Mirosław Pieślak Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Koleżanki i koledzy, minął już tydzień od kiedy ukazał się 44 numer Sztuki Łowienia na sztuczną muchę.Chciałbym zachęcić Was do lektury tego numeru, gdyż zawiera kilka gorących tematów, często poruszanych na forum.Tematem przewodnim jest muchowanie na jeziorach, zwłaszcza pod kątem białorybu i boleni.Co można zaleźć ciekawego w numerze? - Tomek Konik opisuje i przedstawia krok po kroku "tajną" muchę jeziorową, którą wiążemy...bez użycia nici wiodącej.- jak w polskich jeziorach przechytrzyć muchą bolenie piszą Piotr Kuczewski i Daniel Kasprzak- Przemek Lisowski podsumowuje sezon pstrągowy na Podlasiu- trener kadry narodowej juniorów - Andrzej Wnękowicz opowiada jak wywalczyli dwa medale na MŚ- ja wspominam na gorąco wyprawę śladami Mariana Paruzela, do Bośni, w poszukiwaniu pstrągów miękkogębnych- nasz naczelny, Igor Glinda podpowiada "Jak przeczytać jezioro" - czyli znaleźć ryby w wodzie stojącej- znajdziecie również kilka porad sprzętowych - "Sprzęt na wody stojące"- Rasmus Ovesen kontynuuje opowieść o Seszelach i Alphonse Island- Jak złowić brzanę na Dunajcu opisuje Łukasz Kasprowicz- Stanisław Cios daje do myślenia artykułem "O odżywianiu się ryb w jeziorach"- o norweskiej Suldal i pięknych łososiach pisze Tomek Gładkowski- jak zgarnąć "jeziorową tróję" czyli płoć, wzdręgę i okonia radzi Arek Kubale- punkowe łowienie na Suir w Iralndii wspomina Dominic Garnett- znana na Jerku z muchowej szkoły Joanna Pieślak opisuje swój "Wędkarski koszmar" Oczywiście nie wymieniłem wszystkich artykułów. Po resztę odsyłam do Sztuki i życzę miłej lektury! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Czy jest do kupienia w wersji elektronicznej? Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastuś z Bratko Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Według mnie jeden z lepszych numerów w ostatnim czasie. Dlatego, pomimo że listonosz regularnie niszczy mi gazetę wpychając ją w zbyt wąską szparę skrzynki pocztowej, zdecydowałem się przedłużyć prenumeratę.Teksty o boleniach bardzo optymistycznie bo do tej pory byłem przekonany, że boleń z wody stojącej to "Mission: Impossible" a jednak okazuje się że nie taki diabeł straszny. Osobiście wyróżniłbym jeszcze dział Fly Fishing & Fly T®ying(wg mnie wasz najmocniejszy punkt praktycznie w każdym numerze) oraz artykuł Stanisława Ciosa(imponująca wiedzą- nie miałbym nic przeciwko żeby Jego teksty pojawiały się w każdym numerze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Bastuś - dzięki za dobre słowo. Teksty Tomka Konika z działu Fly Fishing & Fly T®ying mają wielu zwolenników, a jego kreatywność i łatwość przelewania spostrzeżeń w tekst zawsze mnie zaskakują. Do tego robi świetne zdjęcia. Staszek Cios ma wiele obowiązków, ale również chętnie wspiera Sztukę, ostatnio dość regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Grzegorz78 - Sztuka jest aktualnie wyłącznie w wersji drukowanej. Lubimy szelest i zapach papieru. Czekamy "siedząc jak na szpilkach" aby odebrać ją z drukarni. Zobaczyć jak wyszły zdjęcia, gdzie zakradł się chochlik drukarski, które artykuły wyglądają lepiej jak na monitorze lub wyświetlaczu, bo przecież pliki przygotowujemy w wersji elektronicznej. Może kiedyś się to zmieni, ale jak na razie, może staroświecko, ale stawiamy na druk. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź. Osobiście również wolę szelest i zapach papieru[emoji4] Myślałem że prenumerata dostępna jest tylko na terenie Polski (stąd moje pytanie), ale po sprawdzeniu na stronie internetowej, okazuje się że dotrze i do mnie[emoji4][emoji106]Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 25 Października 2017 przez Grzegorz78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Wysyłamy po całej Europie. W UK i Irlandii mamy zarówno prenumeratorów, jak i autorów, którzy od czasu do czasu coś napiszą do Sztuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyzant Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Super numer.Co się dzieje z Waszą stroną