Kadet Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Chłopaki, w jaki sposób ustawiacie przelotki w jednej osi wzdłuż blanku.Próbowałem przyklejać tasmę ale niezabardzo sprawdził się ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Po zrobieniu omotek, a bezpośrednio przed lakierowaniem, ustawiam ocznie. Omotki na tyle mocno (ale nie za mocno) je trzymają, że te się już nie ruszą w czasie nakładania lakieru.Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Podczas nawijania omotki przelotkę przyklejamy taśmą ja używam takiej i bardzo dobrze się sprawdza http://www.nokaut.pl/akcesoria-malarskie/tasma-papierowa-mas kujaca-tesa-4323-25mm-50m.html. Oczywiście przycinam ja na tokarce na odpowiednią szerokość (od 2 do 5 mm w zależności od przelotki) nożem do tapet. Ustawiamy najpierw wstępnie, wykonujemy omotkę i sprawdzamy jak to kolega już powiedział ocznie oś z kręgosłupem-osią blanku. Po wykonaniu wszystkich omotek sprawdzamy raz jeszcze czy wszystkie leżą w osi i dokonyjemy oststnich poprawek bo przelitki pod omotką da się przestawić póki nie ma na nich lakieru. Ważne byś odpowiednio (nie za lekko i nie za ciasno) omotał przelotke nicia. Jeśli zrobisz to za lekko to pół biedy ale jeśli za mocno istnieje ryzyko że stopka przelotki wgniecie blank, tym łatwiej o to im blank ma cieńsze ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Dzięki za cenne rady.Jednak wprawne oko to najlepszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 A może lepiej zamiast takiego kombinowania użyć banalnego urządzenia z linku poniżej ??? http://www.rodbuilding.org/photopost/showphoto.php/photo/142 23/title/center-finder/cat/508 Ja zrobiłem z drewna i też jest OK pozdro Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi