

czyli Scott G Series 8'8 #4 w czterech częściach

:-)

Porównywałem bezpośrednio do Winstonów WT 8'6 w klasach 4 i 5.

Scotty niewątpliwie lżejsze w dłoni i z jednej strony jakby dynamiczniejsze ale z linkami brakowało mi czegoś co nazywam "pociągnięciem" linki.

Nie wiem jak wypadają w praktyce nad wodą.....do tego etapu nie doszliśmy.....

tomaszek11

Spróbuj rozszerzyć wymach, mòj 7'7 #5 to lubi, ale to dość specyficzne parametry i moje spostrzeżenia mogą nie przekładać się na pozostałe kije z serii.

Bardzo fajnie chodzi z linką ego microskagit #5.

Edytowane przez mack