internetową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Rafał, z uwagi na wiele obowiązków strona niestety "leży".Po włamaniu na serwer i wyłożeniu się administratora nie wróciła do stanu używalności.Czeka na wolną chwilę w moim kalendarzu, a taka właśnie nadchodzi.Pewnie uwiniemy się z nową stroną w ciągu najbliższego miesiąca.Aktualności znajdziesz zawsze na Sztukowym FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Przepraszam,że nie na temat ale korzystam z okazji.Chciałem zakupić ok 20 brakujących mi numerów i wysłałem w tej sprawie maila,od 10 dni brak odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Richi55 - posłałem wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyzant Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Mirek, dziękuję za informacje.Duży "szacun" za to co robicie.Najwyższa jakość. Edytowane 26 Października 2017 przez partyzant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 partyzant - zawsze może być lepiej. Staramy się, choć nie zawsze wychodzi. Dziękuję za ciepłe słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Co można zaleźć ciekawego w numerze? - Tomek Konik opisuje i przedstawia krok po kroku "tajną" muchę jeziorową, którą wiążemy...bez użycia nici wiodącej.Ten temat , a właściwie taka mucha mocno mnie zaintrygowała. Trzeba odwiedzić MPiK i zakupić numer 44 , aby zaspokoić ciekawość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 27 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 pisarz - pomyśl nad prenumeratą. 129zł i rok spokoju plus drobne upominki z każdym numerem. Z bieżącym numerem dla prenumeratorów paczka nowego modelu haczyków firmy Wizard w prezencie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Mirku, czy można zamówić prenumeratę od nr 1/2017 (40) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 27 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Janusz, prenumeratę możesz zamówić od numeru bieżącego (44) na kolejne 6 numerów, a numery 40,41,42,43 jako numery archiwalne. Posłałem wiadomość na priv ze szczegółami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 pisarz - pomyśl nad prenumeratą. Pomyśl ........ . Myślę ,że biorąc pod uwagę nadchodzące długie i zimne wieczory , to jest słuszna koncepcja .Mirek ,a myślałeś o reaktywacji Szkółki ? Bo ja czuję się niedouczony! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 28 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Cały czas myślę nad reaktywacją. Nawet dziś Aśka rzuciła pomysł na nowe filmiki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1976 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 No to nie ma co myśleć, tylko trzeba reaktywować Jestem jak najbardziej za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Bastuś - dzięki za dobre słowo. Teksty Tomka Konika z działu Fly Fishing & Fly T®ying A w jakim języku są teksty w dziale Fly Fishing & Fly T®ying? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 A w jakim języku są teksty w dziale Fly Fishing & Fly T®ying? Do tej pory były po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Cały czas myślę nad reaktywacją. Nawet dziś Aśka rzuciła pomysł na nowe filmiki. Jak przyjedziecie do Torunia .... to możemy podziałać. W ciągu tygodnia mam sporo czasu wieczorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 (edytowane) Kupiłem , przeczytałem . Profesjonalizm aż do bólu , ale.............. . Czytając czułem się jakbym jechał samochodem z wielką literą "L" na dachu i napisem "nauka jazdy" . A na tylnej kanapie samochodu siedziało trzech kierowców z Formuły "1" i omawiało niuanse ostatniego wyścigu . Ale to już mój problem. Edytowane 1 Listopada 2017 przez pisarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyzant Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Fajne jest to, że czytając po raz kolejny stare artykuły, można wciąż odkrywać nowe rzeczy, dostosowane do aktualnego poziomu wiedzy i doświadczenia. Kiedyś w przyszłości człowiek przeczyta te "niuanse" i to będą "smaczki" o które chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi