Skocz do zawartości

Plany zagraniczne 2018

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro już są rezerwacje na przyszły rok to można zapoczątkować nowy  wątek ...

Będzie powtórka z tego roku z tym, że od połowy września...Św. Anna, żółty domek.

(Rogu, namówisz właścicieli aby wymienili czajnik elektryczny? ...obecny cieknie z obudowy :P  :angry:  :D )

Edytowane przez BOB1
  • Like 3

Ja chętnie dołączę do kogoś "na wyprawę" :)

Upierdliwy i gadatliwy jestem, poza tym same superlatywy (o ile te pierwsze 2 cechy uznamy za przywary :P )

I negocjator jeszcze do kompletu :)

Maj jak i w tym roku to samo nieduże, klimatyczne jezioro. Polaków mało, ryb sporo :)

A druga wyprawa - rozważam Szwecję, ale daaaaaleko. Zatoka Botnicka i w górę. Być może to będzie sierpień, bo to już może być tamtejsza jesień :)

• Like 1

Z zasady wyjazdy oragnizuję sam. Wtedy jakoś tak w portfelu lepiej, a i satysfakcja większa jeśli wszystko idzie zgodnie z planem i nie ma niespodzianek.

Na razie "tfu tfu" wszystko gładko  :P  Co nie zmienia faktu, że liczę się z niespodziewanymi zdarzeniami losowymi.

Północna Szwecja jeszcze mało odkryta, to i trudniej trochę wyjazd zorganizować, ale jeszcze około 10 miesięcy jest, więc zobaczymy.  Gdyby szło po złej myśli, mam kilka sprawdzonych typów, które warto zawsze odwiedzić.

To teraz moja kolej :

2018 nie jadę do Szwecji

:)

No i myślę na bank.... Irlandia!  W końcu w moje strony ktoś z jb zawita. No bo nigdzie lepszych esoxów nie znajdzie.... a tu masz !!! Samo i to pełną gębą! :)

Hiszpania

Hiszpania

Holandia

Hiszpania

Hiszpania

Holandia

Hiszpania

?

• Like 4

No i myślę na bank.... Irlandia!  W końcu w moje strony ktoś z jb zawita. No bo nigdzie lepszych esoxów nie znajdzie.... a tu masz !!! Samo i to pełną gębą! :)

eee tam, w irlandii to już były dwa zloty jerka, pierwszy chyba z 8 lat temu.

zdecydowanie fajo było :-)

• Like 3

Wina leży po obu stronach. Gunnar miał wyłączony telefon, a jak nie przyjechaliśmy o 14.00 (jak się prawdopodobnie nas spodziewał) to nawet przeznaczoną dla nas łódź wynajął na weekend szwedzkiej ekipie.

Eventur nie powiadomił Gunnara, że płyniemy dziennym promem i będziemy u niego ok. 20.30, a telefony panów z obsługi klienta były wyłączone...

Masz jeszcze jakieś wątpliwości?

Kiedy Gunnar w niedzielę rano odsłuchał w końcu nasze wiadomości głosowe i SMSy, zjawił się w ciągu godziny swoją prywatną łodzią z 25 KM silnikiem i oddał ją nam na cały tydzień do dyspozycji. Kiedy , ze względu na chorobę mojego kolegi, powiadomiliśmy go, że skracamy pobyt i wyjeżdżamy we środę zamiast sobotę, zjawił się z tym vouczerem i bardzo nas przepraszał. Ani ja go o nic nie prosiłem, ani nie oczekiwałem czegoś takiego... Po prostu facet się zachował. W odróżnieniu...

post-45562-0-60113100-1509795395_thumb.jpg

Edytowane przez Gadda
  • Like 3

A ja widzę, nie zjawili mu się goście opłaceni od 8 miesięcy. Powinien próbować skontaktować się z Eventur i wyjaśnić przyczynę. Wyłączony telefon w dniu tzw. zmiany turnusu (sobota). Skandal!

Tak szczerze mówiąc to ja się wcale nie powinienem kontaktować z Gunnarem. To Eventur powinien go poinformować, o której przyjeżdżamy - to przez nich załatwiałem bilety promowe... A co się stało kiedy poprosiłem ich o zmianę terminu powrotu? Poinformowali mnie, że termin zmienili i jestem im winien 400 zł.!!! Dlatego twierdzę, że wina leży po obu stronach...

• Like 4